If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Интересно е да правиш бизнес от отпадъците на това което пройзвеждаш ). Май това води до доста добра рентабилност.
Чудно ми е кои задържа цената толкова време на такова ниво )). Явно има някои които тайно иска да се налапа и после марж нагоре .
Чували ли сте че има едно трайно поскъпване на соята и царевицата. То не е породено от много по ниски реколти. А е породено от преработката на отпадните продукти и масла в биогорива и етанол(от които пък се прави полиетилен,HDPE). Но интересен е факта когато произвеждаш зърно,растителни масла а отгоре на това и биогорива. Май дава стабилност при избора кога и къде да продадеш. А пък за реколта-все някъде по световните борси има. А пазара я да помислим или зърно(без което неможе) или олио(без което неможе) или гориво и химикали (без което неможе). Така че избора кога и кое от трите според мен е една оптимална рентабилност .
Поне така ми се струва?
Така е, така е.
Само една малка незначителна подробност ти убягва - в края на дена всичко това, което си изброил си има цена. Защо не вземеш прогнозите за печалба написания от самия емитент, да ги дисконтираш при една нормално изискуема норма на възвръщаемост от 12-14% и да сложиш една норма на растеж в безкрайност от 4% и виж каква цена се получава - аз ще ти спестя калкулациите - няма и 2 лв. Ами ако решиш да направиш и прогнозите малко по-реалистични? Клоним към лев... За да струва акцията тук 2.80 (да не говорим за 4.50 лв) трябва резултатите в такава степен да надминат техните собствени прогнози за години напред, че е направо в сферата на научната фантастика...
Хм, а "Девин" колко струва в такъв случай?
Търсенето и предлагането не винаги зависят от DCF, базиран на прогнозни данни.
Прогнозите са полезно нещо когато тръгнеш да правиш нещо ново. Но когато започваш да правиш бизнес(и то производство) всеки тръгва с презункцията че ще направи нещо, а не че няма да направи. Това е тръпката да предприемеш нещо ново. Но виж в финансовите среди нещо не обичат тръпките. А по скоро пълните панички сервирани от някои друг! Според мен играта е екипна. Ако искате трябва да дадете нещо и от себе си а не да се изразявате като велики финансисти
Интересно е да правиш бизнес от отпадъците на това което пройзвеждаш ). Май това води до доста добра рентабилност.
Чудно ми е кои задържа цената толкова време на такова ниво )). Явно има някои които тайно иска да се налапа и после марж нагоре .
Чували ли сте че има едно трайно поскъпване на соята и царевицата. То не е породено от много по ниски реколти. А е породено от преработката на отпадните продукти и масла в биогорива и етанол(от които пък се прави полиетилен,HDPE). Но интересен е факта когато произвеждаш зърно,растителни масла а отгоре на това и биогорива. Май дава стабилност при избора кога и къде да продадеш. А пък за реколта-все някъде по световните борси има. А пазара я да помислим или зърно(без което неможе) или олио(без което неможе) или гориво и химикали (без което неможе). Така че избора кога и кое от трите според мен е една оптимална рентабилност .
Поне така ми се струва?
Така е, така е.
Само една малка незначителна подробност ти убягва - в края на дена всичко това, което си изброил си има цена. Защо не вземеш прогнозите за печалба написания от самия емитент, да ги дисконтираш при една нормално изискуема норма на възвръщаемост от 12-14% и да сложиш една норма на растеж в безкрайност от 4% и виж каква цена се получава - аз ще ти спестя калкулациите - няма и 2 лв. Ами ако решиш да направиш и прогнозите малко по-реалистични? Клоним към лев... За да струва акцията тук 2.80 (да не говорим за 4.50 лв) трябва резултатите в такава степен да надминат техните собствени прогнози за години напред, че е направо в сферата на научната фантастика...
Хм, а "Девин" колко струва в такъв случай?
Търсенето и предлагането не винаги зависят от DCF, базиран на прогнозни данни.
Поне така ми се струва?
Така е, така е.
Хайде сега колега погледни кой продава днес 17000бр
И погледни кой продаде още преди да е минал сетълмент от регистрационните сделки на 17.12.2007 и 18.12.2007, и тогава ми пиши че гърците нямали вина !!!!!!!!!
Тия гъдини събориха позицията направи си труда и ще разбереш кой колко е продал ако нямаш възможност да го направиш не се изказвай неподготвен.
За твоя информация Гърците тук са продали нетно окло 1 150 000 бр. акции така, че не ми говори, че нямали вина за продажбите тук.
Репата са фактор но инвеститорите тук са дълги, а не къси както ти си мислиш.
Отново за тоя информация ING са купили 13 000 000 броя и колко видя да са продали ?!?!?!?
А гърците купиха 3 700 000 бр и още първите дни се разделиха с 1 000 000бр.
Хайде лека вечер и като пишете друг път или проучете как стоят нещата или не пишете неща за които не сте сигурни !
За какво говориме въобще??? Кой е виновен за спада... Кой 2 дни след като е дал 4.50 продава на 4.30 и 1 месец по-късно на 3.00! Или е ЛУД или ... Ми много ясно, че ИНВЕСТИТОРИТЕ купили с репа, кредити и всякакви други чужди финансови средства и нядавали се на 20% за 2 дни (разликата между IPO и SPO)!!! Е да, ама цената не се качва, а парите трябва да се връщат! Ей от такива ИНВЕСТИТОРИ стана цялата работа! А не гърците, те продадоха като видяха накъде отива работата!
Не е препоръка за нищо! Камо ли за покупко-продажба на акции!
Поне така ми се струва?
Коментар
SoKoLoV
Ей Мечки да си лягате вече,450000 хил. акции сте наредили,защо ли.
Да не стане меча кръв пак.
По времето на соца имаше един сръчен младеж Л.М., комуто бе възложено да съпровожда един мастит индиец, Сабахатин Рао. Бяха му дали една добра безотчетна сума, за целта.
Л.М. го развеждаше една седмица из България и го хранеше по баничарници: днес баничка с боза, утре кифла с боза и му обясняваше че бозата е националната напитка.
После Л.М. черпеше щедро приятелите със спестяванията от Рао.
А в Индия Рао написа статия за бозата "The Bulgarian National Drink"
Коментар