IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отчети излизат, реакция- никаква! Какво ще става тук?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

[ATTACH=CONFIG]n3916738[/ATTACH]

През годините съм се убедил че никой не може да убеди друг в каквото и да било. Човек се учи единствено през опита си. Аз лично пиша с идеята, ако някъде греша, да получа обратна връзка и някой да ми покаже грешката. Парадокса обаче е, че дори и да греша и някой да ми покаже грешката, най-вероятно няма да го разбера, ама пък не пречи да си чешем езиците и да споделяме мисли. Все пак борсата е самотно занимание и малко хора се интересуват от нея

Като всичко останало в света, което ни заобикаля;- Не съвсем- Зависи от Другия!,
      И все нещо остава, въпрос на докосване и отваряне за нови въпроси.
      и абсолютно Да-през опита уроците са с платена стойност!!!​​​​​​​
      Отричане ... доверяване или привличане... всъщност изискват лично пространство,- докато Ти носиш отговорноста

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

O да! Тя вече има такъв пост,- регистрирала си е Късното забелязване на компанията, но не искам да се дразним излишно, а да разширяваме погледа си в/у развиващи се, непреходни и за обща изгода (с всички условности) дейности, а не да дирим нероден Петко под вола!
        Тези последните отклонени пояснения, нямат насока Никаква към Теб (ти си ми репер), допълвам към госпожата!
        Дано да сме и полезни, а не да се превръща в поредния финансово грамотен специалис без топки, в нужния момент...
        Click image for larger version

Name:	276145023_386133940179013_1160882616167575261_n.jpg
Views:	1
Size:	41.2 КБ
ID:	3916738

През годините съм се убедил че никой не може да убеди друг в каквото и да било. Човек се учи единствено през опита си. Аз лично пиша с идеята, ако някъде греша, да получа обратна връзка и някой да ми покаже грешката. Парадокса обаче е, че дори и да греша и някой да ми покаже грешката, най-вероятно няма да го разбера, ама пък не пречи да си чешем езиците и да споделяме мисли. Все пак борсата е самотно занимание и малко хора се интересуват от нея
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение

Поне докато не се произнесе Пазара...

O да! Тя вече има такъв пост,- регистрирала си е Късното забелязване на компанията, но не искам да се дразним излишно, а да разширяваме погледа си в/у развиващи се, непреходни и за обща изгода (с всички условности) дейности, а не да дирим нероден Петко под вола!
          Тези последните отклонени пояснения, нямат насока Никаква към Теб (ти си ми репер), допълвам към госпожата!
          Дано да сме и полезни, а не да се превръща в поредния финансово грамотен специалис без топки, в нужния момент...

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
            Та моя отговор беше възможно най краткия, -оценките си остават субективни!
            Поне докато не се произнесе Пазара...

Коментар

• Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение
              Alonso, забрави да кажеш ти на колко оценяваш тази акция
              Предизвиквам inta53 и Батя да споделят. И dex, само ако иска
              Колко прост единствен въпрос и колко сложни безброй отговори
              Ако смятам ликвидационна на око - 250 мил земя + 150 мил стококи на склад + 100 мил продукция на полето + 50 мил техника и камиони + 50 мил зърнобази + 130 мил вземания - 250 мил задължения = 480 милиона или около 70 лева на акция.
              Ако смятаме хипотетична цена на листване на западна борса, така че да е успешно по дисконтирани парични потоци излизаше пак около 80 лева/акция.
              Ако смятаме че струва колкото някой е склонен да даде за нея, то акцията струва 28 лева.
              Ако смятаме през дивидентна доходност не струва повече от 5-6 лева.
              Ако смятаме като Скоти че мажоритаря ще го излъже, то акцията не струва и един лев.
              Ако сложим в сметките какво бихме евентуално направила с кеша, в случай че продадем акциите си в Агрия и доколко би го изяла инфлацията, то сметките ставт още по сложни и така до безкрай.
              Аз лично предпочитам да се доверя на първите две оценки, комбинирано със защитата от евентуална инфлация и имам агрия вместо кеш на този етап.
              Та дадох отговор и сега се надявам на обратна връзка. Ти как докара оценката си до 32? То от 28 до 32, разликата е почти никаква. Струва ли си да носиш риска за 10% разлика, които са в рамките на стистическата грешка?
              Last edited by Alonso; 30.04.2022, 16:24.
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Alonso, забрави да кажеш ти на колко оценяваш тази акция
                "Оценяват" се комапнии и бизнеси, а не акции. Цената на акциите сама по себе си е "оценка" за това колко мислят, че струва дадена компания инвеститорите. Към момента борсата определя стойност на компанията или паз. кап. от 196 млн. лв.

Има няколко начина да оцениш една компания, като най-популярните са DCF, peer comparison и sum of the parts. Повярвай ми, според всеки един от тях компанията трябва да струва много повече от 196 млн. лв.

Кога и колко ще се промени цената на акциите е функция на много променливи, която едва ли някой може да реши и защити тук.

Коментар

Дали консолидирания ще окаже влияние върху цената... или добрите очаквания са вече калкулирани... и е време за излизане в очакване на нови промоции след 4-5 месеца?

Инитересно какво Мажо ще прави с печалбата. Засега има по около 12.12 лв. неразпределена печалба на акция...
                  26.04.2022, 06:58

Що за въпроси задаваш,- след като положеното от Теб начало забравяш???

Мажо
                  го е написал в програмата си за развитие и инвестиции,- и за сега си я следва същата!
                  Как се оценява в момента и каква ще е тази оценка след година..., две -всеки си упражнява вижданията с личните си средства и вяра в плана(моите са за дубъл с приложен стандартен пазарен дисконт),- за след три не смея да мисля!
                  Приложих пример груб, касаещ само един от над 5 направления активи в затварящ се цикъл, а паследните действия го разширяват и предизвикват, и други въпроси различни от досегашните!
                  База зем. земя + дублирана наемна такава!
                  Складове с наличности+ реколта пред реализация в период!
                  Механизация + доказан екип за реализация!
                  База за преработка с добавена стойност!
                  База за Собствена логистика в развитие!
                  Планирани и от части реализирани проекти за придобивания;
                  -с цел разширение на съществуващи и упражнявани дейности
                  - нови такива ...

Та моя отговор беше възможно най краткия, -оценките си остават субективни!
                  Last edited by inta53; 30.04.2022, 15:08.

Коментар

• Alonso, забрави да кажеш ти на колко оценяваш тази акция

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
                      По темата за мажоритаря... мисля че е голям пич ....!
                      колкото два малки
                      Не е препоръка

Коментар

• По темата за мажоритаря... мисля че е голям пич и може да развие компанията до много, но мисля че е доста стиснат и не съм сигурен дали ще иска да дели със нас... оставил си е необходимите вратички,,,мисля че не му пука за цената на акцията на бфб... той играе за голямата игра и както спомена не смята да се пенсионира скоро...мъжкар и много находчиво умен а аз уважавам такъв тип хора...как е стартирал само той си знае с кого и как.... познах че партито свърши с онзи пакет, но не познах че купувач е ПФ Варна... игра в центъра.... успех и не се главозамайвайте спецялно Варна, нищо че сте си селски с мажо!

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                          11,5 млн. лв. печалба за Q1 неконсолидирано - приходи от дивиденти.
                          Да, дръпнали са парички от щерките за инвестиции в нови дялове.
                          Дано ръководството задели хубава сума и за дивидент тази година!

Коментар

• 11,5 млн. лв. печалба за Q1 неконсолидирано - приходи от дивиденти.

Коментар

• А днес тук само с 1127лв ли ще мине денят? Невороятно!!! Или лъвът се готви за скок!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от цар Калоян Великолепни Разгледай мнение
                                браво Груйчо, чудесен индикатор,
                                Имаш ли, имаш ли още буклуци на бфб ?
                                Груев както винаги е безпогрешен! Сега ако може да нахейти малко и Алтерко...

Коментар

Working...
                                X