IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Искам да търгувам на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Milom,

Доста интересно бе да чета какво си писал... Съжалявам, че си загубил, но в същото време това е трудна игра и загуби са възможни по всяко време... Погледнах акциите, които си търгувал и те ми напомниха думи на един приятел:" Ако пикаеш срещу вятъра не се оплаквай ако се намокриш..."

Моят съвет е избирай си по-ликвидни/солидни акции.
    Рискувай по малко ( не повече от 10% от портфейла си).
    Уголемявай само когато започнеш да печелиш... Купил си на 8.50, акцията е на 8.16... Това показва, че си в грешка и е по-добре да мислиш кога да продаваш, а не да купуваш. Ако акцията се качи на 9.50, тогава мисли....

Общо взето, новите в бизнеса умуват кога да влязат, хората които са били дълго бизнеса умуват кога да излязат... Всички грешим, но е непростимо да правим едни и същи грешки отново и отново с други акции. Това е като алкохолик, който спира да пие водка, а отива на вино. Резултата ще е същият. Хайде успех!

Коментар

• Бе все ми е странно с тия препоръки или не.Много важно дали е препоръка или не, нищо не променя.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
        хахаха, Аладине, уби ме)))
        "Препоръчвам тази и тази акция и най - отдолу - Не е препоръка"
        Аз като ви препоръчвах и при HDPAT и ви дадох и доказателства чули ме някой сега да сте с до 50% по богати.

И там не беше препоръка ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

А колкото до поста ако го вденат начинаещите ще станат по-добри инвеститори от 90% от търгуващите. ))

И разбира се не е препоръка.
        Не е препоръка.

Коментар

• хахаха, Аладине, уби ме)))
          "Препоръчвам тази и тази акция и най - отдолу - Не е препоръка"

Коментар

• Търгуването на БФБ си е гадна работа ))
            За начинаещите препоръчвам да си фанат някоя акция като HDPAT, MOSTS, TRACE или ENM тези имат бъдеще и да си седят в тях. Рано или късно ще спечелят.

Четете балансите, четете новините научете се да търсите закономерности.
            Мисля, че тук всички отговори за бъдещето се крият в миналото.

Не е препоръка.
            Не е препоръка.

Коментар

• Хехехе, е не съм казал, че е лошо да се пазарува :-) Аз по неволя на съдбата бях безпаричен (затуй и към Бари се обърнах), но другата седмица ще ударя едно рамо тук-таме :-)

...а за PET евала, оня ден подскочи доста културно! :-)
              BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• psycoholic написа:

Чакам! Играчите не са два вида самоSmile
                Успех в чакането ...... и на мене повече от половината позиции са във фризера . Добре ,че са Петрол и Монбат.......

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                  Защо ти какво правиш , ако не купуваш.......
                  В момента във Форума и на борсата са два вида играчи , едните спекулират , а другите са продали всичко и се мъчат да предизвикат спадове на акциите.
                  В момента точно се опитвам да разбера, защо мацките се кефят на Бари Уайт!
                  Играчите не са два вида само...:-)
                  BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Защо ти какво правиш , ако не купуваш.......
                    В момента във Форума и на борсата са два вида играчи , едните спекулират , а другите са продали всичко и се мъчат да предизвикат спадове на акциите.

Коментар

• Така става! :-) Единственият недостатък на тази тактика е, че не знаеш кога ще спре падането!

Коментар

• psycoholic написа:

Хм, интересно изречение си сглобил! В първата част говориш от своята гледна точка, а във втората говориш за мен (или лирическия герой)! Дай повечко конкретика на изказа!
                        Smile
                        Може да съм го написал малко неясно. Имах предвид че гоня най ниска
                        цена според мен , защото ако чакам борсата да спре корекцията / по добре да нулирам платформата/ ще се получи , като 2005 г. да вляза на върха....

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                          psycoholic написа:
                          .................................................. .............................................
                          А това за откриването на дъното не съм съгасен - това да се опитваш да нацелиш дъно или връх си е чист късмет!
                          Може и да не си ме разбрал .... Купувам възможно най-ниско , защото другата възможност е да гледам компютъра тъпо и да чакам да свърши корекцията... , а след няколко месеца когато сметнеш , че корекцията е свършила и тръгнеш да купуваш и пак си на върха...
                          Хм, интересно изречение си сглобил! В първата част говориш от своята гледна точка, а във втората говориш за мен (или лирическия герой) и за моите (неговите) сметки! Дай повечко конкретика на изказа!
                          :-)

Коментар

• psycoholic написа:
                            .................................................. .............................................
                            А това за откриването на дъното не съм съгасен - това да се опитваш да нацелиш дъно или връх си е чист късмет!
                            Може и да не си ме разбрал .... Купувам възможно най-ниско , защото другата възможност е да гледам компютъра тъпо и да чакам да свърши корекцията... , а след няколко месеца когато сметнеш , че корекцията е свършила и тръгнеш да купуваш и пак си на върха...

Коментар

• Продажбата на VNDA се оказа правилно решение, отървах се на 5.20. Седмица по-късно VNDA се търгуваше на нива около 4.50-4.60. Продажбата на ZUMZ се оказа класическа грешка, допускана от начинаещи трейдъри - паника при рязък спад и продажба на много ниско ниво. Освободих се на 15.10, а още на следващия ден ZUMZ отлепи като ракета и за пет сесии достигна ниво над 19. Това е за любителите на силни усещания. И аз съм сред тях, но само когато влакчето върви нагоре. Остатъка от парите сложих в банка на 5 процента годишни. Гарантирани.
                              След последните падания на лихвите в САЩ ,няма кой да му даде 5%..
                              Малко инфлация , скъп бензин и обратно на борсата .....

Коментар

• И аз съм отскоро като самостоятелно инвестиращ. Почнах миналия януари като вложих парите си във взаимни фондове. Този януари дръпнах една част и реших по мои наблюдения да инвестирам в компании, които ме кефят. Първото нещо, което гледам, е да имам възможност да продам купените акции, когато си пожелая. Разчитам на бъдещи очаквания за развитието на компанията. За риска - назад съм със 4 от 5-те дружества, в които съм инвестирал. Не ми пука не искам да продавам - вярвам в бъдещия растеж. Пари не ми трябват и мога да си зяпам кобоса и като съм на загуба. Най-интересното е, че като гледах как софикса се срива, това реално не оказваше никакво отражение върху настроението ми. Незнам това оптимизъм ли е, или идиотизъм. В момента нямам никъв кеш, Допълних по губещите и сега гледам филма. За мен най-важното качество, което трябва да има човек, за да инвестира, е да му държи гъза. Успех на всички и самоконтрол.

Коментар

Working...
                                X