nide, neznam kolko sa verni dannite na CCB, 6toto ne sam gi proverqval.No znae6 koi e zad CCB i zad Zarneni Hrani i az li4no ne bih kupuval spored tqhnite zenovi diapazoni. Biznesat na Zaharni Zavodi oba4e e v sekotor, koito 6te e i prioritet na pravitelstvoto ni prez sledva6tite godini i naistina ima hlqb v nego. Ako znaehme i kak sledva6toto pravitelstvo 6te razpredeli ikonomi4eskata renta v tozi sektor 6te6e da e napravo perfektno. Ako imah cash opredeleno 6te vlqza ama znam 4e nqma da imam,taka 4e uspeh na vsi4ki tuk
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зърнени Храни България (ZHBG)
Collapse
X
-
http://www.ccbank.bg/display.php?page=ipo_zhb
RESEARCH (BG) – pdf
Диапазон на справедлива цена на акция – Цена на капитала (CoE)
DCF, Дисконтирани чисти парични потоци: 7.05 – 9.00 лв.
DDM, Дисконтирани дивиденти: 5.62 – 7.21 лв
Пазарни аналози (PEG): 4.61 – 9.29 лв (Bunge, ADM)
IPO на Кернел Холдинг: 4.94 – 8.15 лв
Източник: оценки на ЦКБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от kifза да не стане недоразумение между Super Star и Батя - ще трябва да си определите новите ценови диапазони, т.к. в крайна сметка Химимпорт ще пусне не 20 % от акциите, както обяви първоначално, а 25 %.
аз очаквам цена между4,30 и 4,80 лв.
Коментар
-
за да не стане недоразумение между Super Star и Батя - ще трябва да си определите новите ценови диапазони, т.к. в крайна сметка Химимпорт ще пусне не 20 % от акциите, както обяви първоначално, а 25 %.
аз очаквам цена между4,30 и 4,80 лв.Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
Потвърди проспект за публично предлагане на емисия акции на от „Зърнени Храни България” АД в размер на до 42 696 000 броя акции и за допускане до борсова търговия на 170 785 600 броя акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, представляващи съдебнорегистрирания капитал на дружеството. „Зърнени Храни България” се вписва като публично дружество.
Основната сфера на дейност на „Зърнени Храни България” АД е свързана с пазара на зърно и маслодайни култури, както и производството на растителни масла. Емитентът притежава зърнобази, съоръжения за маслодобив, рафинерия и е в процес на изграждане на инсталация за биодизел.
Основен акционер на дружеството е „Химимпорт” АД с 53.96% от капитала, а заедно с акциите, притежавани от свързани лица (включително ПОАД „ЦКБ Сила” АД, ПОАД „Съгласие”, ЦКБ) – пряко и непряко притежава около 66% от капитала на „Зърнени Храни България” АД.
„Зърнени Храни България” АД е с двустепенна система на управление. Членове на Надзорния съвет са „Химимпорт” АД, „ЦКБ Груп асет мениджмънт” АД, „Финанс консултинг” АД. В управителния съвет влизат Любомир Чакъров, Райна Кузмова, Георги Костов, Чавдар Трифонов, Христо Чираков. Изпълнителни директори на дружеството са Георги Костов и Чавдар Трифонов.
Водещ мениджър на емисията е „ЦКБ” АД
Коментар
-
http://dnevnik.bg/show/?storyid=401986
Ето това правят в цивилизованите държави. А вие тук се бутате да давате хляба в ръцете на мафията.
Коментар
-
Re: Зърнени Храни България
Първоначално изпратено от Super СтарКолеги смятам че тази ново възникваща компания заслужава отделна тема
Моето предвиждане е че това ще бъде една от основните акции на БФБ през следващите години. Пожелавам успех на всички който ще се включат в тази позиция
Хем ако на някой му останаха пари
след като е купил мнооого Енемона,
да не се чуди къде е доброто място.
Коментар
-
[quote="Батя"]Първоначално изпратено от Super СтарПървоначално изпратено от БатяЗнам ви аз вас басаджиите. Един такъв спореше с мен през лятото че в края на годината Газ щял да е по скъп от Монбат. Сега да видим дали ще напише в 10 теми от форума "Батя е по-добър инвеститор от мен" . И ти ли искаш така!?
а инвесторрр се оказа ебати несериозното парче! бил объркал годините ...и така до 2060-та!
Защото Супер Стар добавя,че от тази цена ще има дисконт от около 20% -данък атрактивност на акцията.
Аз мисля,че той ще е правия.
Коментар
-
[quote="Батя"]Първоначално изпратено от Super СтарПървоначално изпратено от БатяЗнам ви аз вас басаджиите. Един такъв спореше с мен през лятото че в края на годината Газ щял да е по скъп от Монбат. Сега да видим дали ще напише в 10 теми от форума "Батя е по-добър инвеститор от мен" . И ти ли искаш така!?
а инвесторрр се оказа ебати несериозното парче! бил объркал годините ...и така до 2060-та!
Защото Супер Стар добавя,че от тази цена ще има дисконт от около 20% -данък атрактивност на акцията.
Аз мисля,че той ще е правия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Super СтарПървоначално изпратено от БатяЗнам ви аз вас басаджиите. Един такъв спореше с мен през лятото че в края на годината Газ щял да е по скъп от Монбат. Сега да видим дали ще напише в 10 теми от форума "Батя е по-добър инвеститор от мен" . И ти ли искаш така!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Super СтарПървоначално изпратено от БатяЗнам ви аз вас басаджиите. Един такъв спореше с мен през лятото че в края на годината Газ щял да е по скъп от Монбат. Сега да видим дали ще напише в 10 теми от форума "Батя е по-добър инвеститор от мен" . И ти ли искаш така!?
даам от самите никове можем да си направим изводите че двамата участници имат силно его
ръкавицата е хвърлена очакваме отговора на БАТЯ
Коментар
Коментар