IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зърнени Храни България (ZHBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Имаше един колега който беше написал, че зърното е изважадало Б-я от няколко съдбоносни кризи
    И сега ще стане така.Падна добър сняг при добро стечение на обстоятелствата може да се очаква добра реколта за есенниците :-)
    Така, че ще се появи светлина в тунела.
    Аз не преставам да мисля, че с падането на цената акцията става все по-атрактивна за големи инвестотори които не могат да се наврът в много от бушоните на родната ни борса защото това би означавало да изкупят цялото предприятие :-P
    А когато те влязат колеги ще се надпреварвате и вие да го правите :-)
    Хайде приятен weekend на всички ! :-)))

Коментар

• В мен се създаде впечатление, че се избърза с това IPO, въпреки, че се говореше, че трябва да излезе даже до края на 2006 г., някакси това излизане до края на 2007 г, беше припряно ) Парите ли са им трябвали, какво ли, но освен, че се избърза, умишлено като че ли не се обръща внимание и на други дружества от портфейла на Химимпорт, които според мен заслужават повече внимание )

Коментар

• Първоначално изпратено от phjord
        Никой не надъхвам, аз съм си решил за себеси. Това е мое, лично, премислено и информационно подкрепено решение.
        Мисълта ми за ЦКБ и тимаджиите бе, че имат огромни възможности за подкрепа, но целта им както при всичките им дружества е да са качествени и да се оправят сами, тъй като им предсти с още атрактивни да излизат на борсата.
        Поради тези причини съм спокоен за инвастицията ми в Зрънчо в средносрочен план.
        Между другото ако се направи една заявака за 2-3 Милиона лева и сметни, че средната цена става в момента 4.59 на база предлагането в този момент. А тези 2-3 М е кокошкарска сума. Така, че всичкото което се пише във форума е буря в чаша вода и напълно оправдава ника ти.

Това е само мнение и не го приемайте като съвет за ваши действия.
        Поради тази причина и няма да поствам по тази тема.
        Това ми е последния отговор към теб, защото явно смяташ, че се заяждам с теб или сериозно вярваш, че искам да ти изкупя акциите на промоция. Напротив - не ми е приятно да гледам как някой губи.
        Извинявай ама ти прочете ли това, което си написал? Значи викаш колко са 2-3 милки да се поддържа акцията и да се изкупуват на пазарни поръчки.
        Само че това трябва да се прави всеки ден. Трябва сигурно от сега да обявят, че ще правят увеличение на капитала и с получените парите ще поддържат акцията. И така ден след ден, докато не изкупят всичките акции.
        Кухо, кухо, та дрънка.

Коментар

• Първоначално изпратено от slavikd
          Pone tri serozni klienti 6te se poqvqt CKB s dvata fonda, CHIMA s nqkoq finansova kompaniika , a moge i Armeec da se vklq4i zabravix i Paraxodstvoto...shte go udargat do lqtoto s uspex okolo 4
          щат, щат, ше го удържат

Коментар

• Pone tri serozni klienti 6te se poqvqt CKB s dvata fonda, CHIMA s nqkoq finansova kompaniika , a moge i Armeec da se vklq4i zabravix i Paraxodstvoto...shte go udargat do lqtoto s uspex okolo 4

Коментар

• Az sa6to sam gotov na 3,50 lv da kupuvam !makar, 4e si mislq i za po nisko nivo no da ne sa na zaguba pak xepten

Коментар

• е, браво, по-енегматично ен можа да се изкажеш, айде, прятен веекенд, ако мога така да се изразя

Коментар

• Първоначално изпратено от tuj-to
                  Тук се касае за друго - явно не си наясно - никой няма да тръгне да прави такова голямо нарушение и скандал(каквото беше продажбата още в първия ден на сетълмент, т.е. против всякакви правила на комисията, кой знае каква глоба ще им шитнат за това) за едната чиста манипулация на дребните кобосчета. Просто този път гърците се надцениха и явно са заявили повече отколкото могат да платят! Просто не са имали достатъчно пари при този коефициент на презаписване и затова са "върнали" част от акциите. Нещо като:"
                  "Не мерси, преядохме..." (пък и явно вкуса нещо не е бил кой-знае колко добър....)

В крайна сметка за да изпушим дружно лулата на мира предлагам всички да се заложим дружно с едни оферти да купуваме на 3.60-3.80 и да изчакаме "големите" да ни продадат - така и мажоритаря ще е доволен няма нужда да връща пари, ние ще си купим на реалната цена...абе пей сърце. После всички дружно ще спечелим след година когато цената дойде на 4.50 - това са си 30% - савсем прилично за такъв "син чип" през 2008!!!! И за да нама прецакани ето - залагаме всички оферти купува на 3.60 и всички ще спечелят като стане 4.50! Просто и ясно......

А за тези дето се набалбукаха.....аааа тях няма да ги мисля - да слагат по една тапичка на анусчетата и да стискат здраво - много здраво, около годинка!
                  Ето това е! Със здраве и не поръчвам или препоръчвам...
                  Ako искаш да създадеш паника едва ли глобата от 20 000 ще те стресне. Или ако искаш да купиш няколко мио, пък не си успял и искаш да го направиш, без да вдигаш пазара до небесата. Но пак казвам това е хипотеза и то не най-силната в момента.
                  Иначе си и сега си купувам по-малко от пазара. Не мисля е някаква дружна подкрепа ще помогне, защото обикновенно подобни инициативи от анонимни форуми, са обречени на провал, пък и не съм сигурен, че е законно.
                  За Борислав/а - погледни движение на Хим около 9 лева миналата година. Ще забележиш интересна закономерност в действията на пощата.
                  Мисля да започна залагания, къде ще появи голям клиент ( различен от ЦКБ) да купува. Нещо ми се върти в главата, ама нямам още потвърждение. Според мен доста неща ще станат ясно дугата седмица. Засега много внимателно следя лявата колонка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hribol

Като говорм за оценки излиза, че най-лошо са си направили сметката Пощенска, защото те продадоха на загуба още в първия ден. Тогава защо въобще участваха? Ако е за минимизиране на загубите? Че то е много смешно тогава. Купуваш в петък и още в понеделник продава, защото си направил грешно сметката. Или защото като те видят да продаваш, ще се панират дребните и ще започнат и те на селват. И като се завърти лавината, ще си купиш евтинко. С една дума византийски номера. Този сценарии е много възможен, макар и не единствен. Те това вече са го правили веднъж.
                    Тук се касае за друго - явно не си наясно - никой няма да тръгне да прави такова голямо нарушение и скандал(каквото беше продажбата още в първия ден на сетълмент, т.е. против всякакви правила на комисията, кой знае каква глоба ще им шитнат за това) за едната чиста манипулация на дребните кобосчета. Просто този път гърците се надцениха и явно са заявили повече отколкото могат да платят! Просто не са имали достатъчно пари при този коефициент на презаписване и затова са "върнали" част от акциите. Нещо като:"
                    "Не мерси, преядохме..." (пък и явно вкуса нещо не е бил кой-знае колко добър....)

В крайна сметка за да изпушим дружно лулата на мира предлагам всички да се заложим дружно с едни оферти да купуваме на 3.60-3.80 и да изчакаме "големите" да ни продадат - така и мажоритаря ще е доволен няма нужда да връща пари, ние ще си купим на реалната цена...абе пей сърце. После всички дружно ще спечелим след година когато цената дойде на 4.50 - това са си 30% - савсем прилично за такъв "син чип" през 2008!!!! И за да нама прецакани ето - залагаме всички оферти купува на 3.60 и всички ще спечелят като стане 4.50! Просто и ясно......

А за тези дето се набалбукаха.....аааа тях няма да ги мисля - да слагат по една тапичка на анусчетата и да стискат здраво - много здраво, около годинка!
                    Ето това е! Със здраве и не поръчвам или препоръчвам...

Коментар

Между другото ако се направи една заявака за 2-3 Милиона лева и сметни, че средната цена става в момента 4.59 на база предлагането в този момент. А тези 2-3 М е кокошкарска сума. Така, че всичкото което се пише във форума е буря в чаша вода и напълно оправдава ника ти.
                      Ами ако се продадат акции за кокошкарските 2-3М къде отива средната цена?
                      ФОРЕКС ФОРУМ - forex системи, forex брокери, forex коментари, forex, forex, forex

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
                        Първоначално изпратено от phjord
                        Някой се беше изказал малко неподготвен по отношение на чуждите инвеститори в това SPO. Трябва да се има предвид, че мениджмънта на такива фондове получава премии от такива инвестиции в източна Европа само при печалба над 60% на годишна база. А тези очакват над 80% тъй като купиха не при 5,60 а на 4,50.
                        Що се отнася до ЦКБ дали ще спре подкрепата след 17.01.08 споменах ви вчера че Тимаджиите имат и три пенсионни фонда и още толкова договорни и .....
                        Тези които са си купили за на есен да броят пачките, ако не стане световна патакама трябва да са спокойни за добра печалба. Сега да затворят мониторинга на тази позиция и да се върнат след поне два месеца.
                        Кого всъщност надъхваш сега - останалите или себе си? Гарантираш ли, че след два или шест месеца акцията няма да е под три лева? Единственият разбираем аргумент за нарастване на цената, който даваш е, че тимаджиите няма да спрат да изкупуват собствените си акции. Сериозно ли вярваш, че това е добра стратегия дългосрочно и ще донесе на акционерите нещо?
                        Никой не надъхвам, аз съм си решил за себеси. Това е мое, лично, премислено и информационно подкрепено решение.
                        Мисълта ми за ЦКБ и тимаджиите бе, че имат огромни възможности за подкрепа, но целта им както при всичките им дружества е да са качествени и да се оправят сами, тъй като им предсти с още атрактивни да излизат на борсата.
                        Поради тези причини съм спокоен за инвастицията ми в Зрънчо в средносрочен план.

Това е само мнение и не го приемайте като съвет за ваши действия.
                        Поради тази причина и няма да поствам по тази тема.

Коментар

• сигурен ли си че пощенска и друг път са го правили, какво са търгували тогава

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                            Първоначално изпратено от Storm
                            Първоначално изпратено от 6337
                            Някой от мрънкащите паникiори прави ли си елементарната сметка,че това IPO се оказва толкова губещо за инвестициите ви,колкото 90% от дружествата на БФБ са губещи в момента,не може да мрънкате за 10,20,30% доходност от която и да е позиция в момент на корекция.
                            Че да не участвал в туй ипо ... тъй де, като участва, не рева, а сега ревеш ... стискай зъби и се моли че има това чудо - стабилизиращ мениджър, че ако го немаше, къде щеше да е цената, а ?
                            E to tova go opravia do vreme. I gledam tuk vseki se uspokoiava, che cenata mojelo i da ne padne sled tova. Abe vie v IPO uchastvata, za da spechelite li ili prosto da si darjite parite na depozit vav firmata?
                            Dori i da nameriat niakakvo reshenie za sled spirane na podkrepata (primerno da si izkupiat chast ot akciite sami), te niama da go napraviat na po-visoka cena ot 4.50.
                            Разбира се, всеки очаква печалба. Иначе по-добре да изпием парите. Но всеки който очаква 30 процента на 10-та борсова сесия е оптимист. Досега беше така, но сега времето е различно.
                            Като говорм за оценки излиза, че най-лошо са си направили сметката Пощенска, защото те продадоха на загуба още в първия ден. Тогава защо въобще участваха? Ако е за минимизиране на загубите? Че то е много смешно тогава. Купуваш в петък и още в понеделник продава, защото си направил грешно сметката. Или защото като те видят да продаваш, ще се панират дребните и ще започнат и те на селват. И като се завърти лавината, ще си купиш евтинко. С една дума византийски номера. Този сценарии е много възможен, макар и не единствен. Те това вече са го правили веднъж.
                            Мога да ви начертая още няколко такива интрижки ( хипотетични разбира се).
                            Много важно е човек да не взема инвестиционно решение по емоционални причини ( страх, паника, симпания, омраза и т.н.)
                            Сега много от вас продават от паника. Трябва да се расъждава трезво. Спомнете си какво пише с " приветливи " букви на първа страница на Пътеводителя на Глакатическия Стопаджия.

Коментар

Някой се беше изказал малко неподготвен по отношение на чуждите инвеститори в това SPO. Трябва да се има предвид, че мениджмънта на такива фондове получава премии от такива инвестиции в източна Европа само при печалба над 60% на годишна база. А тези очакват над 80% тъй като купиха не при 5,60 а на 4,50.
                              Що се отнася до ЦКБ дали ще спре подкрепата след 17.01.08 споменах ви вчера че Тимаджиите имат и три пенсионни фонда и още толкова договорни и .....
                              Тези които са си купили за на есен да броят пачките, ако не стане световна патакама трябва да са спокойни за добра печалба. Сега да затворят мониторинга на тази позиция и да се върнат след поне два месеца.
                              Кого всъщност надъхваш сега - останалите или себе си? Гарантираш ли, че след два или шест месеца акцията няма да е под три лева? Единственият разбираем аргумент за нарастване на цената, който даваш е, че тимаджиите няма да спрат да изкупуват собствените си акции. Сериозно ли вярваш, че това е добра стратегия дългосрочно и ще донесе на акционерите нещо?

Коментар

• Някой се беше изказал малко неподготвен по отношение на чуждите инвеститори в това SPO. Трябва да се има предвид, че мениджмънта на такива фондове получава премии от такива инвестиции в източна Европа само при печалба над 60% на годишна база. А тези очакват над 80% тъй като купиха не при 5,60 а на 4,50.

Коментар

Working...
                                X