Първоначално изпратено от Bobi75
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Меком АД (MKX / MEKOM)
Collapse
X
-
Bobi75
без коментар на това смешно иявление:
....Според Съвета на директорите на компанията удължаването на срока на подписката е необходимо поради това, че „на фона на текущото негативно развитие на световните борси и ефекта върху българския фондов пазар, компанията не би била адекватно оценена от потенциалните институционални и индивидуални инвеститори"....
Коментар
-
Абе нали все пак ИПО-то на Херти пак си е ИПО. След като МЕКОМ не искат, има и други ИПО-та. Вярно, че това на Херти не е върха и че имат доста лоши показатели, но както казах мисля че те няма да въртят цигански номера и ще си изпълнят ИПО-то. А и все пак при тях са Райфайзен, а те са и много по-стабилни като банка. Няма да позволят такива игри.
Така, че утре пак ще се пробваме, то май няма да съм само аз този който ще се пренасочи от едното към другото ИПО.
P.S. Освен това повечето от вас забравят, че миналата седмица се заговори за идването на чуждестранни инвеститори за ИПО-то на Херти. Така че ако накупим акции сега от ИПО-то, ще има после на кого да ги продадем при влизането им в търговия.
Коментар
-
Така, позабавих се малко днес, но поне изчистихме нещата по отложеното ИПО на МЕКОМ.
Изобщо, странна работа е това ИПО. Вчера прочетох в интернет за отлагането на ИПО-то в интернет късния следобед, обадих се на ИП-то ми и го хвърлих в тъча. Никой, нито от ОББ, нито от АБ му беше казал за отлагането, а вече нбеше около 16ч. когато му звъннах. А той и беше изпратил вече заявката. както и да е, ИП-то звъннало тук-там, но нищо определено не му казали, а той си имал и други записващи освен мен. Пълен аут.
Днес сутринта вече се изясниха нещата.Оказа се, че ИП-то, ОББ и аз сме си разменяли някакви хвърчащи хартийки, пък било то и с подписи. Това било само като един вид проба, не било обвързващо. Нито ИП-то има задължения към мен, нито ОББ или МЕКОМ към ИП-то ми. Но ако съм искал съм можело да си потвърдя записването като заявка ??? А те след 44 дни щели да отговорят ???
То след месец и половина, я камилата, я камиларя. Определено няма да го бъде. Прекратих всичко и си останах с парите, като дори и не си помислям пак да се разправям с това ИПО. Като те не искат, и аз не искам. По-странното е че изглежда е имало много заявки, а те пак се отказаха. Маи са искали по-висока цена?
Така че сега си мисля да се насоча към следващото ИПО, това което е утре. Поне да оползотворим освободените пари, а и там не мисля че сериозна фирма като Херти ще си позволи подобни игри. Все пак като ги гледам, може и да не печелят много, но поне имат имидж, не вярвам да го сринат заради подобни отказвания в последния момент. Така че утре пак ще пробваме, а в понеделник може и да имам някакви акции от това ново ИПО Успех.
Коментар
-
Ами казват, че заявките ще се третират като индикативни, което ще рече, че не са окончателни. можеш да я изтеглиш до края на срока на подписката. аз обаче нямам и най-малко намерение да участвам, освен, ако не решат към всяка заявена акция да дадат по една щафета биволска луканка, към винцето за трифон-зарезан.
Коментар
Коментар