If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Когато петрола падна с 50 $ от пиковата си цена, бензина у нас падна с 15-20 ст., т.е. петрола пада с около 35 %, а бензина пада с 6 до 10 %.
Та Кефале, не мислиш ли, че цената е все още над актуалната.
Сега цената на петрола е с 25 % по ниска от своя пик, а да си видял бензина да е падал с поне толкова?
Кой е твърдял че цената на бензина на пика на петрола е била справедлива?
Това което е сигурно е, че петролът скочи от $90 миналата седмица на около $110-115 в момента, коеот си е грубо 20%. Реадно е цената на бензина да бъде коригирана също, е не с 20% но поне едно 5-10% нагоре ще е справедливо.
Когато петрола падна с 50 $ от пиковата си цена, бензина у нас падна с 15-20 ст., т.е. петрола пада с около 35 %, а бензина пада с 6 до 10 %.
Та Кефале, не мислиш ли, че цената е все още над актуалната.
Сега цената на петрола е с 25 % по ниска от своя пик, а да си видял бензина да е падал с поне толкова?
Сега при новите възстановяващи се цени на петрола на световните борси, май е редно и цените на горивата в страната ни пак да бъдат актуализирани.
Нали това искахме, да имаме едни актуални цени на горивата у нас.
Може би утре ще имаме нови цени.
при някой горива новите цени се отразиха тихомълком още в събота ;-)
В събота не е имало какво да се отрязи.
Скока беше вчера и днес.
След като искаме да има актуални цени на горивата, нужно е цените да бъдат коригирани час по-скоро за да няма диспропорции.
Сега при новите възстановяващи се цени на петрола на световните борси, май е редно и цените на горивата в страната ни пак да бъдат актуализирани.
при някой горива новите цени се отразиха тихомълком още в събота ;-)
Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Особенно драстична е разликата в градски цикъл където един бензинов автомобил може да ти похарчи 10 литра гориво за 10 км пробег ако е бензин и за същия пробег пропан бутан 20 литра и тогава вече да се ползва пропан-бутан е икономически неизгодно да ходиш на работа примерно с автомобил на такова гориво и причината е в режима на работа постоянното палене и изгасване на мотора и лошата работа на изпарителя. С метана не стоят така нещата , той определено е подходящ за такъв цикъл.
интелигентен човек(момче) ми се виждаш предполагам знаеш че ако колата ти гори 6/ 100,на газ ше гори 8/100.газовите са по 1000лв направи сметка след колко хиляди километра реално ще почнеш да караш по ефтино и процеса се обесмисля,след толкова време я камилата я камиларо.докато навартиш(20 000)гагта може и да е по скъпа от бензина.
Наскоро смених автомобила, преди 2 месеца сложих газ за 1350 лв. (инжекцион) - вече съм минал около 2700 кв. (2000 извънградско). Колата ми харчи 13.5/100 бензин градско и 8.5/100 извънградско. Сметни за колко време ще ми се избие.
Газов инжекцион се "избива" от разликата в цената на бензина и газ пропан-бутан за около 15 - 20 000 км. пробег на автомобила, управляван на пропан-бутан. Колкото разликата на цените между бензина и пропан-бутан е по малка толкова се увеличават километрите за които е нужно възвръщане на инвестицията.
Към днешните ценови нива на бензин А 95 и пропан-бутан, "избиването" на инвестицията е за около 18000 км. за автомобили до 1800 куб. см. обем на двигателя.
Забелязва се, че разликите между цените на бензина и пропан-бутана през есенно - зимния период намалят, а през пролетта и лятото се увеличават /особенно през пролетта/.
интелигентен човек(момче) ми се виждаш предполагам знаеш че ако колата ти гори 6/ 100,на газ ше гори 8/100.газовите са по 1000лв направи сметка след колко хиляди километра реално ще почнеш да караш по ефтино и процеса се обесмисля,след толкова време я камилата я камиларо.докато навартиш(20 000)гагта може и да е по скъпа от бензина.
Наскоро смених автомобила, преди 2 месеца сложих газ за 1350 лв. (инжекцион) - вече съм минал около 2700 кв. (2000 извънградско). Колата ми харчи 13.5/100 бензин градско и 8.5/100 извънградско. Сметни за колко време ще ми се избие.
Коментар