IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Ми в сравнение с него самия може и по-почтени да са.
    Абе общо взето - един дол дренки
    Разсмя ме благодаря.
    Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
      Никито Василев се сдружи с Атанас Тилев
      Webcafe.bg 21.10.2010, 14:33 (обновена 24.10.2010, 18:56)

"Човекът ни се вижда свестен. И той, и синът му са високообразовани, с големи възможности и добри виждания за бизнеса. Почтени са", заяви Николай Василев по повод съдружника си Атанас Тилев и сина му Хари...

http://www.webcafe.bg/id_1160872559

Май Май може да има промяна в управата.
      Ми в сравнение с него самия може и по-почтени да са.
      Абе общо взето - един дол дренки

Коментар

• Никито Василев се сдружи с Атанас Тилев
        Webcafe.bg 21.10.2010, 14:33 (обновена 24.10.2010, 18:56)

"Човекът ни се вижда свестен. И той, и синът му са високообразовани, с големи възможности и добри виждания за бизнеса. Почтени са", заяви Николай Василев по повод съдружника си Атанас Тилев и сина му Хари...

http://www.webcafe.bg/id_1160872559

Май Май може да има промяна в управата.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
          Вестник Капитал Daily

„Меком е на крачка от нов собственик”

Инвестиционната компания "Експат капитал" на бившия министър на държавната администрация Николай Василев и клиенти на "Експат асет мениджмънт" придобиха 22 млн. акции от производителя на месни продукти "Меком" - Силистра. Това са почти 40% от капитала на дружеството, а стойността на сделката е 2.244 млн. лв. Постигнатата цена е 0.102 лв. за акция.

Николай Василев коментира пред "Капитал Daily", че това е "справедлива цена". Дружеството не е от ликвидните, така че търговията с акциите му трудно може да се приеме за отражение на състоянието му. Сделката мина през Българската фондова борса, а новопридобитият дял представлява 39.28% от капитала на публичното дружество.

Основният до вчера акционер в "Меком" Стефан Райчев коментира, че той се е разделил с част от неговия дял в предприятието, който досега беше 81.33%.

Другия акционер в "Меком" е "Дар финанс" с 9.9%, което се контролира от ексбанкера Атанас Тилев и придоби дела при увеличението на капитала през 2010 г. Компанията му държи и 20.02% от капитала на "Експат". Така реално Тилев и Василев са на крачка от взимане на контрола в "Меком" с почти 50%. Партньор на Василев в "Експат" е и Никола Янков, който е бивш член на кабинета на царя.

Според източници на "Капитал Daily" Стефан Райчев от дълго време търси стратегически инвеститор или някой, на когото да продаде целия си бизнес. Атанас Тилев беше сред акционерите и мениджмънта на фалиралата през 90-те години Банка за земеделски кредит някогашен основен собственик на застрахователна компания "Витоша", която сега се нарича "Уника". В нея преди да стане премиер на България миноритарен акционер беше и Симеон Сакскобургготски.

http://darikfinance.com/novini/77319...E2%E5%ED%E8%EA
          И тука нещо се мъдри ма въпроса е какво?

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
            По скоро ще ви платят в конско или щраусово. В момента май такива твари колят
            Е-е-е - като за своите хора ще колнат няколко прасИта.

Апропо - чувал съм от хора знаещи, че бюфтек от младо магаре е ного вкусно нещо... що не почнат мекомаджиите да отглеждат и такива твари?
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Вестник Капитал Daily

„Меком е на крачка от нов собственик”

Инвестиционната компания "Експат капитал" на бившия министър на държавната администрация Николай Василев и клиенти на "Експат асет мениджмънт" придобиха 22 млн. акции от производителя на месни продукти "Меком" - Силистра. Това са почти 40% от капитала на дружеството, а стойността на сделката е 2.244 млн. лв. Постигнатата цена е 0.102 лв. за акция.

Николай Василев коментира пред "Капитал Daily", че това е "справедлива цена". Дружеството не е от ликвидните, така че търговията с акциите му трудно може да се приеме за отражение на състоянието му. Сделката мина през Българската фондова борса, а новопридобитият дял представлява 39.28% от капитала на публичното дружество.

Основният до вчера акционер в "Меком" Стефан Райчев коментира, че той се е разделил с част от неговия дял в предприятието, който досега беше 81.33%.

Другия акционер в "Меком" е "Дар финанс" с 9.9%, което се контролира от ексбанкера Атанас Тилев и придоби дела при увеличението на капитала през 2010 г. Компанията му държи и 20.02% от капитала на "Експат". Така реално Тилев и Василев са на крачка от взимане на контрола в "Меком" с почти 50%. Партньор на Василев в "Експат" е и Никола Янков, който е бивш член на кабинета на царя.

Според източници на "Капитал Daily" Стефан Райчев от дълго време търси стратегически инвеститор или някой, на когото да продаде целия си бизнес. Атанас Тилев беше сред акционерите и мениджмънта на фалиралата през 90-те години Банка за земеделски кредит някогашен основен собственик на застрахователна компания "Витоша", която сега се нарича "Уника". В нея преди да стане премиер на България миноритарен акционер беше и Симеон Сакскобургготски.

http://darikfinance.com/novini/77319...E2%E5%ED%E8%EA

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Загуба - не хубаво.

Да организираме притежателите на привилегировани акции и да напишем искане да ни платят дивидентът в прасешко, за да не товарим техният бюджет.
                По скоро ще ви платят в конско или щраусово. В момента май такива твари колят

Коментар

• Загуба - не хубаво.

Да организираме притежателите на привилегировани акции и да напишем искане да ни платят дивидентът в прасешко, за да не товарим техният бюджет.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
                    Явно ще да е вариант 1 защото като гледам тъз загуба 6 милки за 2011 не ми се чини че ще дадат дивидент на обикновенните ...

Не е препоръка за ПК на ЦК
                    Ей ма верно бе тия верно са свършили на загуба а аз си мислех, че са на пичалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от softohold Разгледай мнение
                      Явно ще да е вариант 1 защото като гледам тъз загуба 6 милки за 2011 не ми се чини че ще дадат дивидент на обикновенните ...

Не е препоръка за ПК на ЦК

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
                        Индифадата която се мъти тука е или покриване на дълг срещу бройки, или втори вариант ...освен на прив.акциики където е гарантирано да се сипе дивидент, да сипнат и на обикновенните макар че хич не ми се вярва ...абе 1 стотинка на бройка да е .....това са си 10 % от цената на която лапнаха кифтето.
                        В заключение ми се чини по вероятен първият вариант.

Не е препоръка за ПК на ЦК.Няма бройки тук ....

Коментар

• Първоначално изпратено от softohold Разгледай мнение
                          НАЙ-ВЕРОЯТНО Е ТАКА
                          Индифадата която се мъти тука е или покриване на дълг срещу бройки, или втори вариант ...освен на прив.акциики където е гарантирано да се сипе дивидент, да сипнат и на обикновенните макар че хич не ми се вярва ...абе 1 стотинка на бройка да е .....това са си 10 % от цената на която лапнаха кифтето.
                          В заключение ми се чини по вероятен първият вариант.

Не е препоръка за ПК на ЦК.Няма бройки тук ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Хм, за да продаде Райчев на 10 ст. акцията или трябва нещата да са яко в батака, т.е. пред фалит... но тогава пък защо ще се набиват там купувачите.
                            Или другия вариант е да имат и няква уговорка за извън-пазарно плащане или пък поемане на част от задълженията. Да видим какво ще ни излъжат на пресконференцията другата седмица
                            НАЙ-ВЕРОЯТНО Е ТАКА

Коментар

• Това от вчера беше много голямо прехвърляне.

Някой може ли даде списъка на акционерите с повече от 5%. Би трябвало да го има такъв списък в годишния заверен балансов отчет.

Коментар

• Тук някой ще яде салама - да видим кой ще е....
                                Не-заслужил инвеститор

Коментар

Working...
                                X