IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • mikaala, радвам се че ползваш латинаца ... това което пишеш се чете трудно ... имам добри причини да не съм фен на зеленото ... но, утре залагам на него

    Коментар


    • amerikata leko korigira i sigurno bg 6te bade ozveten vav 4erveno tomorrow? Who knows....

      Коментар


      • Първоначално изпратено от franky4fingers
        Momcheta dnes pri edin golqm white candle, nestata ste se naredqt ...
        Че се получи бял, бял е, но доста далеч от "голям"..

        Нищо не препоръчвам.

        Коментар


        • Не, не мисля, че трябва да определя цени А за балансирането се шегувам, защото в БГ баланса често се получава като канчето се навежда на една или друга страна, за да отпие някой

          Първоначално изпратено от ST
          Мислиш ли, че с оглед на позицията която заема, му влиза в работата да определя, кои цени са високи и кои не.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от B.Graham
            Първоначално изпратено от Императорът
            Първоначално изпратено от B.Graham
            Оставки трябва да има тука ми се струва.На Поли де, не на Колчев.
            Бе зарежете ги.... какво постигнаха? Изплашиха дузина зайчета и предизвикаха жалка 10%-това и 2-дневна корекцийка...
            Принципа е важен.Апостолов трябва да предпазава борсата от такива "кризи" а не да ги предизвиква.Утре и по-сериозна може да спретне ако сега му се размине.
            Не - просто вече няма да го вземат насериозно... но си прав, че принцип важен е.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • От къде е това дето си пейстнал, 6337? кой му е автора?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Valuator
                Греъм, държавните агенции и комисии са призвани да отстояват принципите на пазарната икономика и да намират баланс между интересите на различните участници на пазара Това и правят - балансират
                Мислиш ли, че с оглед на позицията която заема, му влиза в работата да определя, кои цени са високи и кои не.

                Коментар


                • Греъм, държавните агенции и комисии са призвани да отстояват принципите на пазарната икономика и да намират баланс между интересите на различните участници на пазара Това и правят - балансират

                  Коментар


                  • Борбата за пазарен дял на българския капиталов пазар се ожесточава
                    Автор Broker.bg
                    събота, 03 ноември 2007


                    На път е да измине една много добра година за капиталовия пазар у нас. Постигнаха се големи печалби, и все по-голямо проникване на небанковите финансови услуги сред населението.



                    Най-меродавният борсов индекс-SOFIX регистрира ръст от близо 75% за последните 12 месеца и 49% за последните 6 месеца. Обемите на БФБ значително се повишиха, тази година бяха листнати много качествени компании като Първа Инвестиционна Банка, Корпоративна Търговска Банка, Каолин, Девин и др., които бързо се наредиха сред най-ликвидните позиции. Ролята на взаимните фондове става все по-определяща след като към средата на 2007 година те управляват над 670 млн.лв.



                    Силният ръст на БФБ предизвика разместване в пазарните дялове на инвестиционните посредници и управляващите дружества . Забелязва се нарушаване на преди установеното статукво, някои посредници и Колективни инвестиционни схеми действат доста агресивно за увеличаване на пазарният си дял и препречването на интереси и конфликтите не закъсняха.



                    Разногласията сред инвестиционните посредници и управляващите дружества се засилват все по-силно. Какво се случи в четвъртък, 01 ноември 2007 година? В прессъобщение до медиите озаглавено: „БАЛИП предупреждава КФН за обезпокоителен дисбаланс на капиталовия пазар и призовава за санкциониране на манипулации на пазара с финансови инструменти” се призовава КФН да се намеси и да предотврати надценяването на публичните дружества, да се намеси и да предотврати манипулативното повишаване и поддържане на нисколиквидни позиции в портфейла на дадено инвестиционно дружество или договорен фонд, и да се вземат мерки относно презаписване от рода на IPO-то при „Трейс Груп Холд”.



                    Broker.bg, чрез лична кореспонденция с някои от членовете на „Българската Асоциация на Лицензираните Инвестиционни Посредници” (БАЛИП), пожелали анонимност засега, разбра, че прессъобщението всъщност не е подкрепено от голяма част от инвестиционните посредници, членове на БАЛИП, които даже научиха за него чрез медиите. Интересното бе, че получихме прессъобщението от PR мениджъра на „Елана”, от корпоративен e-mail на „Елана”, а не от разширение „@balip.com”. От сайта на БАЛИП става видно, че за връзки с обществеността отговарят Николай Ялъмов, ИП „Капман” АД и Вера Сотирова, ИП „Фронтиер Финанси” АД.



                    Такива своеволия, малка част от членовте на БАЛИП да се изказват и да дават предложение от името на всички, без да са провеждани предварителни консултации, могат да предизвикат разпад на асоциацията. Някои от членовете даже коментираха за Broker.bg, че с последните си действия на ограничен кръг лица, коментиращи от името на асоциацията, тя е станала проводник на прокарването на тесни интереси на малък кръг от членовете на БАЛИП и съществуването на доброволна професионална организация като БАЛИП не е оправдано.



                    Да припомним, че изказванията за „балонизирането на пазара” на членове от екипа на „Елана” в медиите зачестиха през последните два месеца, както и в прессъобщението (виж долу) на БАЛИП се визира, че доста от дружествата се търгуват при коефициент P/E над 30 за Sofix компаниите и над 185 за BG40 компаниите. Интересно е каква е целта на изказвания от подобен род, -да запознаят инвеститорите от възможните рискове при евентуален спадащ пазар или имат някакви други цели, като манипулативно сваляне цените на акциите и пазарене на по-ниски нива. Всички КИС с рисков и балансиран профил имат по-някоя нисколиквидна позиция в портфейла си или такава с високи ценови отношения, тогава идва въпроса дали КИС са виновни за твърдението, че пазара е надценен и че определени позиции се манипулират. Защо като на фонд мениджърите пазарът им е скъп, продължават да купуват български публични компании, а не стоят в кеш или не инвестират по-голяма част от портфейла си на регулиран пазар в страни от ЕС?



                    Към 30.06.2007 година управляващите дружества имат под управление активи в размер на 673 млн.лв., според данни на КФН.



                    Управляващо Дружество Активи под управление Пазарен дял %
                    УД „Ти Би Ай Асет мениджмънт” ЕАД 112 208 999 16.7%
                    УД „ДСК Управление на активи” ЕАД 105 154 896 15.60%
                    УД „Райфайзен Асет Мениджмънт” АД 95 779 031 14.2%
                    УД „Елана фонд мениджмънт” АД 85 624 812 12.70%
                    УД „Карол Капитал мениджмънт” ЕАД 73 356 760 10.90%
                    УД „Капман Асет мениджмънт” АД 37 288 676 5.50%





                    Към 01.11.2007 година по данни на БФБ от бюлетина „Обратно изкупуване на ЦК” УД „Капман Асет мениджмънт” АД управлява около 112 млн.лв. алокирани в два фонда, докато 4-те фонда на УД „Елана фонд мениджмънт” АД притежават активи за малко над 112 млн.лв. Т.е. динамиката е налице и на някой изглежда това не му харесва.



                    Трябва да се има в предвид, че доверието към българския капиталов пазар е много крехко и лесно може да бъде разрушено. Небанковият пазар е крехка и сложна система. Да припомним само пирамидите и банковите фалити в периода 95-96 година, трябваха много години за възстановяване доверието във финансовата система.



                    Възникват много въпроси, като например възможно ли е КФН да предотврати надценяването на публичните компании?; трябва ли да се въведат по строги изисквания за преоценката на активите?; при провеждане на Публично предлагане: трябва ли да има строги и конкретни правила или трябва да се остави по-голяма дискреция на мениджъра на емисията?; не трябва ли капиталовия пазар да е лесно средство за намиране на финансиране на нуждаещите се от такова компании?; надценени ли са българските компании?; заради ниския фрий-флоут и силният ръст на икономиката и компаниите те дали са сравними със установените стандарти на ценови съотношения като P/E?; и др.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Valuator
                      Греъм, монетата има две страни - предполагам си чувал, че на китайски йероглифът "криза" има две значения - проблем и възможност
                      То си е така.И ако беше само игричка на Елана да кажеме че е О.К.Ама Поли е държавен служител.Впочем не трябва да подава оставка а да бъде уволнен.А колкото до Елана ..... еми опитаха.И сигурно пак ще опитам.Ама едва ли ще успеят.
                      Life won't wait for you.

                      Коментар


                      • Греъм, монетата има две страни - предполагам си чувал, че на китайски йероглифът "криза" има две значения - проблем и възможност
                        Та от една страна може да се каже, че са предизвикани проблеми, а от друга, че са създадени възможности

                        Valuator, Damodaran e golqma rabota.

                        Коментар


                        • Греъм, монетата има две страни - предполагам си чувал, че на китайски йероглифът "криза" има две значения - проблем и възможност

                          Та от една страна може да се каже, че са предизвикани проблеми, а от друга, че са създадени възможности

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Ceco
                            Първоначално изпратено от kefala
                            Да първата работа на новосъздаващата се Асоцияция трябва да бъде това:ОСТАВКА на аПостол Апостолов!!!
                            ПОДКРЕПЯМ
                            ПОДКРЕПЯМ

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Императорът
                              Първоначално изпратено от B.Graham
                              Оставки трябва да има тука ми се струва.На Поли де, не на Колчев.
                              Бе зарежете ги.... какво постигнаха? Изплашиха дузина зайчета и предизвикаха жалка 10%-това и 2-дневна корекцийка...
                              Принципа е важен.Апостолов трябва да предпазава борсата от такива "кризи" а не да ги предизвиква.Утре и по-сериозна може да спретне ако сега му се размине.
                              Life won't wait for you.

                              Коментар


                              • Не, няма да изсипва, но от страх е изпуснал момента да си купи когато му е било времето

                                Първоначално изпратено от takiteasy
                                Първоначално изпратено от mikaala
                                zatiagaite kolanite. Utre sas 6einata pak nadolu
                                Ти ли ще изсипваш?

                                Коментар

                                Working...
                                X