IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Високата инфлация изяде спестяванията в банки. През 2007 г. цените са нараснали с 12,5 на сто, обявиха от Националния статистически институт. Такава висока годишна инфлация не е имало от кризата в икономиката през 1997 г. На фона на бързото вдигане на цените лихвите по левовите годишни влогове в банките са 5-6%. В резултат през изминалата година реално сте загубили по около 6 лв. на всеки 100 лв. спестени в банка.
    Инфлацията изяде и лихвите на натрупаните пари в частните универсални пенсионни фондове. По данни на Комисията за финансов надзор доходът на тези фондове е между 9,56% и 16,06% за изминалата година. Високите цени не са успели да изядат само дохода от спестяванията на хората и фирмите в акции на фондовата борса. Въпреки спада на борсовите индекси през последните два месеца за последната година доходът на взаимните фондове е между 6% и 80%. Най-ниска е доходността на фондовете, които инвестират, без да рискуват, предимно в държавни ценни книжа. Докато по-високата доходност идва от фондове, които влагат предимно в акции на борсата, но там и рискът от загуби е по-голям.
    Само през декември инфлацията е 1,1%, сочат данните на НСИ. Най-много са поскъпнали храните, като за месец увеличението е с 1,3%. Най-драстично са скочили цените на ориза - с 3,6%, на брашното - с 3,6%, и на зеленчуците - с 8,4%.

Коментар

• Първоначално изпратено от profix
      Дали не е време да позеленеем.
      Едва ли тази седмица ще има много зелено... Дано да греша!
      "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Дали не е време да позеленеем.

Коментар

• http://www.bloomberg.com/apps/news?p...Wk8&refer=home

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
            Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
            Аз мисля, че след като Facts започна да ака толкова усилено по всяка тема, която му падне, това е повече от ясен знак, че тренда ще се обърне до броени часове.
            Как беше?... "Гладна кокошка..."

С една дума няма надежда за нашата борсичка... Причината е че няма свеж паричен ресурс в 99% от неинституционалните участници! Институционалните също са на нокти BTW... Мнозинството си е заплюло по 1-2 акции че "няма начин да не се нормализира цената с този агресивен и печен мениджмънт и..."... И какво правят? А/ правят поредния губещ суап или Б/ продават други акции за да пълнят от "по-благонадежните"...

И така както сте се хванали за ръчичките за да се самонавивате, как аха-аха и "корекцията" ще приключи, така с другата ръчичка се натискате по главичките и... затъвате още повече в блатото... Щото няма свеж ресурс не само в БГ, няма такъв и по света... Да сте чували нещо за ЛИКВИДНА КРИЗА В СВЕТОВЕН МАЩАБ? Да сте чували нещо че Федералния резерв и ЕЦБ наляха стотици МИЛИАРДИ долари и евро в банковите си системи за да предотвратят колапса?

Но това не е предотвратяване, а отлагане на кризата... Защото този ресурс ще трябва да бъде изтеглен обратно или... ще надуе инфлацията по време на рецесия... а това е най-лошото - СТАГФЛАЦИЯ! Няма печеливш ход...

Прибирайте си парите и си кротнете по дупките, че иначе ще отнесете такива шамари че някои от вас цял живот няма да се оправят! Айде със здраве и умната...
            фактс,

мнооого добре, я го постни тоя коментар и в темата за 15 мита за БГ икономиката? молим те.

даже и за бурканбанк можеш да добавиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
              Ами става дума за тотално сбъркани действия... долу дадох хипотетичен пример. И не казал чекиджия нито на тебе, нито на кой да е конкретно.
              peace
              и лека нощ че утре 9,30 пак сме тука.

Коментар

• america e mnogo na zeleno ,evropa zatvori na zeleno mislq che i nie utre shte zatvorim na zeleno!
                i drugo si mislq ,shtom 106 moje da podkrepq sofix ,zashto drugite da ne mogat nali vsichki se hranqt na tazi masa ,ako oshte malko pochakat na neq nqma da e ostanal nikoi ...????

Коментар

• Ами става дума за тотално сбъркани действия... долу дадох хипотетичен пример. И не казал чекиджия нито на тебе, нито на кой да е конкретно.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Parmy - един въпрос само - когато фалиралото и разрушено Химко се търгуваше на 3 кинта, пазарът беше ли прав? А когато М+С вървяха по 14 кинта (преди сплита)? И е малко нелепо да говориш за мои "неудачи" - дори след 3 месеца корекция аз съм напред от всичките си акцийки и то бая напред.

Шушумигов - Фактов не е опрал на никой пистолет в кофата да кешира. Само си казва мнението като всички нас. Който го послуша, това си е негово решение.

Калояне Комитов - аз не Дядо Бог, не ми се моли... ;-)

Това че Борсата прави каквото и кажа (рано или късно) е нещо съвсем различно от божествеността.

И изобщо който ще да слуша мене, който ще - Фактов да слуша - вие си преценявате. Никой не ви кара насила да правите каквото и да било. БФБ не е място нито за овце, нито за зайци, а за хора, които имат представа какво правят и отговарят за действията си. Желая успех на всички.
                    Ха така бе бате!
                    Само че кат не праи някой както искаш не значи чекиджия?!?
                    А след много време може и аз да съм много напред с опита и да съм много успешен играч та да не ме е.... корекцията!
                    успех и теб!

Коментар

• Лихвите по тримесечните междубанкови кредити в американски долари отстъпиха с 20 базисни пункта до 4,06 на сто преди насрочения за днес от Федералния резерв на САЩ аукцион, на който се очаква да бъдат предложени краткосрочни кредити на търговските банки в размер на 30 млрд. долара.

Днешният спад на тримесечния LIBOR е най-големият от 19 септември насам, когато лихвите в САЩ бяха понижени с 50 базисни пункта до 4,75 на сто, припомня Bloomberg.

Спад, макар и минимален, отбелязаха още тримесечните лихви по кредитите в евро и британски лири. EURIBOR-ът по тримесечните заеми падна с 2 базисни точки до 4,56 на сто, задържайки се доста над обичайните си нива. Процентът все пак е доста под поставения на 12 декември рекорд от 4,95 на сто. Тримесечният лихвен процент по кредитите в британска валута пък отстъпи с един базисен пункт до 5,67 на сто.

Основната причина за понижението на междубанковите лихви имат новите планове за съвместни действия на централните банки. От Европейската централна банка са обявили, че до края на месеца ще бъдат проведени два аукциона за по 10 млрд. евро, а Английската централна банка е насрочила за утре аукцион за предоставяне на 10 млрд. лири.

Кризата на финансовите пазари доведе до съвместна интервенция на водещите централни банки от Западна Европа и Северна Америка в края на миналата година, като на търговските банки от еврозоната бяха отпуснати над 350 млрд. евро, в САЩ бяха организирани два аукциона за по 10 млрд. долара, а на Острова бяха предложени заеми в британски лири.

Новите действия на институциите вероятно са продиктувани от непрекъснато публикуваните през последните дни загуби от ипотечната криза в САЩ, които ежедневно биват обявявани. Поредните две институции, за които стана ясно, че ще понесат солидни загуби, са американските инвестиционни банки Merill Lynch и Citigroup.

Вижда му се края . Не ми го побира акъла как динозаври в бизнеса го отнесоха така левашки. То прилича на симулация (бизнес игра) направо. Явно много пари трябва да се инвестират по принцип и няма вариант..

Коментар

Инвеститоре Първи - така е - борсата ни е пълна со зайци и Брустъровци, накратко - с чекиджии. Туканка плюете Фактов, ама той поне мисли, дори и неправилно да е, а чекиджиите дори не мислят. За 10 години на БФБ това съм го виждал много пъти - купуват заювците една акция на 8 кинта, после тържествуват като стигне десетуната, после, като падне, се подплашват и продават на 6 кинта... след 3 месеца или година, като удари същата акция 12-13 кинта, почват да вият каква измама е борсата... не могат да проумеят, че сами са се измамили.

Фактов - борсата ни все още е подценена спрямо световните борси. Все повече хора ще си наливат сухото на борсите (не само на нашата), просто защото ще осъзнават, че кинтите, сами по себе си, НЕ СА ИСТИНСКИ !!!

И стига си плашил заювците, моля те, те и без това са с перманентно оцапани гащички от бая време вече...
                        Не е ли още по-добре да купят на 8, когато стигне до 10 и започне да пада, да я продадат м/у 9 и 10 а когато стигне 6 и започне да се качва отново да я купят м/у 6 и 8?

Коментар

• Един въпрос към Фактс:
                          В какво си инвестирал парите си /ако имаш такива/ защотото от безплатните съвети които даваш да си прибираме парите и да се завираме в разни дупки и т.н. се подразбира че твоите си ги прибрал и си се заврял няКЪДЕ...?!
                          Как в какво е инвестирал Фактс ? В дупката в Бурканбанк :-)
                          Каквато е класиката при военно положение .
                          най-голямия враг на човека се намира там , където никой не го търси

Коментар

• Meche , просто това е вероятна хипотеза ,както и това което дава Фактс.
                            Затова вместо доводи ще напиша : НЕ Е ПРЕПОРЪКА
                            Нещо напоследък и аз почнах грешно да се изразявам....
                            Ставаше въпрос за Фактс и призива за разпродажба , сигурно следващия път ще ни призове да ликвидираме и капиталовия пазар....
                            П.П. Анкетата беше от трима души върли песимисти........

Коментар

• Parmy - един въпрос само - когато фалиралото и разрушено Химко се търгуваше на 3 кинта, пазарът беше ли прав? А когато М+С вървяха по 14 кинта (преди сплита)? И е малко нелепо да говориш за мои "неудачи" - дори след 3 месеца корекция аз съм напред от всичките си акцийки и то бая напред.

Шушумигов - Фактов не е опрал на никой пистолет в кофата да кешира. Само си казва мнението като всички нас. Който го послуша, това си е негово решение.

Калояне Комитов - аз не Дядо Бог, не ми се моли... ;-)

Това че Борсата прави каквото и кажа (рано или късно) е нещо съвсем различно от божествеността.

И изобщо който ще да слуша мене, който ще - Фактов да слуша - вие си преценявате. Никой не ви кара насила да правите каквото и да било. БФБ не е място нито за овце, нито за зайци, а за хора, които имат представа какво правят и отговарят за действията си. Желая успех на всички.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                                6u6umiga написа:
                                ...Фактс , съзнаваш ли каква отговорност носиш с тези препоръки?
                                Ами ако някой те послуша , кешира и сложи парите на депозит при 6%.
                                Инфлацията се окаже отново 12% , а акциите нараснат 50% за 2008 г.
                                Как ще се чувстваш после?....
                                Преди хората не те взимаха на сериозно. Но сега не е така..... , доводите ти нека да бъдат подкрепени с доказателства.Защота пак ще влезеш в оная анкета...
                                Meche , просто това е вероятна хипотеза ,както и това което дава Фактс.
                                Затова вместо доводи ще напиша : НЕ Е ПРЕПОРЪКА
                                най-голямия враг на човека се намира там , където никой не го търси

Коментар

Working...
                                X