If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Абе той е натрупал ама какво ще прави със седемте милиона?Е това е важното.
а де ?
Phoenixheart нали за тези Петрин Кръстев Стоянов и другите 2 рода, които държат холдинга се опитвам да кажа от известно време - много роднини много нещо тук
Събранието не се състоя защото 23.62% от общия брой акции. Бтв като гледам списъка с присъстващите има трима Петрин Кръстев Стоянов които са родени през няколко дни лол Като гледам списъка на присъствалите от събранието през юни ми направи впечатление, че един от тримата си е увеличил дела с 3 000 бройки което според мен е доста добър знак
Много добра констатация И ето защо не го правя - в момента кеша ми е на умопомрачителните 50 лева, имам 20 000 лв заем при 600 лв заплата, едва ли някоя банка би ми отпуснала още особено в сегашната ситуация. Иначе 600 на месец не е зле за студент трети курс по финанси, особено като съм на 6 часов работен ден Иначе като купиш всичко което можеш и си на холд, разбира се, че ще почнеш да вдигаш шум (едва ли щях да говоря колко е подценено нещо преди да го успея да си накупя все пак). Иначе ми харесва да пиша по форума главно защото нямам никой познат който се интересува от акции (парадоксално като се има предвид, че това включва всичките ми колеги във финанси в университета). Както и да е, за Холдинг Дунав съм съгласен, че цената не може да се вдигне много ако нещата са несигурни, но тези нива са смешни. Осъзнавате ли, че ако кеша отиде за дивидент това прави около 40 лв на акция? И дори да не отиде то компанията разполага с много свежи пари. Личното ми мнение е, че тази акция трябва да се търгува поне на 20 лв в момента защото със сегашната капитализация се изравнява с Химко, където ситуацията не е по-ясна и е с далеч по-лоши перспективи.Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Знаете ли има един страхотен портал finance.google.com там можеш да видиш всичко за почти свяка компания. И разбира се можеш да сортираш компаниите по показатели. Да кажем например по P/E. И сега най-изгодната компания на света е Georgia Power Company, която всъщност е електрическа компания в едноименния щат. Има P/E 0.24, 7 милиарда долара собствен капитал, 252 млн печалба за второто тримесечие и 22 милиарда активи. Разбира се почва дискусия в профила на компанията http://finance.google.com/finance?gl...GPW&client=fss как може цената да е толкова ниска?! И разбира се се явяват веднага няколко човека, които да оправдаят смешната цена която оценява компанията на 228 млн долара. Един казва, че имали страшно много дълг, друг казва, че паричните потоци били постоянно отрицателни, друг казва, че растежа на приходите е само 3-5 процента годишно. Но разбира се, като всеки интелигентен инвеститор аз реших да проуча нещата сам. Отидох на сайта на компанията, поразрових се и открих отчетите за последните няколко години. И познайте какво - EPS е малко над 2 долара което означава, че компанията не струва 200 млн а много ама много повече. Просто гугъл са сгрешили броя на акциите. Но идеята е, че за нула време се навъдиха кретени, които да обяснят защо тази компания се таргува толкова ниско, сякаш цената е напълно оправдана и пазара никога не греши.
И това ми напомня на Холдинг Дунав. Само дето тук инвестора не прави грешка с номера на акциите. Преди няколко месеца Холдинг Дунав беше обявил загуба за тримесечието, нямаше никакви перспективи и цената все пак беше същата като сегашната. И тогава какво стана? Продадоха дъщерно дружество за 8 милиона на ХД Пътища и реализираха печалба 7.6 млн които сега стоят като кеш. Имаме в момента компания, която се търгува за 2 милиона, без абсолютно никакви дългове и 8 милиона в кеш. И вие с какво оправдавате цената? Тези пари не били в мен, а били в компанията, че нямало да ги разпредели като дивидент (без обосновка това твърдение, предполагам имате вътрешно чуство). А какво ще стане ако наистина не разпредели дивидент? Какво ще стане ако ги инвестира в нещо? Ами тогава пак ще имате комнпания с 9 милиона собствен капитал и никакви дългове, само че кеша ще е вложен в нещо.
ако всичко е на 100% така, както казваш би трябвало да висиш по всички банки да теглиш кредити и да изкупуваш акциите, а не да ни обясняваш тези неща по форума
А какво ще стане ако наистина не разпредели дивидент? Какво ще стане ако ги инвестира в нещо? Ами тогава пак ще имате комнпания с 9 милиона собствен капитал и никакви дългове, само че кеша ще е вложен в нещо.
Teзи въпроси всички ни вълнуват, но именно неяснотата държи цената такава.
ще почакаме и ще видим.... определено тук ще е много интересно за напред...
а добруджа холдинг очаквахте ли да ви огрее? човек трябва и да е оптимист!
радвам се винаги когато мажоритарите се сетят, че и миноритарните акционери са инвестирали и очакват някаква файда!
нямам в нито едно от споменатите не е препоръка за каквото и да е по която и да е позиция
А какво ще стане ако наистина не разпредели дивидент? Какво ще стане ако ги инвестира в нещо? Ами тогава пак ще имате комнпания с 9 милиона собствен капитал и никакви дългове, само че кеша ще е вложен в нещо.
ще почакаме и ще видим.... определено тук ще е много интересно за напред...
Знаете ли има един страхотен портал finance.google.com там можеш да видиш всичко за почти свяка компания. И разбира се можеш да сортираш компаниите по показатели. Да кажем например по P/E. И сега най-изгодната компания на света е Georgia Power Company, която всъщност е електрическа компания в едноименния щат. Има P/E 0.24, 7 милиарда долара собствен капитал, 252 млн печалба за второто тримесечие и 22 милиарда активи. Разбира се почва дискусия в профила на компанията http://finance.google.com/finance?gl...GPW&client=fss как може цената да е толкова ниска?! И разбира се се явяват веднага няколко човека, които да оправдаят смешната цена която оценява компанията на 228 млн долара. Един казва, че имали страшно много дълг, друг казва, че паричните потоци били постоянно отрицателни, друг казва, че растежа на приходите е само 3-5 процента годишно. Но разбира се, като всеки интелигентен инвеститор аз реших да проуча нещата сам. Отидох на сайта на компанията, поразрових се и открих отчетите за последните няколко години. И познайте какво - EPS е малко над 2 долара което означава, че компанията не струва 200 млн а много ама много повече. Просто гугъл са сгрешили броя на акциите. Но идеята е, че за нула време се навъдиха кретени, които да обяснят защо тази компания се таргува толкова ниско, сякаш цената е напълно оправдана и пазара никога не греши.
И това ми напомня на Холдинг Дунав. Само дето тук инвестора не прави грешка с номера на акциите. Преди няколко месеца Холдинг Дунав беше обявил загуба за тримесечието, нямаше никакви перспективи и цената все пак беше същата като сегашната. И тогава какво стана? Продадоха дъщерно дружество за 8 милиона на ХД Пътища и реализираха печалба 7.6 млн които сега стоят като кеш. Имаме в момента компания, която се търгува за 2 милиона, без абсолютно никакви дългове и 8 милиона в кеш. И вие с какво оправдавате цената? Тези пари не били в мен, а били в компанията, че нямало да ги разпредели като дивидент (без обосновка това твърдение, предполагам имате вътрешно чуство). А какво ще стане ако наистина не разпредели дивидент? Какво ще стане ако ги инвестира в нещо? Ами тогава пак ще имате комнпания с 9 милиона собствен капитал и никакви дългове, само че кеша ще е вложен в нещо.
Е все пак едва ли ще си гласуват печалбата като заплата, това освен, че е абсурдно би било и прецедент. Ако щяха да се нагушват щяха да продадат онази компания на холдинг пътища за някаква незначителна сума и да получат значително пари под масата. Далеч по-лесно е.
Коментар