IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Продължаваме да обвиняваме други, за това в което сме виновни НИЕ.

Кой е виновен, че в България разхищаваме безобразно енергия?
    Кой е виновен, че нашето производство е изключително енергоемко? Водим класацията на Европа...
    Бедни сме, пък повечето коли се движат с един човек вътре.
    ............................
    Ама в Турция бензина и ДГ бяха на цени над три лева преди годинаи половина. Поне тогава аз ги видях. Бяха над три лева. През есента на 2010та. А турските стоки са пак конкурентноспособни...
    Време е сами да си помогнем.
    Виж сега, не НИЕ, а ТИ се чувстваш виновен.
    *Аз не разхищавам енергия - използвам толкова, колкото ми е необходимо,включително всички ел.уреди съм се стремяла да са "уж"(това е др.тема) от високия клас на енергоспестяващите.
    *Аз не съм виновна, че НАШЕТО производство е изключително енергоемко.
    И понеже сега коментираме Лукойл - преди 12 години при приватизацията на Нефтохим имаше и това условие - за модернизиране на производството.Знам и че имаха наистина подобни инвестиции.
    В каква степен, те си знаят.Но за 12г. би трябвало да променят нещата.
    *Повечето коли често се движат и с по-един човек, защото в много случаи ти излиза дори по-евтино от мръсния и нередовен градски транспорт.
    Аз нямам вина, че десетки години, някой в София имаше интерес да се развива транспорта на маршрутките за сметка на обществения.
    Когато има редовни автобуси и удобни връзки с метрото, бъди сигурен, че ще се промени и дежурната употреба на личните коли.

Аз пък...чух, че сега в Атина масово дизела е 1.31EUR, а тук 1.34 EUR
    Last edited by съни(тя); 10.03.2011, 00:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Ама в Турция бензина и ДГ бяха на цени над три лева преди годинаи половина. Поне тогава аз ги видях. Бяха над три лева. През есента на 2010та. А турските стоки са пак конкурентноспособни...
      Хората над половин милион армия имат да хранят, как я мислиш ти тая работа?

Коментар

• Продължаваме да обвиняваме други, за това в което сме виновни НИЕ.

Кой е виновен, че в България разхищаваме безобразно енергия?
        Кой е виновен, че нашето производство е изключително енергоемко? Водим класацията на Европа...
        Бедни сме, пък повечето коли се движат с един човек вътре.
        И плачем като вдовици за...
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• абе я си вземете 45 000$ пък после........
          http://www.investor.bg/forum/forumdisplay.php?f=5

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Това вдигане и сваляне се нарича промяна според пазара... Няма нищо странно! Утре пак ще има вдигане. Кучетата си лаят пазарът си върви...
            Хе хе хе,

тези ги разправяй на балъците.

Лукумойл не зареждат всяка сутрин и всяка вечер, че да променят цените. И забележи, не говоря за повишение, а за промяна.
            Знаеш ли как нефтохима се снабдява със суровина/петрол и колко често/на какво време?

Коментар

Това вдигане и сваляне се нарича промяна според пазара... Няма нищо странно! Утре пак ще има вдигане. Кучетата си лаят пазарът си върви...
              Дай коментар на това

Вижте тази сметка в Германия и България.
              Германия
              1522 /цена на бензин на колонката в Германия/
              19% /ДДС/
              669,80 /Акциз/
              България
              1278 /цена на бензин на колонката в България/
              20% /ДДС/
              363 /Акциз/
              Тръгнете по обратния път и вижте какво се получава
              Германия
              1522/1,19= 1279 - цена без ДДС
              1279-669,80=609 Евро Tова е цената на колонката без акциз и ДДС
              България
              1278/1,20=1065 - цена без ДДС
              1065-363=702 Евро Tова е цената на колонката без акциз и ДДС

Коментар

То и ти лаеш ама на никой не му пука
                Подрит-подрит! Къш Шаро

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                  това с вдигане с 2% и със сваляне с 1,6%
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от moderebov Разгледай мнение
                    Дигане с 2%, смъкване с 1.6% = Х

това с вдигане с 2% и със сваляне с 1,6% трябва да се обърнем към експертите по %-те

Щото при определени условия след повишение от 2% и последващо намаление от 1,6% може да се получи, че крайната цена е по-малка от първоначалната

Коментар

Ам днес сутринта четох, че ги вдигали.
                      Днес вечерта щели да ги смъкват.

Това е спекула+страх от...
                      Дигане с 2%, смъкване с 1.6% = Х

Коментар

Ам днес сутринта четох, че ги вдигали.
                        Днес вечерта щели да ги смъкват.

Това е спекула+страх от...
                        Що си мисля, че това ми е оригиналния пост?
                        И ако е так, защо под него пише за последно променено от Х_У?
                        Нещо се обърках!

И да се върнем на темата:

Към Батя:

депозит мастъра защитава лукумойла, но защитава и кадафито...

Коментар

• Рядко съм на едно мнение с депозит мастъра, но тук е прав.
                          Не се сърдете на Лукойл, а на Кадафи.
                          А може и да направите нещо по въпроса - ходете повече пеш, ползвайте градски транспорт, сега като се затопли - велосипед, а след някой друга годинка и ел. автомобил.

Коментар

• Първоначално изпратено от aldy Разгледай мнение
                            Тооочно така! Железобетонна логика. Аз не мога да се усъмня дори и за секунда, че картелите, само като чуят за КЗК и се напикават от страх. А КЗК като Данко носи сърцето си в ръка и свети на народа по пътя към пазарния прогрес.
                            Луд ли си? ако имаше картели, майко мила, тука щяха всеки ден да ги арестуват, глобяват... ама моля ти се, няма такова нещо, както за олиото, както за хляба някой твърдяха и тука, че няма такова нещо...всичко в БГ е чиста монета и всички следят за спазването на закона...

Коментар

• Първоначално изпратено от diado mrass Разгледай мнение
                              Колеги, Картели в България не може да има. НЯМА!!! Иначе нямаше да има Комисия за защита на конкуренцията. Как може да има такава комисия и в същото време да има картели? Кой е луд да плаща заплати на чиновниците, ако те не си въшат работата?
                              Тооочно така! Железобетонна логика. Аз не мога да се усъмня дори и за секунда, че картелите, само като чуят за КЗК и се напикават от страх. А КЗК като Данко носи сърцето си в ръка и свети на народа по пътя към пазарния прогрес.

Коментар

• Първоначално изпратено от diado mrass Разгледай мнение
                                Колеги, Картели в България не може да има. НЯМА!!! Иначе нямаше да има Комисия за защита на конкуренцията. Как може да има такава комисия и в същото време да има картели? Кой е луд да плаща заплати на чиновниците, ако те не си въшат работата?
                                Цената на горивото метан на газстанциите в София е 1,26 лв на дребно, а в Пловдив 1,52лв. Който не вярва - да провери.Това е разлика от 20%, но е така и така трябва да бъде, защото има конкуренция. Така хората могат да избират и да си зареждат гориво от там където е по-евтино. Както се казва - Пазарна икономика.
                                С тая разлика за метана, че продавачите го купуват на кубик, а го продават на килограм. Давам прост пример. 1 кубик е 1000л газ. 1кубик е приблизително 0,7 кг. по принцип метанът е под огромно налягане, 200атм. ако имаш бутилка 80л. е около 11кг. което ще вкараш. така излиза, че : метанът на кубик върви от 0,82-0,92 за битови потребители, а те спадат към промишлените, защото потребяват много количество и са с отстъпки. на теб ти продават метана да кажем на 1,4лв. като за един килограм ти влиза по-малко от кубик за който те ще платят на доставчика. сметни си сам какво печелят. това, че в София метана е на една цена, в Пловдив е друга не значи нищо. първо защото са прекалено малко колите на метан и второ, че там нямаш такива акцизи и тн.

Коментар

Working...
                                X