IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hullo Разгледай мнение
    Момчета, тука на 18 малко се огъвате , кога ще ги го счупите новото 20 ?
    Изменение от началото на годината 23.29%

На тези времена какво повече да искаме

Коментар

• Първоначално изпратено от hullo Разгледай мнение
      Момчета, тука на 18 малко се огъвате , кога ще ги го счупите новото 20 ?
      Гледай Алтерко 2021-ва, сещай се за Агрия 2022-ра.

Малък жокер, че да не влезеш в ролята на Грую от миналата година

Коментар

• Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение

не знам как стигаш до 30 млн лв прогнозна печалба за 2022г, но моите очаквания са доста по-смели.
        В отчета към 31 Дек 21 е видно 118 млн лв материални запаси. Цените на всички земеделски стоки са се повишили с 50% + оттогава. Слънчоглед 2000лв/т спрямо 1100 , пшеница 650 лв спрямо 400, царевица 620 спрямо 380 лв/т. Поради естеството на бизнеса тези стоки /или поне 70-80%/ трябва да се продадат до юни-септ, за да има място за новата реколта. Според мен печалбата за 2022 би трябвало да е 50млн + , и това ще се види още в отчетите за 1Q & 2Q.

Освен печалбата фактът, че притежават 85 000 дка земеделска в земя в Североизточна БГ е гаранция за доста по-високи цени.
        Едно кратко сравнение с Атера. Атера е с маркет кап от 250 млн. лв при 182 000 дка зем земя. Те отдавна продадоха най-ценната си земя в източна България. Според последния им отчет отдадената под аренда земя е едва 82% от портфейла, което означава 18% тотална щета в портфейла им.
        Ако Агрия се търгуваше като АДСИЦ за зем земя като АТЕРА , то двете би трябвало да имат сходни пазарни капитализации от 250млн лв.
        Съгласен съм на 100%. 18 лева след тримесечие ще ни се струват жълти стотинки. Хубав петък!

Коментар

• Момчета, тука на 18 малко се огъвате , кога ще ги го счупите новото 20 ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
            За Бога братя! Не се изхвърляйте!
            Че печели, че ще спечели това дружество, но това не значи че само то ще печели! Много ларж станахте, щом само на печалба сте доволни а не отвряте и дума за дивидент. Ами тя и ФИБ ПИЧЕЛИ, много по-добре дори! и ЗХБГ и те ПИЧЕЛЯТ! Не сте само вие да ПИЧЕЛИТЕ!
            Не сте единствените които ще СПИЧЕЛЯТ ОТ ИНФЛАЦИЯТА, че чак толкова да се превъзнасят. Поне е в правилната насока, за разлика от "инвестиции" в банки зад граница, БИЙН старТъпи, Шилита, Канибали и подобни.
            Аз лично забелязвам сериозна активност на Кристера и камионите им през последните дни, какво точно се случва и дали непрекъснато е така, не мога да гарантирам.

Коментар

• За Бога братя! Не се изхвърляйте!
              Че печели, че ще спечели това дружество, но това не значи че само то ще печели! Много ларж станахте, щом само на печалба сте доволни а не отвряте и дума за дивидент. Ами тя и ФИБ ПИЧЕЛИ, много по-добре дори! и ЗХБГ и те ПИЧЕЛЯТ! Не сте само вие да ПИЧЕЛИТЕ!
              Не сте единствените които ще СПИЧЕЛЯТ ОТ ИНФЛАЦИЯТА, че чак толкова да се превъзнасят. Поне е в правилната насока, за разлика от "инвестиции" в банки зад граница, БИЙН старТъпи, Шилита, Канибали и подобни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение

А добре го каза за п/е 8, защото никой не вярва.
                А при консервативни допускания за 30мил печалба за 2022, и цена 26лв имаме P/E 6,0 - дори не е 8,0....
                не знам как стигаш до 30 млн лв прогнозна печалба за 2022г, но моите очаквания са доста по-смели.
                В отчета към 31 Дек 21 е видно 118 млн лв материални запаси. Цените на всички земеделски стоки са се повишили с 50% + оттогава. Слънчоглед 2000лв/т спрямо 1100 , пшеница 650 лв спрямо 400, царевица 620 спрямо 380 лв/т. Поради естеството на бизнеса тези стоки /или поне 70-80%/ трябва да се продадат до юни-септ, за да има място за новата реколта. Според мен печалбата за 2022 би трябвало да е 50млн + , и това ще се види още в отчетите за 1Q & 2Q.

Освен печалбата фактът, че притежават 85 000 дка земеделска в земя в Североизточна БГ е гаранция за доста по-високи цени.
                Едно кратко сравнение с Атера. Атера е с маркет кап от 250 млн. лв при 182 000 дка зем земя. Те отдавна продадоха най-ценната си земя в източна България. Според последния им отчет отдадената под аренда земя е едва 82% от портфейла, което означава 18% тотална щета в портфейла им.
                Ако Агрия се търгуваше като АДСИЦ за зем земя като АТЕРА , то двете би трябвало да имат сходни пазарни капитализации от 250млн лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  От сплит не виждам нужда и смисъл. Как ще повлияе на ликвидността? Да не би цената да е 5 000 лв. и да не може всеки да си купи?!
                  За дивидента съм съгласен и мисля че мажо обеща постоянство и градация в тази посока. Едни 20-25 ст. ще са ок. За повече не бива да наглеем, защото на компанията й предстоят наистина сериозни и рентабилни инвестиции.
                  От обратно изкупуване вече няма нужда. Пакетите на лабилягите от ПФ бяха изкупени и цената си върви към по - справедлива стойност. Даже напротив, бих приветствал ускоряване на плановете за нова емисия акции, чрез ИПО на чужд пазар. Разбира се, до осъществяването му, се надявам цената да е постигнала нива отговарящи на Р/Е поне между 8 и 10.
                  А добре го каза за п/е 8, защото никой не вярва.
                  А при консервативни допускания за 30мил печалба за 2022, и цена 26лв имаме P/E 6,0 - дори не е 8,0....

Коментар

• От сплит не виждам нужда и смисъл. Как ще повлияе на ликвидността? Да не би цената да е 5 000 лв. и да не може всеки да си купи?!
                    За дивидента съм съгласен и мисля че мажо обеща постоянство и градация в тази посока. Едни 20-25 ст. ще са ок. За повече не бива да наглеем, защото на компанията й предстоят наистина сериозни и рентабилни инвестиции.
                    От обратно изкупуване вече няма нужда. Пакетите на лабилягите от ПФ бяха изкупени и цената си върви към по - справедлива стойност. Даже напротив, бих приветствал ускоряване на плановете за нова емисия акции, чрез ИПО на чужд пазар. Разбира се, до осъществяването му, се надявам цената да е постигнала нива отговарящи на Р/Е поне между 8 и 10.

Коментар

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
                      Знам, че има време до годишното събрание, затова бих предложил няколко идеи:
                      1. Сплит в съотношение 5:1 (може и повече). Книжата ще станат доста по-ликвидни и септември сме в Софикс;
                      2. Дивидент, при това по-голям от миналата година;
                      3. Нова процедура по обратно изкупуване на акции

Не е препоръка. Имам!
                      Изпрати ги на мейла на Райков, ако ги хареса, ще ги включи в дневния ред
                      raykov@agriabg.com
                      Иначе на самото събрание ще е късно

Коментар

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
                        Знам, че има време до годишното събрание, затова бих предложил няколко идеи:
                        1. Сплит в съотношение 5:1 (може и повече). Книжата ще станат доста по-ликвидни и септември сме в Софикс;

Не е препоръка. Имам!
                        Много хубави идеи,тази година заповядай на събранието да направиш предложения.Само да ти кажа че тукашният мениджмънт са работяги хора , разбират си от бизнеса и са леко дистанцирани от тези борсови неща.

Коментар

• Знам, че има време до годишното събрание, затова бих предложил няколко идеи:

Не е препоръка. Имам!

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Tези две напълно различни явления нямат място в един и същи коментар. Едното е компания с необичайно читав мениджмънт, имат нещо като иновативен продукт и капитализация напълно разкачена с действителността. Агрия е бизнес от друга лига, две нива над Алтерко, но пък няма нужда от финансиране през капиталовия пазар, така че на никой не му дреме колко струва хартишката освен на нас, дребосъците. Арчър Даниълс и Бъндж са на ол тайм хай и Агрия е на ол тайм хай. И на мен ми се иска да лети още, ама нещо се посви т.нар. марджин ъф сейфти, който за БФБ знаем, че е повечко.

Поздравления за правилните инвестиционни ходове впрочем.
                            Напротив, напротив, не става въпрос, дали ми се иска или не
                            Ако беше само въпрос на искане, нямаше да преструктурирам портфейла.
                            Агрия е закопана отдавна от излизащия и досега беше задържана изкуствено.
                            А е на много по-добри коефициенти при случката с войната и инфлацията. Тя печели много повече отколкото е ръста на инфлацията, докато при алтерко има някакво укротяване на реантабилностите и маржините а и тамошната печалба под 20млн мен специално ме разочарова. Виждаме им капитализациите, виждаме печалбите, и какво предстои с инфлацията - олио по 5лв... Все пак е храна - една от първите нужди в пирамидата с приоритети при военни "операции" със световна тежест. Ясно е, че Русия и Украйна са едни от най-големите житници на света. Ясно е, че няма да засеят на 100% и др
                            Направих сравнение с Алтерко, не за друго, а защото за мен други читави акции на бфб няма.Другите ги игнорирам!
                            Разбира се нищо общо нямат като сфери и дейности
                            Last edited by Dio; 10.03.2022, 17:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение
                              Печалба на Агрия: 25млн,, а на Алтерко 18млн.
                              Потенциал за ръст на печалбата за цялата 2022г - тук според мен е по-голям отколкто при алтерко
                              ... Увеличих агрия за сметка на алтерко при спада и вече съм ушит 5 пъти повече от тези на алтерко
                              Tези две напълно различни явления нямат място в един и същи коментар. Едното е компания с необичайно читав мениджмънт, имат нещо като иновативен продукт и капитализация напълно разкачена с действителността. Агрия е бизнес от друга лига, две нива над Алтерко, но пък няма нужда от финансиране през капиталовия пазар, така че на никой не му дреме колко струва хартишката освен на нас, дребосъците. Арчър Даниълс и Бъндж са на ол тайм хай и Агрия е на ол тайм хай. И на мен ми се иска да лети още, ама нещо се посви т.нар. марджин ъф сейфти, който за БФБ знаем, че е повечко.

Поздравления за правилните инвестиционни ходове впрочем.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Не бих се подигравал толкова на българското "смарт мъни", защото имаме повече примери за това как ритейлът е бивал сготвен в кофти манджи. Абе изтрих си преди час коментара, ама съпротивата на 17.60 засега се справя за съжаление. Вече гледаме към утрешния ден.
                                то не е ясно смарт мънито излезе или влезе

Коментар

Working...
                                X