IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Унифарм (UFM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от skorpion
    Първоначално изпратено от PIMP
    Първоначално изпратено от skorpion
    При старта Р/Е беше към 49-50, освен ако не смятате резултатите за тримесечието. Дори и тогава още сте в космоса - а и 7 акции за един ден е голямо постижение! Моля, down!
    А колко е на база последното тримесечие? Сметни числото и нека хората да преценят.
    Е, и? Това променя ли нещата? Ако хората, както казва уонарок преценяваха само на тази база, сега може би щяха да ти купят цели 8 акции на 77 :-)

Прочее, да дочакаме второто тримесечие, може да станат 9 :-)
    Слабичка е позицията още, имаш право да ни убеждаваш, че е страхотна - давай!
    Нямам намерение да убеждавам никого, просто никой до тук не деда раелни стойности към текущия момент за оценка на дружеството. Аз съм си преценил за мен. Лека вечер и успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP
      Първоначално изпратено от skorpion
      При старта Р/Е беше към 49-50, освен ако не смятате резултатите за тримесечието. Дори и тогава още сте в космоса - а и 7 акции за един ден е голямо постижение! Моля, down!
      А колко е на база последното тримесечие? Сметни числото и нека хората да преценят.
      Е, и? Това променя ли нещата? Ако хората, както казва уонарок преценяваха само на тази база, сега може би щяха да ти купят цели 8 акции на 77 :-)

Прочее, да дочакаме второто тримесечие, може да станат 9 :-)
      Слабичка е позицията още, имаш право да ни убеждаваш, че е страхотна - давай!

Коментар

• Първоначално изпратено от skorpion

Коментар

• При старта Р/Е беше към 49-50, освен ако не смятате резултатите за тримесечието. Дори и тогава още сте в космоса - а и 7 акции за един ден е голямо постижение! Моля, down!

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP
            Първоначално изпратено от dobi
            ... при тези обороти и резултати, са безбожно скъпи и не знам къде са се запътили.
            Би ли сметнала p/e към текущата печалба?
            Добчо, объркаха те

PIMP, с Доби и много други сме от фен клуба на г-н Донев, но трябва да призная, че тази компания засега на се представя на бфб на нужното/очаквано ниво. р/е може да означава много неща - примери на бфб колкото си искаш

Лично мнение. Нямам акции на унифарм
            Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от dobi
              ... при тези обороти и резултати, са безбожно скъпи и не знам къде са се запътили.
              Би ли сметнала p/e към текущата печалба?

Коментар

• Първоначално изпратено от dobi
                ...Знае ли някой на кого са - на тях или на SFARM, която е с надпис малко по-отпред?...
                А сега де...:-(

Коментар

• Не знам какво правят още, но днес трябваше да мина оттам и гледам, че покрай сградата е изчистенко и доста свободни терени се явяват на това място, изглежда като да се строи нещо, а районът е хубав. Знае ли някой на кого са - на тях или на SFARM, която е с надпис малко по-отпред?
                  Продължавам да мисля, че за разлика от SFARM, при тези обороти и резултати, са безбожно скъпи и не знам къде са се запътили.
                  Не е препоръка за покупко-продажба

Коментар

• Първоначално изпратено от малката сестра
                    ако всичко върви спрямо отчета за първото тримесечие излиза,че за края на годината ще имат приходи от продажби около 20 мил лв, което е нормално
                    но печалбата ще бъде около 5 мил лв, което е 5 пъти повече от миналата година и прави рентабилност 25%
                    ако го постигнат това, акциите няма да са на тази цена определено
                    да не се окаже че продават лекарства срещу грип и други зимни, какъвто през лятото почти няма
                    така че си провери какво правят и каква им е сезонността

Не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• "Много добре" смяташ - не можах да разбера, печалбата ще е 5 пъти повече или 25 % повече според теб

Коментар

• ако всичко върви спрямо отчета за първото тримесечие излиза,че за края на годината ще имат приходи от продажби около 20 мил лв, което е нормално
                        но печалбата ще бъде около 5 мил лв, което е 5 пъти повече от миналата година и прави рентабилност 25%
                        ако го постигнат това, акциите няма да са на тази цена определено

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                          И мене ми се чини, че тази цена твърде сосна е...
                          За разлика от Софарма, която за мен е дори подценена на тези нива - като имаме предвид могъщото и разрастване.
                          + 1,
                          Бай Мангау, посмали Манго, му се казваше в поговорката. В случая посмали множко. Къде е Унифарм, къде Софарма - сори, но е твърде рано да се сравняват, особено на тази база. Какво ще кажеш вместо за 150 кинта да поговорим за два пъти по-малко и още един път може за начало, а междувременно Унифарм да спечели още 1 млн. през второто тримесечие?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бай Мангау
                            Ами продажби на Софарма за мин. година - 176 млн, Унифарм прави близо 5 млн за тримесечието. Софарма има печалба консолидирана 30 млн за 2007, Унифарм - 1.2 млн за първо тримесечие. На тази база смятам, че горе долу капитализацията на Унифарм трябва да е 10% от тази на Софарма.
                            ;-) :-D

Коментар

• Ами продажби на Софарма за мин. година - 176 млн, Унифарм прави близо 5 млн за тримесечието. Софарма има печалба консолидирана 30 млн за 2007, Унифарм - 1.2 млн за първо тримесечие. На тази база смятам, че горе долу капитализацията на Унифарм трябва да е 10% от тази на Софарма.
                              Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!

Коментар

• предлагам да говорим с числа и така да докажем тезата си

Коментар

Working...
                                X