Отчети излизат, реакция- никаква! Какво ще става тук?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
[ATTACH=CONFIG]n3916738[/ATTACH]
През годините съм се убедил че никой не може да убеди друг в каквото и да било. Човек се учи единствено през опита си. Аз лично пиша с идеята, ако някъде греша, да получа обратна връзка и някой да ми покаже грешката. Парадокса обаче е, че дори и да греша и някой да ми покаже грешката, най-вероятно няма да го разбера, ама пък не пречи да си чешем езиците и да споделяме мисли. Все пак борсата е самотно занимание и малко хора се интересуват от нея
Като всичко останало в света, което ни заобикаля;- Не съвсем- Зависи от Другия!,
И все нещо остава, въпрос на докосване и отваряне за нови въпроси.
и абсолютно Да-през опита уроците са с платена стойност!!!
Отричане ... доверяване или привличане... всъщност изискват лично пространство,- докато Ти носиш отговорноста
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
O да! Тя вече има такъв пост,- регистрирала си е Късното забелязване на компанията, но не искам да се дразним излишно, а да разширяваме погледа си в/у развиващи се, непреходни и за обща изгода (с всички условности) дейности, а не да дирим нероден Петко под вола!
Тези последните отклонени пояснения, нямат насока Никаква към Теб (ти си ми репер), допълвам към госпожата!
Дано да сме и полезни, а не да се превръща в поредния финансово грамотен специалис без топки, в нужния момент...
През годините съм се убедил че никой не може да убеди друг в каквото и да било. Човек се учи единствено през опита си. Аз лично пиша с идеята, ако някъде греша, да получа обратна връзка и някой да ми покаже грешката. Парадокса обаче е, че дори и да греша и някой да ми покаже грешката, най-вероятно няма да го разбера, ама пък не пречи да си чешем езиците и да споделяме мисли. Все пак борсата е самотно занимание и малко хора се интересуват от неяАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
Поне докато не се произнесе Пазара...
O да! Тя вече има такъв пост,- регистрирала си е Късното забелязване на компанията, но не искам да се дразним излишно, а да разширяваме погледа си в/у развиващи се, непреходни и за обща изгода (с всички условности) дейности, а не да дирим нероден Петко под вола!
Тези последните отклонени пояснения, нямат насока Никаква към Теб (ти си ми репер), допълвам към госпожата!
Дано да сме и полезни, а не да се превръща в поредния финансово грамотен специалис без топки, в нужния момент...
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеТа моя отговор беше възможно най краткия, -оценките си остават субективни!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнениеAlonso, забрави да кажеш ти на колко оценяваш тази акция
Предизвиквам inta53 и Батя да споделят. И dex, само ако иска
Ако смятам ликвидационна на око - 250 мил земя + 150 мил стококи на склад + 100 мил продукция на полето + 50 мил техника и камиони + 50 мил зърнобази + 130 мил вземания - 250 мил задължения = 480 милиона или около 70 лева на акция.
Ако смятаме хипотетична цена на листване на западна борса, така че да е успешно по дисконтирани парични потоци излизаше пак около 80 лева/акция.
Ако смятаме че струва колкото някой е склонен да даде за нея, то акцията струва 28 лева.
Ако смятаме през дивидентна доходност не струва повече от 5-6 лева.
Ако смятаме като Скоти че мажоритаря ще го излъже, то акцията не струва и един лев.
Ако сложим в сметките какво бихме евентуално направила с кеша, в случай че продадем акциите си в Агрия и доколко би го изяла инфлацията, то сметките ставт още по сложни и така до безкрай.
Аз лично предпочитам да се доверя на първите две оценки, комбинирано със защитата от евентуална инфлация и имам агрия вместо кеш на този етап.
Та дадох отговор и сега се надявам на обратна връзка. Ти как докара оценката си до 32? То от 28 до 32, разликата е почти никаква. Струва ли си да носиш риска за 10% разлика, които са в рамките на стистическата грешка?
Last edited by Alonso; 30.04.2022, 16:24.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнениеAlonso, забрави да кажеш ти на колко оценяваш тази акция
Предизвиквам inta53 и Батя да споделят. И dex, само ако иска
Има няколко начина да оцениш една компания, като най-популярните са DCF, peer comparison и sum of the parts. Повярвай ми, според всеки един от тях компанията трябва да струва много повече от 196 млн. лв.
Кога и колко ще се промени цената на акциите е функция на много променливи, която едва ли някой може да реши и защити тук.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнениеДали консолидирания ще окаже влияние върху цената... или добрите очаквания са вече калкулирани... и е време за излизане в очакване на нови промоции след 4-5 месеца?
Инитересно какво Мажо ще прави с печалбата. Засега има по около 12.12 лв. неразпределена печалба на акция...
Що за въпроси задаваш,- след като положеното от Теб начало забравяш???
Мажо го е написал в програмата си за развитие и инвестиции,- и за сега си я следва същата!
Как се оценява в момента и каква ще е тази оценка след година..., две -всеки си упражнява вижданията с личните си средства и вяра в плана(моите са за дубъл с приложен стандартен пазарен дисконт),- за след три не смея да мисля!
Приложих пример груб, касаещ само един от над 5 направления активи в затварящ се цикъл, а паследните действия го разширяват и предизвикват, и други въпроси различни от досегашните!
База зем. земя + дублирана наемна такава!
Складове с наличности+ реколта пред реализация в период!
Механизация + доказан екип за реализация!
База за преработка с добавена стойност!
База за Собствена логистика в развитие!
Планирани и от части реализирани проекти за придобивания;
-с цел разширение на съществуващи и упражнявани дейности
- нови такива ...
Та моя отговор беше възможно най краткия, -оценките си остават субективни!
Last edited by inta53; 30.04.2022, 15:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнениеПо темата за мажоритаря... мисля че е голям пич ....!Не е препоръка
- 1 like
Коментар
-
По темата за мажоритаря... мисля че е голям пич и може да развие компанията до много, но мисля че е доста стиснат и не съм сигурен дали ще иска да дели със нас... оставил си е необходимите вратички,,,мисля че не му пука за цената на акцията на бфб... той играе за голямата игра и както спомена не смята да се пенсионира скоро...мъжкар и много находчиво умен а аз уважавам такъв тип хора...как е стартирал само той си знае с кого и как.... познах че партито свърши с онзи пакет, но не познах че купувач е ПФ Варна... игра в центъра.... успех и не се главозамайвайте спецялно Варна, нищо че сте си селски с мажо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение11,5 млн. лв. печалба за Q1 неконсолидирано - приходи от дивиденти.
Дано ръководството задели хубава сума и за дивидент тази година!
Коментар
-
Първоначално изпратено от цар Калоян Великолепни Разгледай мнениебраво Груйчо, чудесен индикатор,
Имаш ли, имаш ли още буклуци на бфб ?
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар