Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Меком АД (MKX / MEKOM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nyankov Разгледай мнениеВъзможно е отчетите на фирмата за второто тримесечие да се забавят значително, поради очевидно големите конфликти в дружеството и липсата на съдействие и лоялност от страна на счетоводния състав към новото ръководство. Това е отчасти разбираемо, много от хората може би основателно се страхуват, че има за какво да влязат в затвора. Става въпрос за десетки милиони лева, не за семки и бонбонки...
Колко ли дребни ще изгорят покрай вас?
И преди го писах и пак ще го напиша - съдбата на това дружество ще се решава в съда, така че си наемете добри юристи, а не да се излагате и да закъснявате за събрания.
Коментар
-
То май вече почти всички акции на БФБ станаха "чисти".
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЧе що да го свалят? Тва си е "чиста акция"Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Нямах и нямам време да разглеждам, а явно вече няма и какво да разглеждам като отчет, но - споменаха се графа "Други" - 60 млн. лв.
Ако основната част е извеждане на дейности и структури извън шапката, то следва ли, че ще успее евентуално оспорване и връщането им под тази шапка?
Питания и бройки имам, препоръки нямам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениегосподин N. Yankov,
при тези цени от 4-5 стотинки и текущата ситуация при МЕКОМ има ли смисъл да се купуват акции или да очакваме фалит на дружеството и сваляне от БФБ?
Коментар
-
хехехе
Направо ги затапих... колега PLP, казваш това е въпрос за 1 млн лв.
.
Първоначално изпратено от PLP Разгледай мнение1mln levaМнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениегосподин N. Yankov,
при тези цени от 4-5 стотинки и текущата ситуация при МЕКОМ има ли смисъл да се купуват акции или да очакваме фалит на дружеството и сваляне от БФБ?
Коментар
-
господин N. Yankov,
Първоначално изпратено от nyankov Разгледай мнение
...Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nyankov Разгледай мнениеБившето ръководство се е опитало да "легализира" чрез "публикуването" на тези отчети огромни по размери и в основната си част може би криминални прехвърляния на стойност от Меком АД към свързани фирми, чрез продажби на активи на занижени цени, осчетоводяване на несъществуващи доставки и услуги, бракуване и физическо открадване на стоки, отписване и прихващане на вземания от свързани фирми.
Тези "счетоводни операции" са предприети през последните дни и седмици преди смяната на ръководството на Меком и датирани в последното тримесечие, поради факта, че (за щастие) публичното дружество е задължено да публикува отчетите си всяко тримесечие и към датата на публикация на отчетите за първото тримесечие на 2012 бившето ръководство и бившият мажоритарен собственик очевидно не са предполагали, че ще бъдат сменени скоро. Затова в момента предприемат една такава доста "нестандартна" и откровено отчаяна стъпка. Това няма да мине. Незаконните действия ще бъдат обявени за нищожни, а за злоупотребите ще има наказателна отговорност.
Възможно е отчетите на фирмата за второто тримесечие да се забавят значително, поради очевидно големите конфликти в дружеството и липсата на съдействие и лоялност от страна на счетоводния състав към новото ръководство. Това е отчасти разбираемо, много от хората може би основателно се страхуват, че има за какво да влязат в затвора. Става въпрос за десетки милиони лева, не за семки и бонбонки...
Нали адресът вече е в София?
Коментар
-
Бившето ръководство се е опитало да "легализира" чрез "публикуването" на тези отчети огромни по размери и в основната си част може би криминални прехвърляния на стойност от Меком АД към свързани фирми, чрез продажби на активи на занижени цени, осчетоводяване на несъществуващи доставки и услуги, бракуване и физическо открадване на стоки, отписване и прихващане на вземания от свързани фирми.
Тези "счетоводни операции" са предприети през последните дни и седмици преди смяната на ръководството на Меком и датирани в последното тримесечие, поради факта, че (за щастие) публичното дружество е задължено да публикува отчетите си всяко тримесечие и към датата на публикация на отчетите за първото тримесечие на 2012 бившето ръководство и бившият мажоритарен собственик очевидно не са предполагали, че ще бъдат сменени скоро. Затова в момента предприемат една такава доста "нестандартна" и откровено отчаяна стъпка. Това няма да мине. Незаконните действия ще бъдат обявени за нищожни, а за злоупотребите ще има наказателна отговорност.
Възможно е отчетите на фирмата за второто тримесечие да се забавят значително, поради очевидно големите конфликти в дружеството и липсата на съдействие и лоялност от страна на счетоводния състав към новото ръководство. Това е отчасти разбираемо, много от хората може би основателно се страхуват, че има за какво да влязат в затвора. Става въпрос за десетки милиони лева, не за семки и бонбонки...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНе но чакам троловете дето злобееха да ми продадат на 1ст
Аз на 2.4 стинки бях заложил най-висока поръчка, ама пак не ме огря...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар