IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от AlexSilver Разгледай мнение
    Има ли такива хора и фирми, които сега, реално да го правят? Колко процента от общото потребление е такъв внос? Аз нямам данни за това, ако ти имаш, моля, просвети ни.
    Петрол, го правеха, познай какъв беше резултата

Коментар

• До сега от Лукойл се оправдаваха с цените на петрола, сега понеже в един момент лъжата им излезе къса, взеха да се оправдават с курса на долара.

Обаче аз питам толкова ли са прости тия хора, че не си хеджират сделките и какво би им пукало от курса на долара ако хеджираха?
      Муамър Кадафи ли?
      Отговорът подозирам е - Те са не само нагли, но и изключително прости хорица. Ако им дадеш ще вземат, но ако не са на паница със специално отношение ще го отнасят като куцо пиле домат. И ако шефът им не бе приятел с ритнитопковеца, премиер на България и се либерализираше вноса на готови горива (току що обясниха много добре защо това не става по канал 1) то Лукойл ще фалира само за 2 години, а ако не го стори, ще е някакво чудо и с голяма клизма би живял в условия на реална конкуренция.

Впрочем, помнете ми думата - в 2013 година тази рафинерия ще има много, ама много големи финансови проблеми. Дори пазарът да не е либерализиран до тогава, те пак ще загубят милиони и милиони долари.
      Last edited by Jay Gould; 08.03.2011, 23:36.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• А преди да даваш малоумни отговори да погледнеш цената в ЕВРО ! : 74Е.барел в момента.

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Ей аман от малоумни въпроси... Абе ти на бензиностанцията долари ли плащаш или евро/левове/? Ами когато нефта бе 150 долара тогава курса евро/долар бе 1,60! ЕТО ТАКА!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Имаш свободен пазар. Ако не ти харесват цените на Лукойл започваш да внасяш бензин от рафинериите в Гърция или Румъния и си готов. Какъв ви е проблема, че постоянно мрънкате против Лукойл?
          Има ли такива хора и фирми, които сега, реално да го правят? Колко процента от общото потребление е такъв внос? Аз нямам данни за това, ако ти имаш, моля, просвети ни.

Коментар

Ей аман от малоумни въпроси... Абе ти на бензиностанцията долари ли плащаш или евро/левове/? Ами когато нефта бе 150 долара тогава курса евро/долар бе 1,60! ЕТО ТАКА!
            И понеже ние не зареждаме от чичо Сам а от русначетата - рублата колко беше?

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
              1.58 беше нафтата при 150$ нефт , а в момента е 105$.

КАК ТАКА ?
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Я да погледнеш акциза на LPG, па тогаз да се изказваш колко нисък бил .

А иначе - мамата , мамата и целата женкса рода.

1.58 беше нафтата при 150$ нефт , а в момента е 105$.

КАК ТАКА ?

Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                Мисъл достойна за нобелова награда. Първо кой ви каза че акцизите в БГ са високи за горивата, второ - що за глупост е това да си мислите че е добро за бюджета да са скъпи горивата. Високите цени на горивата забавят растежа - от който се пълни бюджета в по голяма степен. Високите цени също намалят потреблението - така че не се знае колко ще напълниш бюджета с високи цени.

Коментар

• Ето акцизите, ако на някой му се срича
                  http://ec.europa.eu/taxation_customs...roducts_en.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    ..За първи път ми се случва да ми кажат вместо дай Х лева да ти свършим работа - дай Х лева да направим детска площадка с тях и ще ти свършим работа. ..
                    това не е много ново.. в 90-те години си бе обичайна практика. Дай пари или направи еди какво си пък после ще видим. После разбира се местния кмет си пише активи, ама такъв е живота
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Аз отдавна съм спрял да слушам политици. Ама мнооооооого отдавна. Чета какво пише по европейските статистики
                      Мисля че в Люксембург, Полша и Кипър са по-ниски от тук.. Поляците поне за разлика от нашите дупедавци се борят за всеки цент и не бързат въобще да въвеждат нещо ако на тях и тяхната икономика то не се харесва. Пазарят се като цигани и за последния цент, но така и трябва. Няма да ги забравя какъв панаир бяха направили за едните картофи

Коментар

• Първоначално изпратено от moderebov Разгледай мнение
                        Защото не смятам че на някой му пука дали е легален.
                        В България едрия бизнес се движи от вноските в партийните каси... уви.
                        Не знам. И това го има, няма начин да го няма. Обаче аз настоящите Оправници мога да ги похваля. За първи път ми се случва да ми кажат вместо дай Х лева да ти свършим работа - дай Х лева да направим детска площадка с тях и ще ти свършим работа. Естествено работата са длъжни да я свършат и без Х лева)) нооооо

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          Не слушай Дянков какви ги плещи. Акцизите ни въобще не са най-ниските в Европа
                          Аз отдавна съм спрял да слушам политици. Ама мнооооооого отдавна. Чета какво пише по европейските статистики

Коментар

..Акцизите са ни ниски, ДДС имат всички. ..
                            Не слушай Дянков какви ги плещи. Акцизите ни въобще не са най-ниските в Европа Имаха и срок за въвеждането им, но те избързаха още в 2006 и 2007 , сега и тия и ето ти инфлация и отлагане от еврозоната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              А на теб какъв ти е проблема, че само мрънкаш срещу всеки който каже и дума за Лукойл?!
                              Мастъра е много навътре в нещата. Това е ясно от всичките му постове

Коментар

Имаш свободен пазар. Ако не ти харесват цените на Лукойл започваш да внасяш бензин от рафинериите в Гърция или Румъния и си готов. Какъв ви е проблема, че постоянно мрънкате против Лукойл?
                                А на теб какъв ти е проблема, че само мрънкаш срещу всеки който каже и дума за Лукойл?!

Коментар

Working...
                                X