IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога банковият депозит ще е по-добрата инвестиция?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• До 2010/включително/ ...
    "..Къде се вложени активите на фонда за гарантиране на влоговете?

В български ДЦК и депозити при БНБ..."
    не е препоръка за покупко-продажба

Коментар

• Цели 41% от "инвеститорите" преди 8 месеца са гласували, че банковият депозит е срам за инвеститора... Предвид създалата се ситуация сега, срам не срам, кво да се прави?! :lol:

Взаимните фондове се пренасочват към депозити От Татяна Пунчева, Николай Стоянов
      Всички статии на автора
      Последна промяна в 17:51 на 17 фев 2009, 203 прочитания, 0 коментара
      Тенденцията взаимните фондове да заемат по-скоро защитна позиция за средствата си под управление се засилва. Статистическите данни, изнесени от Българската народна банка за пазара на инвестиционни фондове у нас, показва значителния ръст на паричния ресус като дял от активите на схемите.
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
        Форекс, въпросът вече трябва да е не "докога?", а "дали все още?".
        Още ли си задаваш този въпрос?
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от irish
          А някой знае ли дали е отменена или променена наредбата от 1999 на БНБ, според която получаваш максимум 7000лв.
          http://www.dif.bg/

Чл. 4. (1) (Изм. – ДВ, бр. 109 от 2001 г.; изм., бр. 118 от 2002 г.; бр. 31 от
          2005 г.; бр. 64 от 2006 г., в сила от 31 декември 2006 г.; бр. 98 от 2008 г.) Фондът
          гарантира пълно изплащане на сумите по влоговете на едно лице в една банка
          независимо от броя и размера им до 100 000 лв.
          (2) (Изм. – ДВ, бр. 109 от 2001 г.) В посочената сума се включват и начисле-
          ните лихви към датата на решението на Българската народна банка по чл. 23,
          ал. 1.

АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ!!! ВИЕ НА ЗАНЗИБРСКИ ЛИ ИСКАТЕ ДА ВИ СЕ КАЖЕ.

Коментар

• А някой знае ли дали е отменена или променена наредбата от 1999 на БНБ, според която получаваш максимум 7000лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от prolet
              Всички депозити ли в размер до 100000лв са гарантирани от държавата при фалит на банката или има и такива ,които не се гарантират????
              Имам основателни причини за този въпрос...
              Хайде за да спиш спокойно:

Бисер Манолов, който е и един от създателите и бивш председател на Българската дилърска асоциация (БДА). Той е и един от идейните генератори за създаването на индексът Leonia. Към октомври 2008 г. активите на Фонда за гарантиране на влоговете в банките в България са в размер на 675,14 млн. лв.

- Г-н Манолов, фондът гарантира ли влогове с промоционални лихви по депозитите?

Гарантираме всички депозити по официално обявените условия на банките, включително широко рекламираните напоследък промоционални условия, защото те са достъпни за всички депозанти и не са лично договорени при преференциални условия.

- Ако депозитът е в чужда валута, в каква валута се изплаща от фонда и по какъв курс, в случай на евентуален фалит на банката?

В лева по фиксинга от началния ден на изплащането.

- Какъв е срокът за започване на изплащането на влоговете от фонда?

До 45 дни от отнемането на лиценза на банката, но създадената организация ни позволява да съкратим този срок. В момента чакаме последните изменения на европейската директива, където се залага този срок да е между 3 и 10 работни дни.

- Защитата до 100 000 лв. и за фирми, и за физически лица ли се отнася?

Да. В повечето от европейските страни това не е така и в този смисъл искам да отбележа, че нашето законодателство е доста либерално.

- Има ли банка у нас, чиито депозити не се гарантират от фонда за гарантиране на влоговете в банките?

Не, режимът за гарантиране на депозитите е задължителен. Изключение правят само клоновете на банки със седалище в държава членка на ЕС. Те са гарантирани от съответните схеми в тези държави.

- Каква е вноската във фонда за гарантиране на влоговете като процент от депозитната база?

Вноската е в размер на 0,5% от среднодневния размер на депозитната база. Вноските се правят веднъж годишно до края на месец март.

- Ще се увеличи ли процентът на вноската след увеличението на защитата от 40 000 лв. на 100 000 лв.?

Не, остава 0,5%.

- Къде се вложени активите на фонда за гарантиране на влоговете?

В български ДЦК и депозити при БНБ.
              препоръки не давам

Коментар

• Всички депозити ли в размер до 100000лв са гарантирани от държавата при фалит на банката или има и такива ,които не се гарантират????
                Имам основателни причини за този въпрос...

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
                  Мастер, леко залиташ в неправилната посока -> депозита за теб може би е най-добрата инвестиция, но за други може да не е! Дразниш или манипулираш?
                  Тази тема е пусната на Юни 05, 2008. Аз специално това го твърдя поне от година и половина насам... Видно е че някои "професионалисти" във фондовете едва сега зацепиха за какво става въпрос!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                    Първоначално изпратено от Гари
                    Има вече дружества на БФБ с дивидентна доходност по-висока отколкото лихвите по депозит.
                    Това е добра новина. Явно нещо съм я изпуснал... Я ми кажи някое дружество на БФБ, което е обявило че ще плаща догодина дивидент... и то по-голям от 8%!?
                    Че къде по света има дружество, което предварително обявява какъв дивидент ще дава догодина? Може би ти ще ми кажеш някое? А за БФБ има поне едно - SOFCOM ще даде догодина 0,75 лева по привилегированите си акции при текуща цена 4,4 лева, което прави 17%. Такъв депозит още няма, нали. Има и още няколко с по-чистоплътен бизнес и dividend yield над 8. И не ми обяснявай, че печалбите и дивидентите не са сигурни - знам го. Затова ти предложих да поправиш въпроса на "дали?"

Коментар

• ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                        Първоначално изпратено от Гари
                        Има вече дружества на БФБ с дивидентна доходност по-висока отколкото лихвите по депозит.
                        Това е добра новина. Явно нещо съм я изпуснал... Я ми кажи някое дружество на БФБ, което е обявило че ще плаща догодина дивидент... и то по-голям от 8%!?
                        ще изчезнеш ли за още няколко месеца ако ти напиша такова ...

Коментар

• Re: ....

сега като по4нат да строя проект Зимбабве ще видиш докога

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари

Коментар

• Форекс, въпросът вече трябва да е не "докога?", а "дали все още?". Има вече дружества на БФБ с дивидентна доходност по-висока отколкото лихвите по депозит. Разбира се, ако дивидентите и цените останат на същите нива.

Коментар

• Първоначално изпратено от thehun
                                Депозитният туризъм омагьоса българите

Печалбата от влог в Румъния може да надвиши и два пъти тази у нас

година 2008, брой 144, от 28.07.2008 г.

Найден Недялков, nnedialkov@pari.bg
                                Това, за Румъния, дали е още валидно?

Коментар

Working...
                                X