Сега се сещам, че ако Трише каяи лихвите, можем да очакваме още по-изгодни условия по депозитите. От друга страна, покачващият се петрол, цените на храната и общата икономическа ситуация по света, не вещаят мотиви за непредпазливост.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Докога банковият депозит ще е по-добрата инвестиция?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от MesoiadessИмайки предвид оформящите се тенденции в сектора на НИ - депозит 7% не е инвестиция но е спасение от прилична загуба .
ако загубиш 30 % от панелката за 2г.+ 14%лихви
близо 50 % което си е половината от парите
Срока е 2 - 3години мисля достатъчен за да прекараш парите си през бурята.Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
"..По-добре малък % на плюс отколкото голям % на минус, нали така колега?.."
Тотално вярно е това ! Не мога да не се съглася, НО считам че
като средносрочна переспектива "депоз. продукт" е отживелица,
лишена от всякаква ликвидност.
"Щом са гладни за риск и ги рискуват по толкова левашки начин, значи не им трябват!?.."--> Може би действ. има ТАКИВА "екземпляри", сигурно
има и такива които чули-недочули се "мятат" да хванат "влакчето" ,
но уви-то е на "ужасите".
Вижте-управл. на т.н."свободен ресурс" не е и няма да бъде лека
задача.., това действ. е ИЗКУСТВО, умение, анализ и прочие..
Отново ще напомня за БАЛАНСИРАНИТЕ ДФ-внимателното вглеждане
в тяхните детайли би могло да Ви наведе на известни размисли....
В никакъв случай не желая да влизам в пререкания, просто .. коментираме тази тема- може би истината е някъде посредата..не е препоръка за покупко-продажба
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantomasслед което започва кредитиране на "СУЛЮ+ПЮЛЮ" на нива умножени поне по 2/ две/.Е ще ВИ дадът някакъв смешен " %"
Освен това, ни най-малко не ми пука на кого банката щяла да даде моите пари като кредитиране. Единственото което ме интересува е да си е осигурила желязна гаранция в случай на фалит на длъжника! Халал да и печалбата на банката... нека и тя печели покрай мен!
Така съм преценил. През следващите месеци и години моята печалба ще дойде само от тези които се натискат да печелят на БФБ като купуват "евтини" акции... Защо да не им прибера парите? Щом са гладни за риск и ги рискуват по толкова левашки начин, значи не им трябват!?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
"..Колега... има една българска поговорка - "На краставичар краставици не се продават".."
Нека и аз да допълня една наистина мъдра поговорка:.. че "пилците"
поебаха " квачките"".
Вижте, едно правилно решение се взима действително трудно, имайте
в предвит , че не всяко решение взето " на момента" може да бъде грешно.
Че хората в цял свят дават щури кинти за едни СРЕДНОСРОЧНИ анализи -между другото, а за банк. ДЕПОЗИТ- дадената инстит. ВИ при-
бира " кинтите" , след което започва кредитиране на "СУЛЮ+ПЮЛЮ" на нива умножени поне по 2/ две/.Е ще ВИ дадът някакъв смешен " %",
който ВЕЧЕ е ИНФЛАЦ. "изяден", защото покупателна способност на
ВАШИТЕ пари вече не е същата, НО,НО банковата институция ВЕЧЕ е
реализирала печалба, благодарение на ВАШИТЕ СРЕДСТВА-така че.
"ТРАЙ ДУШО, черней кожо"-докато дойде заветн. ПАДЕЖ...не е препоръка за покупко-продажба
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantomasтъй като се предполага че менидж. "бързо" се освоб. от падащи надолу "акции" и увеличава дялове на облигации и други инструменти с фиксирана доходност.Естеств., че се използуват най-различни прийоми за "хеджир." на риск и всякакви други техники...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
"..И днес банковият депозит е по-добрата инвестиция в сравнение с акциите на борсата... И ако това което твърдиш е вярно, то следва че да стискаш акции на БФБ е ОЩЕ по-голямо БЕЗУМИЕ от ДЪЛГОСРОЧНИЯ БАНКОВ ДЕПОЗИТ! А?.."
Колега-изчетете ВНИМАТЕЛНО комент. ми, след което отворете и ПРОЧЕТЕТЕ книжките за ДОГОВОРНИТЕ ФОНДОВЕ С ниско ниво на риск, състоящи се от облигации, ДЦК и прочие..
Правят доходн. м/у 4- 17.8 % доход. на годишна база/ в завис.
от това в какъв процент се намират емисиите../
Едно от най-силните достойнства на т.н. БАЛАНСИРАНИ дружества се състои в сравнително добър ръст на техните дялове при един един"растящ пазар", обаче при т.н." мечи" пазар, техн. спад е доста по-малък в сравн. с ВИСОКОРИСК. дружества, тъй като се предполага че менидж. "бързо" се освоб. от падащи надолу "акции" и увеличава дялове на облигации и други инструменти с фиксирана
доходност.Естеств., че се използуват най-различни прийоми за "хеджир." на риск и всякакви други техники...не е препоръка за покупко-продажба
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantomasНяма по- голямо БЕЗУМИЕ от ДЪЛГОСРОЧЕН БАНКОВ ДЕПОЗИТ !Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Няма по- голямо БЕЗУМИЕ от ДЪЛГОСРОЧЕН БАНКОВ ДЕПОЗИТ !
Ми всичко виждате как простичко цените си заминават нагоре и СМЕ
СВИДЕТЕЛИ и потърпевши на най-новото експер. "чудо" гнетене на инфлация при вал. борд. Има знак за равенство..
1 EUR = 1.958.. лв, което веднага означава ...........
Да не говориме , че по една или друга причина ако т.н."депозант" реши да наруши условията на депозит, жална му майка, т.е. този продукт е лишен от всякаква "ликвидност".
Заради това са сътворени и изградени т.н. ДФ,ИД чрез които всеки
инвеститор предост. средствата си за управление би могъл да получи
доходност - значителна в сравнение от банков. депозит, като обаче желая да подчертая, че инвестирането в такива дружества НЕ Е БЕЗРИСКОВО, но е в пъти по-переспективно от депозит, защото има дружества с различно ниво на риск-сами можете да си "формирате" едно
уравнение на база дялове от рзалични по степен на риск дружества..
НЯМА НАКАЗАТЕЛНИ такси при подаване на поръчка за обратно "изкупуване"..По закон- в рамките на 3 / три/ работни дни.не е препоръка за покупко-продажба
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex MasterИма само един критерий за това, коя е по-добрата инвестиция. И това е, коя инвестиция е донесла по-голям доход!!! И както вече направих сметката по-долу, за тази година инвестицията в банков депозит е с НЕКОЛКОКРАТНО по-добра доходност от вложенията в акции на БФБ. И такъв е случая при 99% от търгуваните акции на БФБ!
Зависи!!! Моята доходност от БФБ от януари насам е 23 % върху капитала ми в акции (да не говорим, че не съм безгрешен като някои мои колеги на борсата и изтървах много проценти)..Това при един отвратителен падащ пазар..Не ми се мисли какво ще стане, ако пазарът започне трайно да се покачва..Ако ми кажеш една банка, която ще ми даде 23 % лихва върху депозит за 6 месеца, ще се съглася с теб...До тогава тази тема е ала-бала..
Коментар
-
pastir
Първоначално изпратено от SoKoLoVнали знаете,че 1000 лв на депозит се дават на 10 човека по 100лв кредит.Това е машина за пари.Или на 5% лихва годишно при дадени 1000лв на депозит,ще имаш 1276лв.на 5-та год. от трохите на банката.
Какъв балон бре.....това е балон но на развит пазар,на развиващ се е преоритет... има разлика.
И тази тема е популизъм.. няма полза от нея...
не е препоръка.
Коментар
Коментар