IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от franky4fingers
    Nashiqt pazar veche si e dosta atraktivna investiciq .....

Neka da pada oste na men veche ne mi puka

Samo trqbva da namerq oste cash inache vsichko e ok ...
    Това удебеленото е класика в жанра, ами франки по цял свят търсят кеш в момента не се ли сещаш какво да правиш като ти трябват парици - продаваш акции ....... малко порочен кръг нали нещо подобно на яйцето и кокошката.

Коментар

• ....

Коментар

• Има ли място оптимизма на БФБ. Има разбира се. Нека не забравяме как се продаваха българските предприя в периода, когато ги продаваше АА, като баш приватизатора на Б-я и защо го махнаха, не че след него нещо се промени. От миналата година започна да изтича 10-годишния следпреватизионен период. Кой кво крил ,крил мажоритарите искат да се чувстват, като най обикновени милионери. Лошо няма и това доведе до големия бум на индексите, да не говорим за предстоящи IPO-та. Има ли фундамент, има . За да не ме питате какъв е четете вестници от преди 10 години. Продаваха се предприятия за 0.1 % от цената, какго казваше Софиянски продавам за колкото дават, ама даваха не на всички. Да но у нас нищо не става без политическата класа. Усетиха се, че мажоритарите стават независими и трудно могат да бъдат вече доени.
        Има ли фундамент за спада/срива/ на БФБ – има разбира се.
        1. Алчноста на мажоритарите . Като че ли се забрави, че акциите основно трябва да носят дивидент. Ами вижте какво са раздавали в последните години. Вместо дивидент Увеличение на капитала, просто защото така се увеличава капитализацията най-често спекулативно. Да привлечеш инвеститори дивидента по правило трябва да превишава депозита и инфлацията , къде го? Да можеше да стигне 1 лв /ама какъв в някои = на 100 или 1000 $/ да дадеш 5 лв дивидент, ама елемента на спекулация би бил по – нисък т.е. ефекта от въздух пари щеше да е по- малък.
        2. Да не забравяме в пъти увеличенията на капитала на някои холдинги които събраха де що имаше пари под дюшека, направо я изсмуха тази борса. Мощни с работещи дружества, ама как се прави печалба на акция? Искат да направят милиардни капитализации. Лошо няма , ама да видим ще изкарат ли 120 милки за дивидент.
        3. Защо няма копувачи , ами толкоз пари и маме българите бе . Защо изгоних ме чуждите инвеститори, ами не сме ги привличали бе, привличали сме спекулантите. Ами тях кой ги изгони ? Помни българино 01.10.07 и последващите го събития. Като се поставя на мястото на чуждия спекулант е същото каквото и за мене на чикагската и NY , знам това което ми преведат/айде маи неудачен пример/ ФЕД , тоз кво казал оня кво казал кви са запасите , анализа на посредника ама не българския , а моя си в страната. Познавам ли икономиката ами бегло и чета кво казват институциите. Т. Е. Как се продаваха българските предприята чуждите не се интересуват , ама ройтерс разтръби какво казва БАЛИП , КФН, БФБ и министерството на външните работи , да им имам оздравителната корекция на нашата крехка борса , ефекта го знаем, но има и вторичен ефект към мажоритарите, още ви държим на кукичката.
        Как да се върнат парите на борсата, зависи от мажоритарите, Който обяви реални дивиденти акциите му ще растат. Който даде реален бонус на IPO-то ще му се купуват акциите. Отимизъм има да, почака ме да видим как ще се държат мажоритариге?
        На края да перефразирам един стар лаф от зората на демокрацията . " За бога братя не продавайте" оставете ги да си мерят пи...те.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
          Първоначално изпратено от Fadroma
          ....Между другото, някои хора тук от три месеца "купуват" във всяко свое мнение. Странна история, не мислите ли?
          И все имат по 30-50% кеш
          Eх, що аз нямах и 10% кеш...???? :-))))))))

Коментар

• Не е важно кво пишеш, нали, моабет да става!

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
              и как разбра че потока е +

дяловете на ДФ за последните 2 месеца са леко в - (като бр. в обръщение)

това е опасно и им пречи да подпират пазара
              Ъъъъъ мъъъъъ, ех, ноември месец е бил положителен.

Коментар

• и как разбра че потока е +

дяловете на ДФ за последните 2 месеца са леко в - (като бр. в обръщение)

това е опасно и им пречи да подпират пазара

Коментар

• Смятам че не е възможно БФБ да падне още, може и да падне но малко!

След това виждам 2х и 3х цени до март - това е засилка за СКОК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Палечка - Малечка
                    Първоначално изпратено от BankOfLame
                    Ето ви още един повод за оптимизъм. Тази седмица WOOD & Company Financial Services само оглеждаше пазара, но като започнат да търгуват с техните финансови възможности ще нарушат хегемонията на няколко ИП-та в кросчетата и шоковите им пазарни прогнози. И нали се сещате, че за тях няма да е приоритет да четат Дневник и Инвестор след като нито един от брокерите им не е българин, а по-скоро ще анализират отчети, коефициенти и фундамент на най-големите и ликвидни позиции на борсата.
                    Точно така. През почивните дни имаме възможност да огледаме пак отчетите /вече на повечето компании са излезли/, да си ги анализираме и в понеделник всеки да си прави сметката от къде ще излиза и къде ще влиза....
                    Да

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
                      Нищо и няма на БФБ.

Нетният поток на кеш към БФБ е положителен.

Парите рано или късно си намират мястото.
                      Така е, правилно!

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                        Първоначално изпратено от Fadroma
                        ....Между другото, някои хора тук от три месеца "купуват" във всяко свое мнение. Странна история, не мислите ли?
                        И все имат по 30-50% кеш
                        според мен не казват истината!
                        BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от Fadroma
                          Между другото, някои хора тук от три месеца "купуват" във всяко свое мнение. Странна история, не мислите ли?
                          По-скоро откровена лъжа.
                          Единият е дон бонбон - където и да го засека, все е купил някое дъно с 40-50 000.
                          ФОРЕКС ФОРУМ - forex системи, forex брокери, forex коментари, forex, forex, forex

Коментар

• Първоначално изпратено от Fadroma
                            И все имат по 30-50% кеш
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Е днес вече сА удавих

Ама какво да се прави - живот. Днес губя, утре ще спечеля.
                              Между другото, спадът ще продължи, поне според мен. Още седмица-две... Пък после, когато жив КОБОС не е останал, а на борсата се вечт тръни и скелети на бодри инвеститори, тогава нашите "големи" "играчи" (и двете са за големи кавички) тихомълком ще понакупят... И накрая на годинката - пак 100% доходност, пак всичките ще са добре, пак ще са голямата работа....
                              Само че така не може. Рано или късно, ако не този, но следващ път, ще оплетат жестоко конците.
                              Не е препоръка. Аз ако имах капацитет да препоръчвам, нямаше да се наливам със студена вода

Между другото, някои хора тук от три месеца "купуват" във всяко свое мнение. Странна история, не мислите ли?
                              Не е препоръка за нищо, не нося отговорност, невинен съм, не бях аз.

Коментар

• Първоначално изпратено от Martingale
                                Chujdencite prodavat rqzko i otvednuj. Stom prodavat sega, ste prodavat i utre i drugi den. Nestata sa predvidimi. Trqbvat im pari da pokrivat zagubi po drugi pazari. Ako nashte fondove ne se namesqt ste ima oste mnogo spad.
                                се некога ша им свършат акциите...
                                въпроса е кат стане вече да си готов за скока(ниезбежен)
                                , а не тепърва да почваш да пълниш...
                                Па онее нек си продаат...
                                инак как да си купя..?
                                :shock:
                                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Working...
                                X