IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дивидента е кумулативен и се натрупва, докато дружеството излезе на печалба и тогава се разпределя. Ако след изтичане на давноста на привилегированите акции той не е изплатен се отива в друга фаза... Има подобни случаи, когато ако дивидента може да се изплати с обикновенни акции за сметка на притежателите на обикновенни акции.. Но това обикновенно предварително трябва да се опише в проспекта.
    Last edited by Мажоритаря; 13.04.2011, 14:30.
    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Здравейте

Абе днес се замислих.....Какво става,ако по определени причини дружеството не може да изплати дивидента.Не казвам,че трябжа да измами н...просто поради икономическата ситуация и условия...просто не може да плати.Едва ли ще тръгне да взема кредит(ако му дадат).....и с тези пари да плати.Интересно ми е от иуридическа гледна точка какво следва да направят акциионерите.

Както има един лаф.''Колете ме ,бесете ме......пари НЕМА".

Не е препоръка за покупко-продажба на акции.Нямам от тези акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
        Освен ако ти си продадеш акциите на тази цена
        Не съм толкова лековерен да си купя тапети

Коментар

• Освен ако ти си продадеш акциите на тази цена

Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
          Продавачи ще има и на 0.1064 ...
          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

В момента има 1000 акции на 1.064 лв. Ако искам мога да ги купя . Т.ч. продавачи има... и ще има!
            Продавачи ще има и на 0.1064 ...

Коментар

• В момента има 1000 акции на 1.064 лв. Ако искам мога да ги купя . Т.ч. продавачи има... и ще има!

Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
              Ще купиш ако има кой да ти продаде? Трябвало е да се сетиш преди няколко месеца.... Все пак успех ти пожелавам!

Коментар

И аз така мисля... Привилегированите са твърде малко. Затова смятам да купя. Мисля, че няма да е проблем за МЕКОМ да си плаща дивидента .
                Ще купиш ако има кой да ти продаде? Трябвало е да се сетиш преди няколко месеца.... Все пак успех ти пожелавам!

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                  С 50 000 колко реклами могат да пуснат ехеееее-хехехехе
                  Ама и логика имаш, няма що. Моли се да са на печалба изобщо, останалото ще го преглътнеш някакси.
                  Рекламата (да се чете "платените статии") приключи с последния ден на записването. Оттогава положението е "Бяла тишина"
                  "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• И аз така мисля... Привилегированите са твърде малко. Затова смятам да купя. Мисля, че няма да е проблем за МЕКОМ да си плаща дивидента .

Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                    Смятам дивидентът, че ще бъде плащан.
                    Малко хора се уредиха с акции - няма 300 000 бройки акции - това прави около 50 000лв. на година дивидент, а е една чудесна реклама за дружеството.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                      Смятам дивидентът, че ще бъде плащан.
                      Малко хора се уредиха с акции - няма 300 000 бройки акции - това прави около 50 000лв. на година дивидент, а е една чудесна реклама за дружеството.
                      С 50 000 колко реклами могат да пуснат ехеееее-хехехехе
                      Ама и логика имаш, няма що. Моли се да са на печалба изобщо, останалото ще го преглътнеш някакси.

Коментар

• Смятам дивидентът, че ще бъде плащан.

Коментар

• Седя и гледам, но невярвам на очите си 18% за привилигированите акции.
                          И по стар български навик пачвам да се съмнявам да ли има безплатен обяд тука.

Коментар

• И аз добри сделки направих с правата (продадох ги ) и имам да взимам сега. Поразпитах наляво надясно, пратих няколко мейла и никой не можа да ми отговори конкретно защо още не са парите по сметката ми ... ЦД-то нещо бави нещата, това е сигурно...

Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Точно. Въпрса е принципен, не че сумите са големи. Аз лично имам да взимам към 400 лв. Но ако си траем и оставим нещата така другия път може и доста повече пари да ни забавят, а това са си пропуснати ползи. Затова и писах един сигнал до КФН. Да ги раздвижи тия безхаберници в ЦД-то
                            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Точно. Въпрса е принципен, не че сумите са големи. Аз лично имам да взимам към 400 лв. Но ако си траем и оставим нещата така другия път може и доста повече пари да ни забавят, а това са си пропуснати ползи. Затова и писах един сигнал до КФН. Да ги раздвижи тия безхаберници в ЦД-то

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                Аз имам да взимам пари тук от продадени права.
                                При това увеличение обаче за сефте тия пари се бавят толкова време. Вече тръгва търговията с акциите, а парите от правата ЦД не ги е пратил още!?
                                Те колко ли са пари бе Батя, Правата не бяха ли с някаква мижава цена накрая ? Или имаше момент на кратки спекули - виж това ми се губи, не съм ги следял заигравките. Но си прав, че колкото и да са - трябва да се платят !! Клатикурците могат да си вземат заплати, а каква е свършената работа насреща ?

Коментар

Working...
                                X