If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Имам забележка и към метода на аналозите в ЦИЕ. Изкарват го там 3.77лв, но после казва това да не се гледало, защото не отчитало перспективите за ръстеж на фирмата. Другите фирми в ЦИЕ няма ли да ръстат? Нали световната конюнктура при цените на зърното ще оказват същото влияние и на тях. Биодизел също.
не знам защо използват Р/В в случая, което е неприложимо за бизнеса им...сигурно защото ако бяха ползвали Р/Е при аналозите щяха да изкарат 1.77 ...
Аз съм скептичен към анализите на Бенча след като препоръчаха през Октомври 2006 да се продава Оргахим на 98 с target price 60. Ясно е че да всеки греши в преценките си, но това разминаване ми се стори доста голямо, за да им имам доверие при вземане на решения. Имам чуството че е с този анализ се е получило нещо подобно.
Sega moje da e tolkova no do godina shte stane kum 8-9 lv. nali shte generirat prihodi, malko pomislete
Da, a to FCF idva direktno ot prihodite, nali? :-):-)
E, ama ti si po-goliam shemet i ot Razbirachi
Te Benchmark sa oburkali analiza i v drugo otnoshenie. WACC triabva da e 11.00%, a ne 12.20% i taka cenata e nad 8lv za akcia sega, a ne niakakvi piklivi 6.68lv.
I dvata analiza (Elana i Benchmark) sa dobri, nali? Nishto che ima nad 100% razlika v predlojenite ceni, vajnoto e che shte generirat prihodi, kakto si kazal.
Коментар