IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога банковият депозит ще е по-добрата инвестиция?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сега се сещам, че ако Трише каяи лихвите, можем да очакваме още по-изгодни условия по депозитите. От друга страна, покачващият се петрол, цените на храната и общата икономическа ситуация по света, не вещаят мотиви за непредпазливост.
    Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mesoiadess
      Имайки предвид оформящите се тенденции в сектора на НИ - депозит 7% не е инвестиция но е спасение от прилична загуба .

ако загубиш 30 % от панелката за 2г.+ 14%лихви
      близо 50 % което си е половината от парите

Срока е 2 - 3години мисля достатъчен за да прекараш парите си през бурята.
      Не знам дали е по-добре да се прави депозит отколкото да се използват други видове инвестиции, но като се има предвид отношението цена/наем при жилищата, както и падащите цени на недвижимите имоти по света, ми се струва, че депозит от типа 'рента' каквито се предлагат от някои банки в момента, може да се окаже по-добър тип инвестиция от закупуването на имот, защото няма риск, а месечната 'заплата' е по-добра отколкото с наемите и при това няма нужда от допълнителни грижи като при жилищата. (Приемам, че сумата равностойна на стойността на жилището е депозирана).
      Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• "..По-добре малък % на плюс отколкото голям % на минус, нали така колега?.."
        Тотално вярно е това ! Не мога да не се съглася, НО считам че
        като средносрочна переспектива "депоз. продукт" е отживелица,
        лишена от всякаква ликвидност.
        "Щом са гладни за риск и ги рискуват по толкова левашки начин, значи не им трябват!?.."--> Може би действ. има ТАКИВА "екземпляри", сигурно
        има и такива които чули-недочули се "мятат" да хванат "влакчето" ,
        но уви-то е на "ужасите".
        Вижте-управл. на т.н."свободен ресурс" не е и няма да бъде лека
        задача.., това действ. е ИЗКУСТВО, умение, анализ и прочие..
        Отново ще напомня за БАЛАНСИРАНИТЕ ДФ-внимателното вглеждане
        в тяхните детайли би могло да Ви наведе на известни размисли....
        В никакъв случай не желая да влизам в пререкания, просто .. коментираме тази тема- може би истината е някъде посредата..
        не е препоръка за покупко-продажба

Коментар

• Първоначално изпратено от fantomas
          след което започва кредитиране на "СУЛЮ+ПЮЛЮ" на нива умножени поне по 2/ две/.Е ще ВИ дадът някакъв смешен " %"
          По-добре малък % на плюс отколкото голям % на минус, нали така колега?

Освен това, ни най-малко не ми пука на кого банката щяла да даде моите пари като кредитиране. Единственото което ме интересува е да си е осигурила желязна гаранция в случай на фалит на длъжника! Халал да и печалбата на банката... нека и тя печели покрай мен!

Така съм преценил. През следващите месеци и години моята печалба ще дойде само от тези които се натискат да печелят на БФБ като купуват "евтини" акции... Защо да не им прибера парите? Щом са гладни за риск и ги рискуват по толкова левашки начин, значи не им трябват!?
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• "..Колега... има една българска поговорка - "На краставичар краставици не се продават".."

Нека и аз да допълня една наистина мъдра поговорка:.. че "пилците"
            поебаха " квачките"".
            Вижте, едно правилно решение се взима действително трудно, имайте
            в предвит , че не всяко решение взето " на момента" може да бъде грешно.
            Че хората в цял свят дават щури кинти за едни СРЕДНОСРОЧНИ анализи -между другото, а за банк. ДЕПОЗИТ- дадената инстит. ВИ при-
            бира " кинтите" , след което започва кредитиране на "СУЛЮ+ПЮЛЮ" на нива умножени поне по 2/ две/.Е ще ВИ дадът някакъв смешен " %",
            който ВЕЧЕ е ИНФЛАЦ. "изяден", защото покупателна способност на
            ВАШИТЕ пари вече не е същата, НО,НО банковата институция ВЕЧЕ е
            реализирала печалба, благодарение на ВАШИТЕ СРЕДСТВА-така че.
            "ТРАЙ ДУШО, черней кожо"-докато дойде заветн. ПАДЕЖ...

Коментар

• бях в 2 балансирани и един рисков фонд 2005 при спада и ги видях как се "хеджираха" и "освобождаваха" във балансираните !!!!!!!

Коментар

тъй като се предполага че менидж. "бързо" се освоб. от падащи надолу "акции" и увеличава дялове на облигации и други инструменти с фиксирана доходност.Естеств., че се използуват най-различни прийоми за "хеджир." на риск и всякакви други техники...
                Колега... има една българска поговорка - "На краставичар краставици не се продават"...
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• "..И днес банковият депозит е по-добрата инвестиция в сравнение с акциите на борсата... И ако това което твърдиш е вярно, то следва че да стискаш акции на БФБ е ОЩЕ по-голямо БЕЗУМИЕ от ДЪЛГОСРОЧНИЯ БАНКОВ ДЕПОЗИТ! А?.."
                  Колега-изчетете ВНИМАТЕЛНО комент. ми, след което отворете и ПРОЧЕТЕТЕ книжките за ДОГОВОРНИТЕ ФОНДОВЕ С ниско ниво на риск, състоящи се от облигации, ДЦК и прочие..
                  Правят доходн. м/у 4- 17.8 % доход. на годишна база/ в завис.
                  от това в какъв процент се намират емисиите../
                  Едно от най-силните достойнства на т.н. БАЛАНСИРАНИ дружества се състои в сравнително добър ръст на техните дялове при един един"растящ пазар", обаче при т.н." мечи" пазар, техн. спад е доста по-малък в сравн. с ВИСОКОРИСК. дружества, тъй като се предполага че менидж. "бързо" се освоб. от падащи надолу "акции" и увеличава дялове на облигации и други инструменти с фиксирана
                  доходност.Естеств., че се използуват най-различни прийоми за "хеджир." на риск и всякакви други техники...

Коментар

Няма по- голямо БЕЗУМИЕ от ДЪЛГОСРОЧЕН БАНКОВ ДЕПОЗИТ !
                    И днес банковият депозит е по-добрата инвестиция в сравнение с акциите на борсата... И ако това което твърдиш е вярно, то следва че да стискаш акции на БФБ е ОЩЕ по-голямо БЕЗУМИЕ от ДЪЛГОСРОЧНИЯ БАНКОВ ДЕПОЗИТ! А?

Коментар

• Няма по- голямо БЕЗУМИЕ от ДЪЛГОСРОЧЕН БАНКОВ ДЕПОЗИТ !
                      Ми всичко виждате как простичко цените си заминават нагоре и СМЕ
                      СВИДЕТЕЛИ и потърпевши на най-новото експер. "чудо" гнетене на инфлация при вал. борд. Има знак за равенство..
                      1 EUR = 1.958.. лв, което веднага означава ...........
                      Да не говориме , че по една или друга причина ако т.н."депозант" реши да наруши условията на депозит, жална му майка, т.е. този продукт е лишен от всякаква "ликвидност".
                      Заради това са сътворени и изградени т.н. ДФ,ИД чрез които всеки
                      инвеститор предост. средствата си за управление би могъл да получи
                      доходност - значителна в сравнение от банков. депозит, като обаче желая да подчертая, че инвестирането в такива дружества НЕ Е БЕЗРИСКОВО, но е в пъти по-переспективно от депозит, защото има дружества с различно ниво на риск-сами можете да си "формирате" едно
                      уравнение на база дялове от рзалични по степен на риск дружества..
                      НЯМА НАКАЗАТЕЛНИ такси при подаване на поръчка за обратно "изкупуване"..По закон- в рамките на 3 / три/ работни дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                        Има само един критерий за това, коя е по-добрата инвестиция. И това е, коя инвестиция е донесла по-голям доход!!! И както вече направих сметката по-долу, за тази година инвестицията в банков депозит е с НЕКОЛКОКРАТНО по-добра доходност от вложенията в акции на БФБ. И такъв е случая при 99% от търгуваните акции на БФБ!

Зависи!!! Моята доходност от БФБ от януари насам е 23 % върху капитала ми в акции (да не говорим, че не съм безгрешен като някои мои колеги на борсата и изтървах много проценти)..Това при един отвратителен падащ пазар..Не ми се мисли какво ще стане, ако пазарът започне трайно да се покачва..Ако ми кажеш една банка, която ще ми даде 23 % лихва върху депозит за 6 месеца, ще се съглася с теб...До тогава тази тема е ала-бала..

Коментар

• Спрямо кое????
                          -сутеньорство
                          -наркотици
                          -митници
                          -бордове
                          -топлофикации
                          -ВиК
                          -акции
                          -имоти
                          -предприемачество
                          и много други...

Коментар

• Имайки предвид оформящите се тенденции в сектора на НИ - депозит 7% не е инвестиция но е спасение от прилична загуба .

ако загубиш 30 % от панелката за 2г.+ 14%лихви
                            близо 50 % което си е половината от парите

Срока е 2 - 3години мисля достатъчен за да прекараш парите си през бурята.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV
                              нали знаете,че 1000 лв на депозит се дават на 10 човека по 100лв кредит.Това е машина за пари.Или на 5% лихва годишно при дадени 1000лв на депозит,ще имаш 1276лв.на 5-та год. от трохите на банката.

Какъв балон бре.....това е балон но на развит пазар,на развиващ се е преоритет... има разлика.

И тази тема е популизъм.. няма полза от нея...

не е препоръка.
                              Хахах, разправяй и ти как банката дава кредити от нашите депозити и печели от разликата в лихвите - за всички с подобни схващания моля да си пуснат youtube.com и да изгледат 5-те части на поредицата "Money as debt" . Бива, бива да се говори на изуст ама това вашто на нищо не прилича.

Коментар

• Шега;-)))

Банките понякога имат много хаплива ирония в рекламните си игри;-)))Е,някои хваща и летящата паричка и става "борсов умелец";-)))(Шега;-)))
                                p.s.

Коментар

Working...
                                X