Най-лошото е да 4етеш нещо и да не го разбираш,но да твърдиш,4е не е вярно! Обу4ение ти трябва явно!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!!
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от zlata lamiaНЯМАТЕ СОЛИДНИ АРГУМЕНТИ СРЕЩУ МЕН И ПО4ВАТЕ С ГЛУПОСТИТЕ! НАЛИ НЕ О4АКВАТЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ПОДОБНИ ПРОСТОТИИ![url]http://www.gdc-uk.org/Potential+registrant/Apply+for+registration/Qualified+in+the+European+Eco
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlata lamiaСОФИКС 55ОО СЛЕД МИНИМУМ 8 ГОДИНИ! Македонец,стотинките си ги пази за Македония![url]http://www.gdc-uk.org/Potential+registrant/Apply+for+registration/Qualified+in+the+European+Eco
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlata lamiaУФ,4е съм "глупав"-трупам от $ и не ми пука!"От4айващо" много съм натрупал! А относно акциите-напе4атайте ги и им се радвайте до последно(СОФИКС-800)![url]http://www.gdc-uk.org/Potential+registrant/Apply+for+registration/Qualified+in+the+European+Eco
Коментар
-
Първоначално изпратено от $MAKEDONECA$MI TO NA MENE I DVATA VARIANTA MI IZGLEGDAT OPTIMISTI4ni
1. Аз съм оптимист по природа
2. Ако падне индекса на 1200 искам тогава да ми кажеш дали си още оптимист
3. Посоката е ясна - не знам само кога това ще се случи. И Софикса ще е 5500 , но не знам точно кога ще стане :-)fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от zarcoПървоначално изпратено от polkiИзби рибата с тази корелация... Нали четеш внимателно Ве мъж: Бих искал да намеря корелационната зависимост(!)... "БИХ искал", а не "ТОВА СА КОРЕЛИРАНИ..."
Не е необходимо да се съобразявате с мненията на никого в този форум (включително и с моите)!
Достигнах красивата цифра 777 на моите мнения, което ми напомня, че бях се зарекъл да не пиша тук. Но това лесно се поправя. Хайде, успехи! )
polki, много си зле, ако нямаш собствен сценарий, приятел!
Първоначално изпратено от polkiИ след 2 години какво ще правим - пак по този сценарий ли ще действаме ?
Малко по-спокойно. Не ми се хвайщай за всяка дума , гледай малко по-отгоре на нещата и влагай малко чувство за хумор.
Имам собствено мнение за развитието на нещата и до сега не съм го споделял, но понеже ме обвини , че съм нямам сценарий - само тебе ще ти го кажа
Не един, а два сценария съм си приготвил, но нека не ме пита някой как съм достигнал до него /с хвърляне на боб ли, с помоща на звездите ли, с карти ТАРО ли, на циганка да ми гледа на ръка ли и т.н., и т.н./ - без бой нищо няма да кажа .
Вариант 1. - оптимистичен :
Запазване на сегашните нива или падане на Софикса максимум до 1440-1450, привършване на чистенето на акции от Булбанк и постенпенно вдигане на нивата до около 1750 в следващите 3 месеца. В средата на година нива от около 1950 и в края на годината 2200-2300.
Вариант 2. - песимистичен :
Кеша привършва , акциите на Булбанк нямат край. Софикса пада на 1200 и настава паника - повечето инвеститори обезсърчени започват да си вадят парите от борсата. Взимат се мерки дори и от правителството, и пенсионни фондове, и разни други подобни започват да помагат да се върне доверието в БФБ. Същевременно юли/август , а може и от 01.09.2008 се въвежда платформата за борсова търговия Ксетра. На нива на Софикс Р/Е около 15 , чужденците започват да купуват като обезумели /не ми се вярва нашите акули да позволят на чужденците да влезнат на тези нива, но да видим какво ще стане/. До КОледа на 2008 Софикса се изтрелва до нива от около 2000.[url]http://www.gdc-uk.org/Potential+registrant/Apply+for+registration/Qualified+in+the+European+Eco
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarcoПървоначално изпратено от polkiИзби рибата с тази корелация... Нали четеш внимателно Ве мъж: Бих искал да намеря корелационната зависимост(!)... "БИХ искал", а не "ТОВА СА КОРЕЛИРАНИ..."
Не е необходимо да се съобразявате с мненията на никого в този форум (включително и с моите)!
Достигнах красивата цифра 777 на моите мнения, което ми напомня, че бях се зарекъл да не пиша тук. Но това лесно се поправя. Хайде, успехи! )
polki, много си зле, ако нямаш собствен сценарий, приятел!
Първоначално изпратено от polkiИ след 2 години какво ще правим - пак по този сценарий ли ще действаме ?
Малко по-спокойно. Не ми се хвайщай за всяка дума , гледай малко по-отгоре на нещата и влагай малко чувство за хумор.
Имам собствено мнение за развитието на нещата и до сега не съм го споделял, но понеже ме обвини , че съм нямам сценарий - само тебе ще ти го кажа
Не един, а два сценария съм си приготвил, но нека не ме пита някой как съм достигнал до него /с хвърляне на боб ли, с помоща на звездите ли, с карти ТАРО ли, на циганка да ми гледа на ръка ли и т.н., и т.н./ - без бой нищо няма да кажа .
Вариант 1. - оптимистичен :
Запазване на сегашните нива или падане на Софикса максимум до 1440-1450, привършване на чистенето на акции от Булбанк и постенпенно вдигане на нивата до около 1750 в следващите 3 месеца. В средата на година нива от около 1950 и в края на годината 2200-2300.
Вариант 2. - песимистичен :
Кеша привършва , акциите на Булбанк нямат край. Софикса пада на 1200 и настава паника - повечето инвеститори обезсърчени започват да си вадят парите от борсата. Взимат се мерки дори и от правителството, и пенсионни фондове, и разни други подобни започват да помагат да се върне доверието в БФБ. Същевременно юли/август , а може и от 01.09.2008 се въвежда платформата за борсова търговия Ксетра. На нива на Софикс Р/Е около 15 , чужденците започват да купуват като обезумели /не ми се вярва нашите акули да позволят на чужденците да влезнат на тези нива, но да видим какво ще стане/. До КОледа на 2008 Софикса се изтрелва до нива от около 2000.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Пове4е от ясно е,4е сега ще ме "ЛЕПНЕТЕ" с обиди,ама няма зна4ение! Забравих да ви пиша една добра новина-имате един от редките слу4ай да шибате големите! Разпродавайте масирано CORP-НАЙ НАДЦЕНЕНАТА АКЦИЯ НА БФБ(спрямо сериозните спадове на много по добри дружества)! Банка, която дава 7,5% лихва по безсро4ен депозит в евро(над 25000) никой не може да ме убеди в неината стабилност!
Коментар
-
оптимистка
b]Доста отчаяни хора има в този форум.[/b]
Всевъзможни корелации и зависимости се търсят,а ситуацията не е толкова сложна,дори може да се оприличи на много проста.Тези които могат да я видят,ще я преживеят,тези които не могат,и те ще я преживеят,но ще загубят това което имат.
Този форум вече се превръща в средище на посредствени и елементарни хора.Не би трябвало да е така,но е така,поне в периоди като сегашния.
Хора с по 2-5 ника си пишат глупости и лошото е,че има има такива които въпреки очевидноста на манипулацията,вярват на глупостите им,отчайват се,продават си акциите и една част от тях регистрира нови никове,започва да пиши как всичко ще се срине и ето ти,паниката е факт.А хората си пишат и коментират,защото първо искат да не са най-прецаканите,тоест,нека още паднат акциите,че да може да кажат,че те не са най-големите балъци.После,ако може индексите още много да паднат,наполовина дори,най-добре(софикс отрицателен,ех как хубаво звучи).И тук излизат на сцената големите специалисти.Технически анализи,фибоначи,специалисти по международни пазари,специалисти по петрола,златото и прочие и прочие.И се започва,как не виждате,анализа ми показва,че индекса ще стане отрицателен,че има корелация между глупостите които пиша и цвета на индексите.Между това което си мисля и между това колко пъти днес съм се спънал.Корелация между годините прекарани в университет и глупостите които мога да изпиша за еденица време.
Като гледам пишещите за нови видове зависимости,чудя се,колко от тях имат унивеситетско образование?
Учили ли са фундаментален и финасов анализ,оценка на компаниите.Учили ли са международна икономика,капиталови пазари и т.н.
Или са прочели нещо в интернет,или може би са си купили книга,или дори имат софтуер за технническия анализ и само вкарват данните и ето ти анализа.
Еххх,тези всчки банки по света,направо да си закриват отделите,да уволняват половината си анализатори и да оставят само техническите анализатори.
Вероятно е добре да се гледа техническия анализ,все пак щом толкова много хора го гледат,не е лошо да му хвърляме по-едно око.Но за България техническия анализ е трудно приложим.За съжаление,99% от пишещите тук сега са убедени в противното,и си чакат кумирите да им кажат какво и как да правят.Но ще дойде време когато техническия анализ ще покаже едно,а реалностите друго,и тогава какво ще правим(и тук въпроса е не дали а кога,дали няма да е твърде скоро)?!
Вероятно трябва да се замислим,след като толкова лесно може да се манипулира индекса от един посредник,то какво доказва всъщност техническия анализ,че може да се прогнозира манипулацията.Че то ако е така,направо си е за разследване от КФН.Защото се получава странно обръщане на причина и следствие.Или пък не е странно.
Интересното е,че хора с голям опит на борсата също застъпват такива противоречиви идеи.За съжеление не винаги открито ,а чрез някой от никовите с по-малко мнения,но кой както го разбира.
Когато човек губи е ясно,че не може да има разум,но щом не може да преживее някакав процент минус,то най-добре да си даде парите на фондовете и да не се занимава с глупости.Все пак на борсите не инвестират всички хора,инвестират само тези които могат да си позволят да загубят.
Писането в тази и други подобни теми е странно занимание.Ако сте си загубили парите на борсата има само един лек.Разберете,че това занимание не е за вас и не се занимавайте повече с него.Писането в тази тема на глупости,на неаргументирани мнения има само един ефект-да ви изгуби времето да възстановите парите които сте изгубили колкото се може по-скоро.И не чрез спекулации на борсата,то е видно,че не сте се справили добре с тях,а с това което разбирате наистина и което ви се отдава с по-голям успех.
Хората имат едно интересо свойство-трудно разпознават границата.И лесно се увличат,при това все в крайности.И когато се получи ситуация като сегашната,индексите ни ще падат повече от американските,защото ни е толкова акъла,че винаги гледаме да сме отгоре и да надминем света.Да,и в моменти на провала искаме да сме първи.
Когато след няколко днн или седмици бурята на БФБ отмине и цените на акциите на добрите дружества достигнат нивата от края на Август пророците ще излезнат и ще кажат,че конспирацията е пак на дневен ред.
Нека всеки преценя сам за себе си,защото парите са си на всеки отделен човек.Нека и отговорностите бъдат на всеки отделен човек.
Истината е,че в тази и в някой от другите подобни теми манипулацията се разви като по-учебник.Дано все пак повече отделни хора са се възползвали от нея и да изкупили акциите на панираните,защото фондовете е ясно,че са се възползвали.
Лично аз вече чета съвсем бегло тази и подобни теми и се удивлявам на това,до къде може да достигне отчаянието,злобата и завистта на хората.
Акции не продавам,най-малкото под влианието на някакви врели некипели писаници-Търпелива съм
пп
и не спирайте да пиште,че катастрофата предстои,тя наистина предстои,но само в главата на някой хора
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlata lamiaХюстън(оптимисти),имаме проблем! Поддържам твърдо сценария за низходящ тренд на БФБ с цели за СОФИКС ПОД 800! Най-добрата стратегия е да се продава вси4ко и да се стои извън борсата в близките 6 месеца(всякакво задържане на позиции,допълване,отваряне на репа озна4ава КАТАСТРОФА/Ваша ли4на и за най-близките ви хора/)! Всяко движение на индексите на БФБ нагоре ще е краткотрайно и ще бъде подлагано на разпродажби! Да разгледаме ситуацията в света(САЩ,БРИК,Европа)! Индексите по борсите им са паднали с около 10-25% под върховете им регистрирани м/у юли и ноември 2007! Кризата е повсеместна и обхваща целия свят! Добре,но колко продължава една световна криза?Може би два,три месеца? Как да разберем кога ще приклю4и? За мярка(макар и с известни резерви) предлагам да вземем времето м/у върха и формираното дъно по време на кризата! Историята(графиките от предишни кризи) е категори4на по въпроса-времето до формиране на дъно е м/у 1 и 2 години(не вклю4вам Голямата рецесия-4 години)! При БФБ от върха са минали по-малко от три месеца! Техни4еският анализ е по4ти неприложим за наште индекси,най-ве4е заради тоталните манипулации на БФБ! Само допреди 3 месеца имаше тема СОФИКС-5500! Сега сме "само" на 4000 по-малко и продължаваме да "копаме" надолу! Относно така 4аканите и бленувани от4ети- да ,те наистина ще бъдат добри(някои от тях даже прекалено),но няма да променят ситуацията-акциите ще бъдат разпродавани! В момента икономиката на страната е преминала "билото"! А на борсата се търгуват о4аквания за бъдещи периоди![url]http://www.gdc-uk.org/Potential+registrant/Apply+for+registration/Qualified+in+the+European+Eco
Коментар
Коментар