IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ЗАГУБИХТЕ от началото на годината на борсата?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Защото бях навън във вторник, сряда и четвъртък и за петък ми останаха сили колкото да изгледам един филм, да си почешам езика във форума и да направя един здрав сън

Изкушавам се да ти задам същия въпрос, но ще го обърнем много на сайт за запознанства, затова ще се въздържа и ще ти пожелая приятна вечер
    "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
      Мисля, че ако става въпрос за управление на чужди средства, то по-скоро трябва да говориш за портфолио мениджъри, отколкото за брокери.
      Хаки, днес един колега казваше за подбора на брокерите в едно ИП( в темата за работници- работодатели), смятай какъв портфолио мениджър е тоя и на кой си дават парите хората

Коментар

Мисля, че ако става въпрос за управление на чужди средства, то по-скоро трябва да говориш за портфолио мениджъри, отколкото за брокери.
        ОК, както и да е Но знам за доста клиенти, които се допитват редовно до брокерите си, така че те също играят голяма роля и не ги изключвам

П.С. Не че те свалям, ама защо не си навън в петък вечер
        Every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

• Мисля, че ако става въпрос за управление на чужди средства, то по-скоро трябва да говориш за портфолио мениджъри, отколкото за брокери.

Коментар

Мая, пропускаш една подробност. Брокерите търгуват предимно в следствие подадени клиентски поръчки и доста по малко по собствена инициатива, защото by default с основната част от активите и паричните средства разполагат именно клиентите, а не самите брокери. А за другата част от мнението ти ще те попитам следното: какъв предпочиташ да е твоят брокер? Механично да изпълнява поръчките ти или да има поглед върху пазара и съответно мнение в дадена ситуация?
            Хакинен, мисля, че не си ме разбрал кои брокери съм визирала. Имала съм предвид тези, които управляват чужди средства, а не които изпълняват поръчките на клиентите си. Според мен професионалистите са не тези, които казват на клиентите си: "абе не е времето сега, изчакай още някой друг месец и т.н." и влизат в ролята на големи анализатори, а по-скоро тези, които успяват да завъртят парите така, че да докарат максимална печалба на клиентите си. За мен пасивен брокер, който е на стратегията buy and hold не е професионалист и не помага нито на клиентите си, нито на борсата като цяло. Лично мнение

Коментар

• Мая, пропускаш една подробност. Брокерите търгуват предимно в следствие подадени клиентски поръчки и доста по малко по собствена инициатива, защото by default с основната част от активите и паричните средства разполагат именно клиентите, а не самите брокери. А за другата част от мнението ти ще те попитам следното: какъв предпочиташ да е твоят брокер? Механично да изпълнява поръчките ти или да има поглед върху пазара и съответно мнение в дадена ситуация?

Коментар

• Първоначално изпратено от Maq7
                Добре де, нека поговорим за причините за тези загуби. Като изключим всеизвестните причини: кризата в Щатите, политическата криза в страната и т.н., иска ми се да обърна дискусията към друга гледна точка.
                Според мен основният проблем пред БФБ е ликвидността. Никой голям не би искал да инвестира на борса с такава мижава ликвидност. XETRA за съжаление вместо да подобри, още повече влоши нещата. Та за мен основният виновник са брокерите. Те забравиха функциите си и че основната им функция е да търгуват, а всички станаха големи анализатори. И всички чакат сега да уцелят дъното, че и клиентите си съветват да чакат и да не бързат.
                Аз съм на мнение, че един брокер трябва да търгува активно, всекидневно, а не да е на позиция hold. Това според мен е единственият начин да се подобри ликвидността и да се обърне положението на нашата борса.

Мнения?
                Tо за да търгуваш требе кинти да има
                А като си ги изтеглиха хората с к'во да търгуват!
                Затова станаха анализатори

Коментар

• Добре де, нека поговорим за причините за тези загуби. Като изключим всеизвестните причини: кризата в Щатите, политическата криза в страната и т.н., иска ми се да обърна дискусията към друга гледна точка.
                  Според мен основният проблем пред БФБ е ликвидността. Никой голям не би искал да инвестира на борса с такава мижава ликвидност. XETRA за съжаление вместо да подобри, още повече влоши нещата. Та за мен основният виновник са брокерите. Те забравиха функциите си и че основната им функция е да търгуват, а всички станаха големи анализатори. И всички чакат сега да уцелят дъното, че и клиентите си съветват да чакат и да не бързат.
                  Аз съм на мнение, че един брокер трябва да търгува активно, всекидневно, а не да е на позиция hold. Това според мен е единственият начин да се подобри ликвидността и да се обърне положението на нашата борса.

Мнения?

Коментар

• EquityPrivate , на борсата съм от 2004 г. ....собствения си кеш съм изтеглил още края на 2006 г. ..... та ти можеш да изчислиш инфлацията ... и каква загуба имам до днес .... да не говорим ,че имах някакви тегления за разходи.....

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                      Съвсем добронамерено, според вас в какъв период очаквате да излезете на равно.
                      ПП За съжаление и аз съм вложил Smile
                      Успех, дано е по-скоро Smile
                      Зависи в какви акции си вложил средствата си .....
                      Когато извадиха Петрол от Софикс бях на - 50 % загуба ....
                      Май месец бях на -10 %
                      А на 16 юли съм на + 15% ..Слънце и Пловдив БТ.. от най високите стойности октомври...
                      Днес след падането на ССВ и Булстрад авоарите ми намаляха с 7 %..
                      Така ,че акциите са важни а не Софикс...
                      Благодаря ти за отговора.Аз не участвам пряко т.е. чрез фондове. Управлението на портфейл на борсата все още ми се струва сложно начинание и се доверих на профисионалистите, но съм малко разочарован и сега ми остава да чакам светлото бъдеще , дано е скоро
                      Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                        Съвсем добронамерено, според вас в какъв период очаквате да излезете на равно.
                        Май месец бях на -10 %
                        А на 16 юли съм на + 15% ..Слънце и Пловдив БТ.. от най високите стойности октомври...
                        A smiatash li cena na capitala ili pone inflaciata?
                        Akcii kupeni za 10lv prez 2007 i sega struvashti 10.50lv, ne znachi che si +5%, a po-skoro -7%/-8%.

Коментар

• Съвсем добронамерено, според вас в какъв период очаквате да излезете на равно.
                          Май месец бях на -10 %

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                            Първоначално изпратено от joda
                            Първоначално изпратено от Hakkinen
                            Майче, аз по някакво стечение на обстоятелствата си смятах загубите преди около час и ги изкарах трийсетина процента от началото на годината (а не от началото на спада) - в голямата си част разбира се "книжна" загуба Бъдещето ще покаже дали ще я увеличавам или напротив
                            Загубата се инкасира при евентуална продажба на "-",а в момента загубата ти е само предполагаема!
                            Ami te togava i tezi otpisvania pri bankite sa "teoritichni". Te dulgovite instrumenti ne sa gi prodali, no gi markirat kam pazarnata im cena vupreki, che produljavat da gi durjat.

No neka togava ne govorim za zagubi, kaji kolko ti e portfeila nadolu.
                            Някъде около 20% не съм го смятал точно!
                            自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от joda
                              Първоначално изпратено от Hakkinen
                              Майче, аз по някакво стечение на обстоятелствата си смятах загубите преди около час и ги изкарах трийсетина процента от началото на годината (а не от началото на спада) - в голямата си част разбира се "книжна" загуба Бъдещето ще покаже дали ще я увеличавам или напротив
                              Загубата се инкасира при евентуална продажба на "-",а в момента загубата ти е само предполагаема!
                              Ami te togava i tezi otpisvania pri bankite sa "teoritichni". Te dulgovite instrumenti ne sa gi prodali, no gi markirat kam pazarnata im cena vupreki, che produljavat da gi durjat.

No neka togava ne govorim za zagubi, kaji kolko ti e portfeila nadolu.

Коментар

• Съвсем добронамерено, според вас в какъв период очаквате да излезете на равно.
                                ПП За съжаление и аз съм вложил
                                Успех, дано е по-скоро

Коментар

Working...
                                X