Успех ти желая. И ако все пак не стане с БТХ дано да те изненадат приятно другите ти инвестиции, както е станало тук Smile
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Холдинг Дунав (4D8 / HDD)
Collapse
X
-
Цвети, не ме разбирай погрешно, не иронизирам инвестицията ти - просто при БТХ е като приказката за лъжливото овчарче, толкова пъти го продаваха неуспешно, че надали са останали много хора които да го вярват. А сега при всички позиции липсата на доверие е до такава степен преекспонирана, че дори Холдинг Дунав се е търгувал на цена по-малка от кеша по сметки и в момента в който цената се покачва дори и най видните оптимисти бързат да продадат, а ти говориш за доверие в държавна компания ползвана най вече от политиците и компрометирана с няколко неуспешни продажби.
Успех ти желая. И ако все пак не стане с БТХ дано да те изненадат приятно другите ти инвестиции, както е станало тук :-)Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Като стана въпрос за продажба на Булгартабак, се сещам за един виц. Върви един човек из пустинята и чува глас копай тук и ще намериш злато. Копал копал, но нищо не намерил и продължил. Пак чул същия глас и пак се повторила историята. На третия път силно се по колебал дали да копае но пак копал и когато най накрая действително намерил злато някъде горе се чул глас - Егати късмета Smile
Та първо е малко вероятно политиците най накрая да продадат Булгартабак, защото компанията е предимно електорален инструмент в техните очи, а не икономически. И второ нашите съвременни политици когато правят големи държавни сделки винаги са брокер на купувача, а той би искал да купи компания с пълни сметки на половин цена или по малко...
Доколкото знам спира/ ако не е спряно вече/ субсидирането при производство на тютюна и Доган не е вече толкова заинтересован и най вече като се продаде се слага край на истината за далаверите на един тон политици от всички цветове на дъгата и особено на него ....Относно дивидента Корнелия Нинова се изказа за над 50 % , но според мен ще отиде на 90 % защото всеки лев ще е ценен в МИЕ преди избори и създаваща се заплаха на валутния борд....При продажбата на Слънце БТ и Пловдив БТ , опозицията се помъчи да опорочи начина на продажба .... защото Еврофинанс не е бил продал акциите точно в 12 ч. а минути преди това.Сега се започна от по рано , ако го сложат на тезгяфа и мине през договорки с АП ще ги разсипят ....За мен Корнелия Нинова там е с една цел продажба на всяка цена и веднага ....спънките ще дойдат от АП защото тя съществува да пречи и взема комисионни... Ако повечето вярваха в продажбата на БТН , цената щеше да бъде над 40 лв. , а не на сегашната .....
Имам акции и не е препоръка....
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBearКато стана въпрос за продажба на Булгартабак, се сещам за един виц. Върви един човек из пустинята и чува глас копай тук и ще намериш злато. Копал копал, но нищо не намерил и продължил. Пак чул същия глас и пак се повторила историята. На третия път силно се по колебал дали да копае но пак копал и когато най накрая действително намерил злато някъде горе се чул глас - Егати късмета :-)
Та първо е малко вероятно политиците най накрая да продадат Булгартабак, защото компанията е предимно електорален инструмент в техните очи, а не икономически. И второ нашите съвременни политици когато правят големи държавни сделки винаги са брокер на купувача, а той би искал да купи компания с пълни сметки на половин цена или по малко...
парите са спрени и не се знае дали и кога ще дойдат
ще я продадат единствено, ако преценят, че нямат шанс да са във властта
лично мнение, нямам акцииНе е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Като стана въпрос за продажба на Булгартабак, се сещам за един виц. Върви един човек из пустинята и чува глас копай тук и ще намериш злато. Копал копал, но нищо не намерил и продължил. Пак чул същия глас и пак се повторила историята. На третия път силно се по колебал дали да копае но пак копал и когато най накрая действително намерил злато някъде горе се чул глас - Егати късмета :-)
Та първо е малко вероятно политиците най накрая да продадат Булгартабак, защото компанията е предимно електорален инструмент в техните очи, а не икономически. И второ нашите съвременни политици когато правят големи държавни сделки винаги са брокер на купувача, а той би искал да купи компания с пълни сметки на половин цена или по малко...Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Така съм забелязал, че се разпределя печалбата в един случай - компанията няма мажоритарен собственик и отделните големи акционери не могат да се разберат какво да правят с парите и тогава решението около което се обединяват е да си разделят пропорционално всички пари и всеки да ги инвестира както смята за най правилно самостоятелно. Някой явно е бил убеден че ще успее да наложи това решение два дни по рано...
Нямам акции, просто се впечатлих от потвърждението на тезата , че и в най голямата криза може да се намери печеливша инвестиция , макар че тук не става въпрос за големи обеми ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от venelinДивидента не е ли двойно набутване за бизнеса, веднъж плаща компанията 10% данък, след това и акционера 8%??? така мисля че беше?
Ако се гласува дивидент има данък 5% но тои е за сметка на получателя и се удържа от него , тоест не натоварва компанията с допълнителен данък.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Така съм забелязал, че се разпределя печалбата в един случай - компанията няма мажоритарен собственик и отделните големи акционери не могат да се разберат какво да правят с парите и тогава решението около което се обединяват е да си разделят пропорционално всички пари и всеки да ги инвестира както смята за най правилно самостоятелно. Някой явно е бил убеден че ще успее да наложи това решение два дни по рано...
Нямам акции, просто се впечатлих от потвърждението на тезата , че и в най голямата криза може да се намери печеливша инвестиция , макар че тук не става въпрос за големи обеми ...Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PhoenixheartПървоначално изпратено от venelinДивидента не е ли двойно набутване за бизнеса, веднъж плаща компанията 10% данък, след това и акционера 8%??? така мисля че беше?
Гледам и ИНВЕСТОР го публикува съобцението
Благослвям ви си много, много нули и нещо от 1-9 отпред, пред тях.
не е препорака, не притежавам акции от ХДД
Коментар
-
Първоначално изпратено от venelinДивидента не е ли двойно набутване за бизнеса, веднъж плаща компанията 10% данък, след това и акционера 8%??? така мисля че беше?
Коментар
Коментар