IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Гроздето е киселко, а?
    Много ми е интересно защо хора, които нямат акции от дадено предприятие или не се интересуват от покупка, какво ги прави толкова активни в темата за него?

Коментар

• Браво бобане- достоен пич си поне. Всеки инвеститор има поносимост на риск- индивидуално е , но и опита играе роляУспех в другите инвестиции
      MKX / MKX Меком АД 0.072 6 500 468.00 +0.002 +2.86%
      ЕХОООО ТРОЛОВЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Бобане ти Раичев голям демон го изкара- всъщност зад това прикриваш страха си може би за риск. Бъдещето ще покаже кои са прави, но смелите вече спечелиха, а играта продължава. Благодаря за пожеланието за успех- ти си умен пич, и поне не тролиш. За мене решението е добро- има и публичност и заявка за развитие и световен одит и препродажба
        Киро,стремя се да съм обективен.Тук на два пъти влизам и излизам.Наистина рискът беше голям за мен да остана по за дълго.Ама как да остана като на едни голи отчети да разчитам само.

Бях готов да купя,но когато разбрах,че на пярвото ОСА новите МАЖОРИТАРИ закъсняли....нещо се сепнах.ще си купиш завод и ще закъснееш за ОСА ....Както и да е....

Лично аз искам заводът да тръгне и да дава хляб на местните както и да изнася продукция.

Засега ще го подпомагам като клиент на продуктите му.Даже ако тръгнат нещата ...сега ми идва на ума...мога да съдействам за откриване на фирмен магазин в Бургас....Както и да дам контакти на най-големите дистрибутори на хран.стоки(единият ми е приятел)...Хайде успех

Коментар

• Да и такъв вариант има- Раичев да си откупи бизнеса, но разбира се няма да е на 2-3 стотинки. ЕХОООООООООО ТРОЛОВЕЕЕЕ- ДУХУЕТЕ ЛИИИИИИИ

Коментар

• Първоначално изпратено от Didkata Разгледай мнение
            Следя от известно време сагата с Меком. Финансов инвеститор придобива/кредитира дружество, но няма капацитета да го управлява. Влиза в сътрудничество с предишен собственик/основател/предишен мениджмънт. Последният така или иначе няма даунсайд, а обещанията не струват пари; продължава да гледа на дружеството като на бащиния, нещо повече, използва (вече неформалната си власт) тотално да източи каквото е останало. Все пак хората, който работят в Меком, живеят в Силистра, а не в София, а Райчев е фактор в Силистра.
            Ако дружеството е задлъжняло, в един момент на кредиторите им писва, прибират активите, и разпродават каквото е останало, обикновено на цена значително под инвестицията. Ако Райчев е достатъчно умен, ще си го купи обратно на ниска цена, без борси и КФН-та.
            АКО ...беше така, да го е направил вече.....но не е - ФАКТ

Коментар

• СПРЕТЕ, ЧЕ ЗВИСТЛИВИТЕ ТРОЛОВЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ УДАР

Коментар

• направете си тема за лични нападки. тук темата е дружеството за колбаси. нямам артии от дружества, на които пасивите са по-големи от активите. това, че райчев е в новия борд явно е с цел ако фалира и той да носи отговорност. не знам обаче дали това ще го мотивира да работи повече или по-малко.

Коментар

• Следя от известно време сагата с Меком. Финансов инвеститор придобива/кредитира дружество, но няма капацитета да го управлява. Влиза в сътрудничество с предишен собственик/основател/предишен мениджмънт. Последният така или иначе няма даунсайд, а обещанията не струват пари; продължава да гледа на дружеството като на бащиния, нещо повече, използва (вече неформалната си власт) тотално да източи каквото е останало. Все пак хората, който работят в Меком, живеят в Силистра, а не в София, а Райчев е фактор в Силистра.
                  Ако дружеството е задлъжняло, в един момент на кредиторите им писва, прибират активите, и разпродават каквото е останало, обикновено на цена значително под инвестицията. Ако Райчев е достатъчно умен, ще си го купи обратно на ниска цена, без борси и КФН-та.

Коментар

• Г-н Янков,така и така сте тук....да Ви питам

Кога ще започнете да изплащате дивидента по привилигированите акции.Нямам такива ,но се интересувам за мои познати.

Коментар

• Форексов ти си шампион по загуби на Форекса

Коментар

• МАСТЪРЕЕЕЕ ТИ СИ ПЪЛЕН СМЕШНИК

Коментар

• Бобане ти Раичев голям демон го изкара- всъщност зад това прикриваш страха си може би за риск. Бъдещето ще покаже кои са прави, но смелите вече спечелиха, а играта продължава. Благодаря за пожеланието за успех- ти си умен пич, и поне не тролиш. За мене решението е добро- има и публичност и заявка за развитие и световен одит и препродажба

Коментар

• Химко №2... Как сте химковци?
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• А БЕ ТИЯ ТРОЛОВЕ ПОБЕСНЯХА ОТ ЯД

Коментар

• Първоначално изпратено от nyankov Разгледай мнение
                                BOBAN, политическите ти коментари ми се струват доста неуместни.

Райчев не е бил в борда на Меком до сега. Сега влиза лично за първи път. Досега е дърпал конците отзад чрез подставени лица. На това се слага край. Всеки директор ще си носи лично отговорността за действията и решенията си оттук нататък.

Място за емоции в този случай няма. Участието и сътрудничеството на досегашния мажоритарен собственик, който е управлявал тази фирма през последните 20 години и е доказал през определени периоди на нейното развитие, че е способен да постига добри резултати, е в интерес на дружеството и на всички акционери. Така или иначе основните контакти с клиенти и доставчици към днешна дата са на Райчев. Целия мениджмънт на средно ниво също е назначаван от него. Това е действащ бизнес, не е лека кола или недвижим имот. Ако изхвърлиш всички служители всичко приключва не секундата и се превръща в купчина непотребни активи с ипотеки върху тях.

Не искам да поучавам никой как се купуват и продават компании, но ми се струва, че развитията от днешния ден са най-добрия възможен сценарий за дружеството и неговите (миноритарни) акционери.

Благодаря Ви за включването г-н Янков.....С този си коментар ми казварте,че реално без Райчев не можете ....Успех ви пожелавам

Коментар

Working...
                                X