IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
    г-н василев, няколко пъти споделяте това свое мнение :

3. Нека изчакаме аукциона. Както бях казал в най-първата си статия, колкото по-малко акции се запишат, толкова по-малко дивидент ще се дължи и по-лесно ще се плати.

очевидно това е така, но по този начин изказано звучи малко странно. нали в крайна сметка идеята на една емисия е да се наберат средства за изпълнение на определени инвестиционни проекти. иначе заприличва на някаква схема

може да съм пропуснал нещо, но ако не съберат достатъчно за предвидените инвестиции каква ще бъде алтернативата пред меком ?
    Уважаеми colline,

Наистина целта на емисията е да се съберат пари за осъществяването на инвестиционния проект. Но дори и да не се съберат всички средства, смятам, че компанията ще успее сама да реализира поне първия етап на проекта. Още повече, че тя досега е вложила над 2.5 млн. лв. собствени средства.

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
      Очаквах допреди аукциона по голям процент записани прив.акции .... хм ...или просто някой чака на без парички да си купи права
      Що, при нормалната търговия скъпи ли бяха? Имаше колкото искаш ...

Коментар

• Меком АД - Силистра - Най - анти секси агро реклама

Коментар

• http://virtual-silistra.com/componen...-07-37-02.html

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
            г-н василев, няколко пъти споделяте това свое мнение :

3. Нека изчакаме аукциона. Както бях казал в най-първата си статия, колкото по-малко акции се запишат, толкова по-малко дивидент ще се дължи и по-лесно ще се плати.

очевидно това е така, но по този начин изказано звучи малко странно. нали в крайна сметка идеята на една емисия е да се наберат средства за изпълнение на определени инвестиционни проекти. иначе заприличва на някаква схема

може да съм пропуснал нещо, но ако не съберат достатъчно за предвидените инвестиции каква ще бъде алтернативата пред меком ?
            освен това ето още една съществена мисъл:

Ние препоръчваме привилегированите акции при 1 лев

това подсказва само едно ,че интереса на Василев е над реалността .... защо да купуваме обикн.акции след като от това не произтича реално влизане на пари в компанията....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Кобосчето - а аз - не - и проблемът е не в саламаджийницата, а в хорските тимберици. Седма година щеше всичко да се запише до последната възможна нова акциика, но сега дългото живучкане на спихнат пазар е направило хората цинически, боязливи като уфтсе и недоверчиви като заювци. На теория знаят, но со сърчицата си не могат да почувстват, че големи удари се правят на ниски нива.
              Тоя "удар" със саламджийницата трябва да го видя

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
                Очаквах допреди аукциона по голям процент записани прив.акции .... хм ...или просто някой чака на без парички да си купи права
                хм, май не си много в час. Правата като че ли ги подаряваха по 0,001 лв. По-малко неможе просто. Не е препоръка.
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• г-н василев, няколко пъти споделяте това свое мнение :

Коментар

• Кобосчето - а аз - не - и проблемът е не в саламаджийницата, а в хорските тимберици. Седма година щеше всичко да се запише до последната възможна нова акциика, но сега дългото живучкане на спихнат пазар е направило хората цинически, боязливи като уфтсе и недоверчиви като заювци. На теория знаят, но со сърчицата си не могат да почувстват, че големи удари се правят на ниски нива.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• До "p0lki"

Уважаеми "p0lki",

Ето някои коментари по Вашите въпроси.

1. Всеки акционер сам решава колко акции да запише. Трудно ми е да коментирам техните стратегии и решения. Участието не е задължително.

2. Въпросът за паритета между обикновените и привилегированите акции е сложен и интересен. Нека всеки сам си направи оценката. Ние препоръчваме привилегированите акции при 1 лев, а освен това смятаме, че цялата компания ще се развива добре. Нека бъдещето покаже каква трябва да е пропорцията.

Акционерите нямат ангажимент да поддържат цената. А колкото е по-волатилна, толкова повече възможности за борсова игра.

Имам бележки към сметката Ви обаче. Не е коректно да се каже 100 / 70 = около 1.4 пъти, значи почти 3 години дивидент, а
                      100 - 70 = 30, значи почти 2 години дивидент.

3. Нека изчакаме аукциона. Както бях казал в най-първата си статия, колкото по-малко акции се запишат, толкова по-малко дивидент ще се дължи и по-лесно ще се плати. Но и един от другите участници е прав, като каза, че повече приходи от емисията сега биха подобрили ликвидната позиция на Меком.

Успех на участниците до края на годината и през 2011 г.
                      Поздрави, Николай

Коментар

• Очаквах допреди аукциона по голям процент записани прив.акции .... хм ...или просто някой чака на без парички да си купи права

Коментар

• Ми аферим. Имаме увеличение един вид значи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Колко акции минимум трябваше да се запишат, та емисията успешна да бъде? И ако не бъде - какво?
                            Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат платени най-малко 140 010 бр. нови акции.

------------------------

да попитам Ники Василев и ако реши да отговори - как така са закупили 10% от обикновените акции на меком, а са записани само 3% от всички прилегировани, при положение, че те вярват толкова много в това дружество и плащането на дивидент не буди у тях съмнение, а дори и всички техни роднини са записали прилигеровани да не изпуснат голямата далавера
                            Last edited by p0lki; 14.12.2010, 01:37.

Коментар

• Колко акции минимум трябваше да се запишат, та емисията успешна да бъде? И ако не бъде - какво?

Коментар

• записани акции за 433 хил. лв.

родния инвеститор се пообразова

Коментар

Working...
                                X