Първоначално изпратено от Investorrr
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!!
Collapse
Заключена.
X
X
-
Виц за икономисти /но на руски/
Философ, биолог, архитектор и экономист спорят о том, кем был по профессии Бог.
- Бог, прежде всего, философ, - сказал философ. - Он создал принципы, по которым живет человек.
- Глупости! - сказал биолог. - Сначала Бог создал мужчину и женщину и все живое. Ясно, что он был биологом.
- Не совсем так, - возразил архитектор. - Раньше он создал небеса и землю. До этого вообще существовал полный хаос!
- А кто, по-вашему, мог создать этот хаос? - вмешался экономист.
-------------------------
- Для чего Бог создал экономистов?
- Чтобы на их фоне хорошо выглядели синоптики.
Коментар
-
Мисля, че с тази седмица трябва да приключи песимизма. Прегледах и индексите на Будапещанската борса BUX и изчислявания във Виена индекс NTX (New europe blue chip index). Всички са се оттласнали от дъното. Като прибавим и покупките днес на някой вероятно външни играчи, можем да считаме че това са дъната, Оглеждането и ослушването трябва да прелеят в оптимизъм.
Отвъд океана в Сащ, залагат на 50 пункта намаление на лихвите, като че ли се създава усещане, че ще се излезе от кризата(там) и доверието ще се върне. Това доверие следва да се разлее по целия свят, като мека топлина (Пещерска)......... и да сложим лактите на масата, край камината.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILAblah blah, АТИЛА е бил варварин, не еретик.
Да се издири и да се съди за обида на най-тачения холдинг! Докато той словоблудства, тимаджиите сън не ги лови да мислят как да облажат миноритарите.
Коментар
-
Който иска да инвестира при Бедо), в неговия холдинг, примерно, се произвеждат дървени врати, и после се използва синергия с Топливо, и се продавали там
) Това го четох в сайта на Синергон холдинг. На всеки, му харесват различни бизнеси и на БФБ, има сравнително не лоша възможност за избор
))
Коментар
-
Ами, мисля, че написаното от Атила, са глупости. Просто, момчета, са навлезли в едни от най-печелившите и сериозни ниши на икономиката, не ги виждаме само в тежката металургия, която според мен, също е сериозен бизнес) Очевидно, отдавана, са наблегнали, именно на някои от сферите и е нормално в един момент - примерно след няколко години, да получат капитализация за бизнес начинанията си
) Давам ви пример, следете ПДНГ
), къде сондират американци и къде сондира ПДНГ
) Лично на мен, ми е много интересно, какви резултати ще излязат от тези сондажи
) Другите бизнес начинания на групата, не ги следя толкова подробно, но всичките, ми правят впечатление, че са сериозни
)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILAИмпе, изнервих се... И си изтървах нервите...
И ще споделя на какво се ядосвам. А именно на ТИМ манията. Тези другари се научиха да търгуват с харийки и трагичното е че народа масово взе да им вярва; да си мисли че на техен гръб може да се става богат (цитирам: "Чичко ТИМ ще извади някой жокер от ръкава" - по повод свръх високата цена на Зърнените храни). А реално другарите богатеят за наша сметка... А процедурата е толкова елементарна: сплитове и увеличения на капитала до безкрайност(примерите са с всичките им публични компании)... и понеже досега всички участвали са спечелили по някоя троха, се хвърлят като невидели... а реално целият им холдинг е една куха структура и се плеливат (препират) пари от една компания в друга...и другарите смучат жадно от пазара...
Та моето възмущение е относно култа към силните на деня в България, без значение на прозхода на тази сила, и без значение на последиците от нейното прилагане...
Не казвам че е лошо да се търгуват техни акции. Напротив! Щом може да се печели, дори е задължително! Особено за хора, които кото са превърнали това в професия!
Извинявам се за многословието си. Но това е моето мнение. Не искам да ангажирам и/или обременявам някого с него!
Също така се извиняванм за грозния епитет с които нарекох родината ни. Все пак родителите и родината не могат да бъдат избирани.
Пак казвам: изтървах си нервите...мисля че за 3 години, веднъж ми е простено...
Успехи! И хубав ден!
Еретикът поставя под въпрос почтенността на ТИМ!!!
Да се арестува на момента!
Анатема! Анатема! Анатема!
Къш! Къш! Къш!
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от ATILAИмпе, изнервих се... И си изтървах нервите...
И ще споделя на какво се ядосвам. А именно на ТИМ манията. Тези другари се научиха да търгуват с харийки и трагичното е че народа масово взе да им вярва; да си мисли че на техен гръб може да се става богат (цитирам: "Чичко ТИМ ще извади някой жокер от ръкава" - по повод свръх високата цена на Зърнените храни). А реално другарите богатеят за наша сметка... А процедурата е толкова елементарна: сплитове и увеличения на капитала до безкрайност(примерите са с всичките им публични компании)... и понеже досега всички участвали са спечелили по някоя троха, се хвърлят като невидели... а реално целият им холдинг е една куха структура и се плеливат (препират) пари от една компания в друга...и другарите смучат жадно от пазара...
Та моето възмущение е относно култа към силните на деня в България, без значение на прозхода на тази сила, и без значение на последиците от нейното прилагане...
Не казвам че е лошо да се търгуват техни акции. Напротив! Щом може да се печели, дори е задължително! Особено за хора, които кото са превърнали това в професия!
Извинявам се за многословието си. Но това е моето мнение. Не искам да ангажирам и/или обременявам някого с него!
Също така се извиняванм за грозния епитет с които нарекох родината ни. Все пак родителите и родината не могат да бъдат избирани.
Пак казвам: изтървах си нервите...мисля че за 3 години, веднъж ми е простено...
Успехи! И хубав ден!
+1
Коментар
Коментар