If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
защо един представян за добър бизнес ще ползва кредит на 12%+такси
Кредита сестро, се връща под формата на лихви + ГЛАВНИЦА. Тук не съм чул някой да говори за второто ...
Прав е инсайдера! Във всеки учебник по финанси можеш да прочетеш, че цената на собствения капитал е по-висока от тази на привлечения!
От там са се зародили и скверните идеи ливъридж и прочие...които им изядоха главите на някои големи банки и пр.
много голяма инвестиция ще се прави - 34 мил лева за един толкова непечелещ бизнес - свинеферма, или идеята е друга???
в БГ няма условия да се направи конкурентно на датското производство на свине
Нали свободните акции бяха само 4,65%(2603614) така че мажоритарите вероятно ще си запишат привилегированите акции за да си осигурят по-висок дивидент и за да подкрепят цената на обикновените акции.
Я запишат, я не запишат. Да не забравяме, че оповестеното минимално количество, при което ще мине номерът е .... само 140 000 бр. акции. Т.е. не вярвам мажоритаря да записва....
Не е препоръка за инвестиционна стратегия нито за покупко-продажба на акции(хартии както ги нарича Ташунко)...
Нали свободните акции бяха само 4,65%(2603614) така че мажоритарите вероятно ще си запишат привилегированите акции за да си осигурят по-висок дивидент и за да подкрепят цената на обикновените акции.
Мечкарник,хайде успокой топките недей да се плашиш.Имам усещането ,че прекалено се палиш.Ако не си съгласен с мен кажи го конструктивно и бих могъл да те приема на сериозно.А относно сравненията с други съфорумци и други компаний не виждам база за сравнение- жалък опит за манипулация в състояние на отчаяно безсилие.А това дали някой ще купи или продаде си е лично негово решение със съответните положителни или отрицателни последствия.
А можеш ли да обясниш, защо за 1 год. собствения капитал расте с 2 мил. по-малко, в сравнение с печалбата?
И щом счетоводната им стойност е над 1,20 защо искат да пускат 14 мил. акции по 1 лв ? В Монбат си ги купуват обратно по 6 кинта, а тук защо искат да ви ги дадат под счетоводна стойност, и при това положожение, за кво я гледате таз величина п/б ??? И защо си мислите, че расте цената, дали пък няма връзка с емисията на новите акции, или вие я изкупихте ей така изведнъж ?? Ей, на - такива подобни въпроси императоре, не си ли задаваш ...
Не е препоръка.
Не смятам да ловя каквито и да са гадини нито се опитвам да накарам някого да се почувства балама.Аз просто не виждам причина поради която да продам ако имам.
Ако ти ми посочиш поне една нетрицоподобна ще преразгледам мнението си.
Между другото днес е с още 5% нагоре и невиждам основания да очаквам мечки да се появат.
Само така, 5% не е майтап работа, скачай вътре щом си си надвил на акъла, ама недей да ни правиш на маймуни. Така правеше и Феникс при КТИ, и Уелнеса, когато емитираха нови акции - мяташе разни зарибявки, иди го виж сега Уелнеса под 10 стинки и Фениксът, като насран, не смее да се обади .... Та гледай да не направиш така, че после ако си вързал някои хора, дано не се стига да псуват по форумите ....Не е препоръка.
Не смятам да ловя каквито и да са гадини нито се опитвам да накарам някого да се почувства балама.Аз просто не виждам причина поради която да продам ако имам.
Ако ти ми посочиш поне една нетрицоподобна ще преразгледам мнението си.
Между другото днес е с още 5% нагоре и невиждам основания да очаквам мечки да се появат.
Коментар