IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Г-н Янков,
    първо, искам да ви благодаря, че се включвате във форума. Макар и да давате оскъдна информация за Меком, това е важно за нас, тъй като ни демонстрира вашия начин на поведение.
    Преди две години, когато ни продавахте акции на това добро дружество и ни увещавахте да купуваме преференциални акции, а и обикновени, които имат тенденция да се движат към номинала си, ни заливахте с тонове безполезна информация.
    Днес, когато купувате акции на дружеството, казвате, че не знаете нищо.
    Това шизофренично поведение говори само за едно нещо - Райчев е успял да надхитри т. нар. юпита.
    И кажете на нас невежите г-н Янков, как така не може да коментирате вашите клиенти, чиито пари вие управлявате, нали вие ги консултирате. доколкото знам, не сте инвестиционен посредник, където само движите книжа на клиенти. вие ги управлявате.

Коментар

• днеска някой пак е продал горещия картоф на ОТС

MKX Меком АД-Силистра 14 553 100 0.020 291 062.000

Коментар

• Тук (в Меком) пародията на БГ-борса и БГ-цирка са тотални!

Истината обаче, е че Картофа и компания използват момента да придобиват всякакви дистресд асетс...

Освен това те брутално и безцеремонно (с всякакви средства) извиват ръцете в опит да постигнат минимална цена....

Друга "интересна" особенност е, че властимащите започнаха да "изяждат" и някои своите си събратя! Но това е разбираемо, предвид факта, че основните канали на обогатяване - наркотици, оръжие, проституция ... вече не са това което бяха.... Остана държавната хранилка (последните неразграбени активи) и на второ място - преразпределението на благата между "юнаците" от "котило" 1989 (условно)... Наблюдаваме - един вид - "естествения отбор" сред БГ олигарсите...

Коментар

• Първоначално изпратено от nyankov Разгледай мнение
          Има ли хора в този форум, които серизно вярват, че някой ще се вдигне да ходи от София до Силистра (и то представители на поне пет различни акционери), за да закъснее точо с 5 минути за общото събрание? Хората са си били там съвсем навреме, даже и кафе са ги почерпили в завода. Цялото общо събрание са били няма и десет човека, в това число СД на дружеството,преброител и секретар. В един момент (и то след 13:30, не в 13:05) изпълнителният директор на Меком си поглежда часовника и казва: "А, ама то вие май закъсняхте, к'во ша пра'им с'я?..." При това положение всичко зависи от този, който пише протокола и го регистрира в Търговския регистър. Този човек е Изпълнителният директор на Меком, тоест Човекът с часовника... Дори и с нотариус човек да отиде, при такава ситуация просто сменят протокола и списъка с акционерите и готово - ти си мислиш, че си отишъл и си гласувал на общо събрание, а то се оказва, че си закъснял И са гласували само тези, които не са закъсняли...

Няма интрига и конспирация. Има само тъпи номера, които в края на краищата нямат и кой знае какво значение за бъдещето на компанията. Много по-важно е какво ще се случи на ОСА на 10.08.2012, когато ще се сменя (може би ) СД на дружеството.
          Значи отишъл Никито Василев в завода за събранието навреме, там Галя Райчева го почерпила кафе, завъртяла му главата и той закъснял за гласуването Голям майтап!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
            Импе
            написах нова статийка за Меком (освен сега видната последна) и там те цитирам
            По-късно през деня ще излезе

Поздрави
            Хъх - чак днес видях това - не позорно да се цитира Императорът.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
              г-н Янков ,тези питания отправих към Мариан да ги зададе на Н.Василев

Бихте ли се наели да ми отговорите Вие.

И последно....някой от Вас беше ли ходил преди това в завода някога.....работи ли той в същност или не .На кого да вярваме,на хората пишещи в Силистренския форум,или на ОДИТИРАНИТЕ отчети

Благодаря Ви
              Засега наистина не сме правили някакви официални изявления, защото 1) няма от каква позиция да ги правим, и 2) нямаме никаква достоверна информация за дружеството по-различна от публикуваните отчети. Няколко наши клиенти са придобили значителни дялове в дружеството - това вече е публично известно. Какво ще решат да правят те оттук нататък е въпрос на тяхни решения, не на наши. А също така е функция на състоянието на дружеството, за което ще можем да кажем повече след ОСА на 10.08.2012, надявам се. Иначе заводът работи, но не с пълен капацитет и не с цялата си продуктова гама. Ние вярваме, че Меком има бъдеще. Иначе нямаше да сме в тази позиция. Също така вярваме, че дружеството ще остане публично поне в средносрочен план, освен ако в него не влезе стратегически мажоритарен инвеститор от бранша, който да иска да го интегрира напълно в структурата си. Ликвидация не може да се обсъжда според нас, защото в неработещо състояние активите на предприятието биха стрували по-малко от пасивите - тоест за акционерите няма да остане нищо. Надявам се да съм бил полезен, но наистина повече от това на този етап няма какво да се каже. Спекулациите и приказки от 1001 нощ са излишни.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                Ами аз сега не съм акционер тук,но ако реша да ставам пак ме интересуват няколко неша,които Мариане можеш да питаш.

Според отчета Меком има вземания за доста пари.Запознати ли са новите Мажоритари от кого имат да си търсят парите,фирми на Райчев ли са и какво е тяхното(на фирмите) финансово състояние.

Тук бяха пуснати няколко решения от Силистренски Районен съд ,които показаха ,че фирмата Меком е осъдена .Знаят ли Мажоритарите колко такива решения на съда има,колко пари трябва да платят и евентуално колко дела се водят срешу тях в момента и евентуално за колко нови пари става въпрос ако бъдат осъдени.Това го питам ,защото предполагам,че когато Райчев е разбрал,че не може да си върне дълга и ще изгуби акциите сси ,респективно фабриката е спрял всички плащания.Предполагам ,че е взимал допълнително доставки,които можеби веднага е разпродсвал(фураж например по няколкото дела) на свои фирми ,които генерират вземания на завода а същевременно има и задължения към доставчиците.

И последно....влизали ли са във фабриката новите мажовци предди да купят акциите.Питам за да разбера дали активите са както по баланс.Налице ли са машините,оборудване,резервни части....и т.н.Тоест до колко фабриката може бързо да почне да роботи и евентуално след какви (за колко пари)инвестиции и ремонти.

ИИ накрая ..Колкото и гаден да прозвучи за някой въпроса ми.....Мислили ли са за ликвидация.....Балансовата стойност на акцията спрямо пазарната е супер.Ако не е "пипано" много,ако не са останали много "подводни мини" след Райчев.....мисля,че продажбата "на парче "ще е доста доходна.Вижте например Кремиковци....колкото и да е крадено,само желязото което продават носи пари

Това беше от мен
                г-н Янков ,тези питания отправих към Мариан да ги зададе на Н.Василев

Бихте ли се наели да ми отговорите Вие.

И последно....някой от Вас беше ли ходил преди това в завода някога.....работи ли той в същност или не .На кого да вярваме,на хората пишещи в Силистренския форум,или на ОДИТИРАНИТЕ отчети

Благодаря Ви

Коментар

• На 6 , ама друг път- нали помня как много се правеше на голям в онази тема- за форекса и после те жулиха яко. Сега си без пари и имаш само инвестиционно златоТи нас не ни мисли- така говореше и за АДСИЦ , а когато дадоха дивидентите се скри. Не си подготвен за борсата с училището си за старшини, но поне не се прави на голям. А тлъстите ти лихви падат ли падат

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    И аз това казвам де... Няма на кого да ги продадеш тези де ги стискаш сега.
                    Нямам загуби от форекса, Кире. Всичко е на 6.
                    Какво искаш да кажеш, че повече никога няма да се търгуват акциите на Меком ли?Никога над днешните нива ли??? Това ли ти е тезата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Да продадох и пак купих
                      И аз това казвам де... Няма на кого да ги продадеш тези де ги стискаш сега.
                      Нямам загуби от форекса, Кире. Всичко е на 6.
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Да продадох и пак купих, а ти никога няма да си върнеш колосалните загуби от форекса

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          от Меком досега съм спечелил повече от годишната ти тлъста лихва
                          Ще спечелиш само ако продадеш на печалба акциите които стискаш в момента. А не можеш, защото няма кой да ти ги купи!
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от nyankov Разгледай мнение
                            ... Дори и с нотариус човек да отиде, при такава ситуация просто сменят протокола и списъка с акционерите и готово - ти си мислиш, че си отишъл и си гласувал на общо събрание, а то се оказва, че си закъснял И са гласували само тези, които не са закъсняли...
                            Инвестицонните решения който ви ги взима негова си работа, ама за юридическите си наемете кадърни хора. От тук нататък само те могат да ви помогнат.

Коментар

• Да имат 300 човека да си получават големите заплати и бонуси

Коментар

• Форексов това се отнася във висша степен за тебе- хората ти казваха да не пипаш форекс , а ти издуха всичките си пари. А сега за да избиваш комплекси пишеш за тлъстите лихви и инвестиционното злато. Др Старшина от Меком досега съм спечелил повече от годишната ти тлъста лихва

Коментар

Working...
                                X