IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kefala
    За съжаление ще има още болка!!!
    сус..
    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• За съжаление ще има още болка!!!
      Затова си играя бриджле !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivan61
        Първоначално изпратено от Императорът
        Фадромов - споко бе, заешкото мислене е най-голямата грешка за един играч. Ако си имаш качествени акции, просто търпи.

Теди - само като си помисля, че всичко стана заради поръчковите статии на 2-3 чекиджии и се вбесявам.

6337 - според мен големият проблем е не в икономиката на САЩ, а в благосъстоянието на хората. Като ги нахъсват да пазаруват, това е добре за икономиката, но гражданите до такава степен ще затънат в дългове, че и внуците им ще чудят как да се оправят...
        Вече съм вътре много яко, но хич не ми пука и няма да продам НИЩО!!! Всичко съм събирал като пчеличка!
        Вътре ще си ако продадеш на загуба.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
          Фадромов - споко бе, заешкото мислене е най-голямата грешка за един играч. Ако си имаш качествени акции, просто търпи.

Теди - само като си помисля, че всичко стана заради поръчковите статии на 2-3 чекиджии и се вбесявам.

6337 - според мен големият проблем е не в икономиката на САЩ, а в благосъстоянието на хората. Като ги нахъсват да пазаруват, това е добре за икономиката, но гражданите до такава степен ще затънат в дългове, че и внуците им ще чудят как да се оправят...
          Вече съм вътре много яко, но хич не ми пука и няма да продам НИЩО!!! Всичко съм събирал като пчеличка!

Коментар

• Фадромов - споко бе, заешкото мислене е най-голямата грешка за един играч. Ако си имаш качествени акции, просто търпи.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Днес цял свят ще затвори на зелено...
              Ние и румънците сме най-зле днес. А дано тия мечоци се изпокрият от утре. Пък от другата седмица едно голямо стадо бикове на БФБ..:-)

Успехи на търпеливите!

Коментар

• Май нивата на подкрепа "издържаха"

Коментар

• Първоначално изпратено от superlud
                  Европа в последните 2 часа е нагоре и възтановява загубите от сутринта ..... лошото е че от 2 месеца на БФБ загубите са по големи от тези в европа. Все пак си мисля, че при добри отчети на повечето предприятия оптимизмът ще се завърне на борсата....само дано оптимизма не се превърне в луда еуфория, щото после пак ще боли
                  100 % ще стане точно така!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от intriga
                    Графиките и техните специалисти не важат за БФБ.
                    Тук основен фактор за движението е АЛЧНОСТА и СТРАХА !

Коментар

• Фадрома, от колко време си на борсата,ако си влязъл Ноември наистина не си улучил момента,ако си влязъл сега все още няма място за паника,а ако си влязъл по отдавна пак не трябва да се притесняваш.
                      Хубавите неща бавно ставали разправят, мъдрите хора
                      Лешояда е търпелива птица

Коментар

• Графиките и техните специалисти не важат за БФБ.
                        Тук основен фактор за движението е АЛЧНОСТА и СТРАХА !

Коментар

• Европа в последните 2 часа е нагоре и възтановява загубите от сутринта ..... лошото е че от 2 месеца на БФБ загубите са по големи от тези в европа. Все пак си мисля, че при добри отчети на повечето предприятия оптимизмът ще се завърне на борсата....само дано оптимизма не се превърне в луда еуфория, щото после пак ще боли
                          Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• Здравейте всички!Като гледам индексите си мисля,че е време разбиращите от графики да си кажат мнението.

Коментар

• Ясно е, че ще се чака...
                              Би следвало пазарът да тръгне нагоре. И то скоро. Но колко скоро - и колко ще съм се набълбукал, преди да започна да се катеря по стръмния и трънлив път към нулата - това е въпросът!
                              Не е препоръка за нищо, не нося отговорност, невинен съм, не бях аз.

Коментар

• Буш се бори с рецесията с изпитани мерки

Изправен пред опасността от рецесия, Белият дом обмисля данъчни отстъпки за гражданите за насърчаване на консумацията и данъчни облекчения за бизнеса за насърчаване на инвестициите. The Wall Street Journal се позовава на хора, запознати с въпроса.
                                Ако планът бъде финализиран от администрацията и приет от Конгреса, това ще отбележи първото сериозно действие от страна на президента Буш за справяне с икономическото забавяне. Досега президентът се бе насочвал предимно към пазара на имоти и хаоса на Уолстрийт, причинен от колапса на пазара на събпрайм ипотеки.

Социологическите допитвания показват, че гласоподавателите са дълбоко загрижени за икономическото си състояние. В следствие на това администрацията, демократите в Конгреса и кандидатите за президентския пост се надпреварват със своя отговор.

На пресконференцията си вчера Буш каза, че „наблюдава много внимателно и се прислушва към различни идеи относно какво може и какво не може да се случи".

Говори се, че президентът предвижда данъчна отстъпка от $500 на човек за да се насърчи потреблението. Ще бъдат променени данъчните закони, което ще позволи на компаниите да извадят от данъчната основа значителен дял инвестиции в оборудване. Очаква се пакетът с икономически стимули да бъде подготвен преди 28 януари.

Двете предложени мерки напомнят тактиката, с която Буш се бореше с икономическото забавяне в първите години, когато зае поста си. През 2001, когато икономиката бе в рецесия, финансовото министерство изпрати на две трети от американските домакинства чекове на стойност от $300 до $600 в период на десет седмици. Това бяха плащания по данъчни намаления със задна дата, по-точно за намаляване на най-ниската данъчна категория от 15% на 10%.

През 2002 Конгресът по настояване на Буш даде право на компаниите да ползват намаления за 30% от стойността на инвестиционното оборудване. Следващата година Конгресът повиши т.нар. бонус - амортизация до 50% докато тя бе преустановена в края на 2004.

Има опасност президентът да си отиде, оставяйки икономиката в кризисно положение. Миналата седмица департаментът по труда съобщи за 5% безработица през декември, предният месец тя бе 4.7%. Икономисти вътре и извън правителството се притесняват, че падащите цени на жилищата и нарастващият брой отсрочени плащания по ипотеки ще накарат потребителите да намалят консумацията си и ще вкарат икономиката в рецесия. Въпреки че в третото тримесечие икономиката е нараствала почти с 5%, икономистите предвиждат, че постижението за последните три месеца на 2007 ще е далеч по-ниско.

Демократите от Камарата на представителите и Сената работят върху съвместно предложение за справяне с икономическите трудности. Ще се засегнат въпроси за данъците и за потребителските разходи. Според сенатор от демократите, Буш не разглежда стимулите свързани с домакинските разходи и ще бъде трудно да се преговаря с него по този въпрос.

Кандидатът за президент Барак Обама предложи данъчен кредит от $500 на човек или $1,000 на семейство. Предложението, излизащо от лагера на Хилари Клинтън, е за увеличен пакет потребителски разходи до $75 млрд.

Някои икономисти заявяват, че най-добре е да се остави борбата с рецесията на Федералния резерв. Но Мартин Фелдщайн, икономически съветник по времето на Рейгън, настоява администрацията и Конгреса да излязат с пакет от стимули, но да изчакат да го сторят, докато икономиката не регистрира три последователни месеца на спад в заетостта в частния сектор.

Либералният център за бюджетни и политически приоритети пък излиза с предложението в случай на рецесия администрацията да пъхне пари в ръцете на тези хора, които имат най-голяма нужда и желание да ги харчат. Удачни мерки според тези експерти са федерални помощи за правителствата на щатите, индивидуално определяни данъчни отстъпки, талони за храни, увеличаване на помощите при безработица.

А вчера Буш отново поиска от Конгреса да удължи щедрите данъчни намаления, които изтичат в края на 2010. „Във времена на несигурност Конгресът трябва да изпрати послание, че няма да ви вдигнем данъците през следващите три години".

Коментар

Working...
                                X