IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И днес търговията приключи, какво ли ще е утре последния ден на работната седмица?
    Лешояда е търпелива птица

Коментар

• Първоначално изпратено от 6337
      Goldman Sachs: Рецесията в САЩ ще е кратка

Публикуване: 09.01.2008
      Американската икономика ще направи силно завръщане през 2009 г., когато повечето показатели ще започнат да връщат изгубените си стойности.
      Пуснато на: 11:44:51 ч. | 04.01 от мен:
      --------------------------------------------------------------------------------

"Просто смятам, че до 1 год. в САЩ най-лошото от кризата ще е отминала. А че трябва да действаш антициклично е ясно, ... "

Кой от кого преписва или още веднъж приказката за индианците и метеоролозите

Коментар

• Първоначално изпратено от profix
        Утре сме на черешата.
        Нещо хич не върви на добре.

Коментар

• Този анализ за щатската икономика на Goldman Sachs е много хубав, нещо такова и за европа ако се намери и ще се види накъде отиват нещата.
          Българската икономика обаче трябва да бяга нагоре, като един тигър и не следва да се влияе от тези неща.
          Прав е фадромата - преди няколко месеца се вглеждахме в отчетите, сега никой не говори за отчети на дружествата, някакви външни фактори, слаба ликвидност и прочие неща взеха да влияят.

Коментар

• Вече започва да ми се струва, че утвърдени практики на един успешен анализатор в БГ трябва да бъдат:
            - хвърляне на боб.
            - леене на куршум против страх от мечки.
            - гледане на ръка.
            и други...
            Не е препоръка за нищо, не нося отговорност, невинен съм, не бях аз.

Коментар

• Точно кое утре сме нагоре ? Някое априлско ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Fadroma
                Може би защото доверието в доходността на този пазар се печели трудно, но е много лесно да наплашиш инвеститорите, в чиято глава ще остане само едно - "индексите на БФБ падат".
                Баси якия ник нейм - Фадрома. Риспект..

Коментар

• Goldman Sachs: Рецесията в САЩ ще е кратка

Публикуване: 09.01.2008
                  Рецесията в САЩ, вече не е само „дъвка" за пазара. Това негативно икономическо явление, започва все по-силно да демонстрира присъствието си, след шест-годишен период на икономически растеж и просперитет. Според последните прогнози на инвестиционната компания Goldman Sachs, Федералният резерв на САЩ, ще намали лихвеното ниво в страната до 2.50% към края на 2008 г.
                  Икономистите от Goldman правят заключенията си на база, продължаващата криза на имотния пазар, високото ниво на безработица и очакваното по-слабо потребителско търсене. Припомняме, че миналия петък, в САЩ излязоха изключително слаби данни за новите работни места през декември, които са се увеличили с едва 18 000 броя.

„Като вземем предвид всички известни фундаменти, оказва се че рецесията вече е тук или ще пристигне съвсем скоро", коментира Ед Макели от Goldman Sachs.

Американската рецесия, която обикновено представлява две тримесечия с нулев или отрицателен икономически растеж,се очаква да продължи не повече от 6-7 месеца. Икономистите са на мнение, че Федералният резерв ще направи няколко агресивни лихвени понижения до 2.50%, за да й се противопостави. Припомняме, че в момента нивото на федералната фондова лихва е 4.25%.

Потребителските разходи ще се свият рязко, след като слабото разитие на имотния пазар, направи изплащането на кредитите в страната, доста трудна задача. Слабото икономическо развитие ще удари най-силно пазара на труда, като към края на 2008 г., процентът на безработица ще достигне 6.25% (в момента е 5.0%).

Според експертите от Goldman Sachs, текущата рецесия, ще бъде по-слаба от средното историческо ниво, като БВП ще достигне 0.5% ръст. Американската икономика ще направи силно завръщане през 2009 г., когато повечето показатели ще започнат да връщат изгубените си стойности.

В подкрепа на отслабналата американска икономика е евтиния долар, който силно обезценява всички щатски задължения и прави родното производство доста по-конкурентоспособно. През изминалата година, започнаха да се забелязват първите сигнали за подобряване негативното търговско салдо на страната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fadroma
                    Е, каква реклама е това половин месец януари да сме на югозападно течение?
                    ей тъй кът тръгне и няма връщане...
                    и тоз коментар е без препоръка

Коментар

• Или поне в края на седмицата - не в началото. Забелязахте ли, че днес вече фондовия картел демонстрира способностите си?

Коментар

• Може би защото доверието в доходността на този пазар се печели трудно, но е много лесно да наплашиш инвеститорите, в чиято глава ще остане само едно - "индексите на БФБ падат".

Коментар

• защо да го дърпат в началото на месеца, ще го дръпнат в края

Коментар

• Нов ден - нов късмет.
                            Хайде дано днес завършим на зелено...
                            Между другото, имам един въпрос към знаещите - защо фондовете не дърпат нагоре пазара? Нали рязкото увеличение в последните два дни на миналата година бе разтълкувано като рекламен ход на същите тези фондове? Е, каква реклама е това половин месец януари да сме на югозападно течение?

Коментар

• Брей това ниво 1633 много магическо

Направо невидим под се оказа ... Започвам да ставам верващ оптимист за инвестициите си ...

Коментар

• Първоначално изпратено от growth
                                Първоначално изпратено от profix
                                Утре сме на черешата.

... 100% съм сигурен че ще сме нагоре. Досега в историята на Софикс, аз лично не помня 6 - поредни спада.?!
                                Това ни и остава, да започнем да залагаме та да избием загубите. Аз съм за малко нагоре.

Коментар

Working...
                                X