IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.bloomberg.com/apps/cbuilder?ticker1=HSI:IND

Бобка, дръпни му един ТА, та да си направим изводи и за Софикс - поне тези, които виждаме положителна корелация и мислим, че ще се запази и през 2008 г. )

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
      Първоначално изпратено от Investorrr
      Вместо да си губите времето с т.н. ТА, следете графиката на китайския Hang Seng index, изумителна еднаквост в движението му, има с тази на Sofix, като разминаване за 2007 и сега има само през периода май-юни, когато Китайския индекс е стръмно нагоре, а нашия падаше, поради три големи и сравнително атрактивни Ипота по това време на две банки и КАО. За 2008 г., много ме съмнява китайския индекс да пада, заради Олимпиадата, която ще се провежда там, отделно икономиката им се развива много силно ) През 2008 г., позитивни новини за БФБ също ще има, така че очаквам положителната корелация с китайския индекс да продължи )
      Абе човек. Ти го изкара, че ако китайската икономика е добре, то БФБ ще расте
      Ами, то и нашата икономика е добре, има си и проблемите естествено, но се развива положително, искам да кажа, че както в Китай, и тук има и ще има положителни новини, както за икономиката така и за борсата, така че ще може да се търси обща връзка като цяло и положителната корелация ще се запази )

Ако искаш може да хванем бас, не виждаш ли, че Heng Seng прави същите спадове като Софикса ), значи положителната корелация е много силна

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
        Вместо да си губите времето с т.н. ТА, следете графиката на китайския Hang Seng index, изумителна еднаквост в движението му, има с тази на Sofix, като разминаване за 2007 и сега има само през периода май-юни, когато Китайския индекс е стръмно нагоре, а нашия падаше, поради три големи и сравнително атрактивни Ипота по това време на две банки и КАО. За 2008 г., много ме съмнява китайския индекс да пада, заради Олимпиадата, която ще се провежда там, отделно икономиката им се развива много силно ) През 2008 г., позитивни новини за БФБ също ще има, така че очаквам положителната корелация с китайския индекс да продължи )
        Абе човек. Ти го изкара, че ако китайската икономика е добре, то БФБ ще расте

Коментар

• Вместо да си губите времето с т.н. ТА, следете графиката на китайския Hang Seng index, изумителна еднаквост в движението му, има с тази на Sofix, като разминаване за 2007 и сега има само през периода май-юни, когато Китайския индекс е стръмно нагоре, а нашия падаше, поради три големи и сравнително атрактивни Ипота по това време на две банки и КАО. За 2008 г., много ме съмнява китайския индекс да пада, заради Олимпиадата, която ще се провежда там, отделно икономиката им се развива много силно ) През 2008 г., позитивни новини за БФБ също ще има, така че очаквам положителната корелация с китайския индекс да продължи )

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
            Споразуменията с Русия, илизането на Ене пред следващата седмица, са достатъчни за поддържане на оптимизма на БФБ )
            Прав си Ивесторрр , мисля че се обърна малко внимание на подписаните в петък договори. Румънците се вълнуват повече от нас – http://banks.dir.bg/2008/01/20/news2565024.html

Освен преките ползи от проектите ще има и доста не преки такива. Всяко производство се нуждае от евтини и сигурни доставки на енергия. ( особено тези, които са тежки и енергоемки - да не забравяме, че се борим за привличането на стратегически инвеститор в тежката индустря за колосална за страната сума на инвестициите). На практика осъществяването на тези проекти ще бетонира позицията на България като водеща енергийна сила в региона!

АЕЦа ще стартира през август, вместо догодина – това са 6000 работни места, бизнес за стотици БГ фирми и гарантиран приход на капитали към страната. Освен това реакторите явно ще са 4, а не 2. (“В бюджета на Руската федерация за нуждите на АЕЦ "Белене" са предвидени 3,8 млрд. евро и ако те потрябват, ще бъдат предоставени, заяви президентът на Русия Владимир Путин на пресконференция след разговорите му със своя колега Георги Първанов.” http://www.investor.bg/?cat=5&id=59297

Не на последно място е доказано, че подобни големи инвестиции обикновено водят след себе си една сюрия по дребни инвеститори – не знам дали ИП ще търсят хора с китайски но с руски и сега им трябват

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
              Първоначално изпратено от B.Graham
              Първоначално изпратено от Императорът
              ....., ни нигър с лилава сабичка... ...
              Скоро може да имат нигър не знам само дали ще е с лилава сабичка
              Ми аре ако го изберат, да му подарим една... колкото и да са зле САЩ, все е добре да сме приятели с шефът им... ;-)
              Ако го изберът може да поиска реванш от тебе Щото последната ви среща мина много зле за него
              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                Първоначално изпратено от Императорът
                Ми аре ако го изберат, да му подарим една... колкото и да са зле САЩ, все е добре да сме приятели с шефът им... ;-)
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от zlata lamia
                    Господа оптимисти,приказки имам да ви пиша по-късно пак от "оптимисти4ните"!
                    Лесна е твоята ламю. Три глави /ника/ имаш - за всякакви случаи :
                    - песимистичен
                    - оптимистичен
                    - и един неутрален за разнообразие
                    :-)
                    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Господа оптимисти,приказки имам да ви пиша по-късно пак от "оптимисти4ните"!

Коментар

• В някакъв смисъл и точно това да целят може...

Коментар

Драги Полков - такива огнища на напрежения обикновено американците ги гасят, пилеейки за целта планини от сухо. И докога така - докато стойността на зеленото стане нула ли?

САЩ никога нищо не са загасили, а само временно прекратяват огнищата на напрежения, когато техния интерес с удовлетворен. И в подходящ момент всичко започва отначало.

Какво лошо виждаш ако стойноста на зеленото започне да клони към нула :-) Не целят ли точно това ?
                          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от don emilio
                            Първоначално изпратено от profix
                            В интерес на истината световна рецесия няма.
                            Дори в САЩ се говори за евентуална рецесия, която можело да бъде избегната по еди какъв си начин.
                            Може би в най-скоро време ще започне да се говори, как Щатите били избегнали рецесията благодарение на еди какви си мерки.
                            В момента е създадена психоза с цел да се оберат парите на дребните играчи(овцете).
                            Истината е, че парите на богатите идват от бедните.
                            А големите играчи стават още по-големи, благодарение на малките.

А тези, които са 100 % на кеш и реват непрекъснато, че утре е края на света, може да побързат, за да не закъснеят.
                            +1
                            +2

Коментар

• Първоначално изпратено от profix
                              В интерес на истината световна рецесия няма.
                              Дори в САЩ се говори за евентуална рецесия, която можело да бъде избегната по еди какъв си начин.
                              Може би в най-скоро време ще започне да се говори, как Щатите били избегнали рецесията благодарение на еди какви си мерки.
                              В момента е създадена психоза с цел да се оберат парите на дребните играчи(овцете).
                              Истината е, че парите на богатите идват от бедните.
                              А големите играчи стават още по-големи, благодарение на малките.

А тези, които са 100 % на кеш и реват непрекъснато, че утре е края на света, може да побързат, за да не закъснеят.
                              +1

Коментар

• Драги Полков - такива огнища на напрежения обикновено американците ги гасят, пилеейки за целта планини от сухо. И докога така - докато стойността на зеленото стане нула ли?

Профиксов - това ми е любимият епизод от любимият филм, ама в САЩ не виждам ни зелен дребен и спаружен краставичок, ни нигър с лилава сабичка... а кой ще е бъдещият Император - Бушов ли? Нещо много глупав ми се вижда за тая работа...

Коментар

Working...
                                X