IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• странно - макар и да имам доста тук изпитвам задоволство, че цената пада ... защото и без да купувам, с обратното изкупуване индиректно и аз ще печеля, цената тъй и тъй ще си дойде над 33

Коментар

• Груйче,

малко си несправедлив към Батя!
      Теб много те уважавам, но... не мога да скрия... Батя повече го уважавам, и от по-дълго време. Нищо, че той не ме познава

Всеки си има собствена оценка за акциите. Моята оценка тук е около 32 лв. Написах го преди около 2 месеца (като mag-inv). Тогава двама колеги (с мнооого големи портфейли) оцениха тази акция на около 60 лв. Няма драма! Някои ще спечелят, като продадат на 30 лв., други ще спечелят, като купят на 30 лв. Въпрос на вътрешно убеждение, оценка, и най-вече на тайминг...

Дали да вярвам на колегите с големи портфейли? Вярвам... че те си вярват... и ще са успешни с решенията, които вземат...
      Дали мога да спечеля, ако се водя по техния акъл? Едва ли... Kато нямам силно вътрешно убеждение за стойността на акцията, просто няма да устискам... да я задържа докато стане 60 лв...

Виновен ли е Батя, че някой губи пари на борсата? Не! Всеки сам формира своята реалност! Всеки сам си учи уроците и си плаща за грешките... понякога, по няколко пъти!

Виновен ли е Батя, че пазара пак ще го изплющи след някой друг месец, щото има 10% репа? Да! Защо? Щото не си е научил старите уроци

И така...

Каквото и да си говорим, акцията е читава! На тази цена... ако не друго... поне пази парите!

Наздраве...
      и успех на всички!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ми евала - аз не знам що си мислиш, че мен конкретно ме е яд или завиждам на печалбите на някого? Напротив - нека има, така е добре за всички. Дразня се, когато идват нови, набиват се в хайпа почти на макса и после изчезват, щото са яли шамарите, подкокуросани от старите хиени (включително от теб). От една страна не е наказуемо и всеки си носи глава на раменете, ама от друга - така свежият кеш към БФБ секва и пак се лъжем едни и същи шматароци, дето сме от години тук.............
        те такива неща
        Хаха, че то си е класика разни неразбиращи шматароци, кандидат бързи милионери да се набабанват на върха! По целия свят е така.. плащат си урока и 10-тина % разбират каква е играта, взимат си поука и продължават, а масовката плюе "Скапаното БФБ" и отива да си го набива с крипто например
        След като съм писал за акцията на 3,20-3,50 че е свръх подценена и купувам, те защо не са купували!? Чакат да стане "сигурно" и тогава се набиват. Как точно съм виновен аз в случая? Че не съм им писал "почвам да продавам" ли? Нали сам се сещаш колко е нелепо това?

Другите неща няма да ти ги коментирам.. там става малко развалена плоча.. доста пъти бяха обяснени, но ти явно си имаш своя истина. Жив и здрав!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Груйчо, мислиш се за супер информиран но имаш ужасни пропуски. Мажо над 30,60 тук не е купувал. Може да провериш през данните за ФФ в ЦД.
          Другото е че обикновено покупките от мажоритар са добър сигнал. Вече че на теб това ти докарва колики си е твой проблем
          И трето, колко мислиш че е справедливата цена на акцията, след като има ясни признаци че компанията ще прави по 7-8 лв. печалба на акция в следващите години и ще изплаща нарастващи дивиденти!?

п.п. Относно ДОХ. Да, хвалих го от 3 до 6-7 лв. и продавах над 10. Гаден капиталист а!?
          Ми евала - аз не знам що си мислиш, че мен конкретно ме е яд или завиждам на печалбите на някого? Напротив - нека има, така е добре за всички. Дразня се, когато идват нови, набиват се в хайпа почти на макса и после изчезват, щото са яли шамарите, подкокуросани от старите хиени (включително от теб). От една страна не е наказуемо и всеки си носи глава на раменете, ама от друга - така свежият кеш към БФБ секва и пак се лъжем едни и същи шматароци, дето сме от години тук.

А че ФФ може да не се променя при покупки на мажо - ми може, купува се през проксита, колко пък да е сложно, все пак живеем в България и сме виждали какво ли не. Контра летър вероятно си чувал какво е Колко ще прави компанията - ще видим. Тази година (лято 2021-лято 2022) е извънредна - стара реколта на ниска себестойност на нови, ултра високи цена. Догодина как ще (лято 2022-лято 2023) - кой да ти каже? Ако от Украйна почнат да изнасят контрабандно зърно и наводнят пазара? Или Щатите имат супер реколта, да речем? Земеделието е силно непредсказуем бизнес - това го знам дори и аз, дето съм далеч от земята. Това не променя финадамента - имат си хората земята, тя е предостатъчна в тази ситуация. Но си имат и кредитите, а те се очаква (като лихви) да растат - като не знаят какво да си правят парите, да си платят задълженията и да дадат дивидент.

Апропо, пак да питам - колко акции изкупиха обратно като дружество, а не като сделки на мажото, при предишната кампания? И що не купуваха на 6 кинта като теб - нали мажото не беше прост аграр и си разбираше бизнеса (със сигурност повече от теб и мен) - как ти се усетил, дори аз съм се усетил на 12 кинта, ама мажото - не, та купува на 25+? те такива неща
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ми не, акцията в последно време се движи само от мажото, като го няма него, цената си върви надолу. Чичанбанк втори номер, само че тук поне има фундамент. Там хвали, хвали, хвали и накрая излезе в нищо, докато цацата кълвече на 10-11 кинта - интересно ми е дали и тук ще го повтроиш този номер и в някакъв момент ще речеш, че си излязъл, докато цацата пак е кълвала обещания за светло бъдеще
            Груйчо, мислиш се за супер информиран но имаш ужасни пропуски. Мажо над 30,60 тук не е купувал. Може да провериш през данните за ФФ в ЦД.
            Другото е че обикновено покупките от мажоритар са добър сигнал. Вече че на теб това ти докарва колики си е твой проблем
            И трето, колко мислиш че е справедливата цена на акцията, след като има ясни признаци че компанията ще прави по 7-8 лв. печалба на акция в следващите години и ще изплаща нарастващи дивиденти!?

п.п. Относно ДОХ. Да, хвалих го от 3 до 6-7 лв. и продавах над 10. Гаден капиталист а!?

Коментар

• Пак ще ви го напиша: Мажете ските и си лягайте!

Коментар

• Тук бях скептичен за обратното, но нищо чудно и да се направи, защото явно се чудят какво да правят парите- справка новата маслобойна

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Явно пак ще одрусаме крушата.. Няма лошо, профилактика
                  Ми не, акцията в последно време се движи само от мажото, като го няма него, цената си върви надолу. Чичанбанк втори номер, само че тук поне има фундамент. Там хвали, хвали, хвали и накрая излезе в нищо, докато цацата кълвече на 10-11 кинта - интересно ми е дали и тук ще го повтроиш този номер и в някакъв момент ще речеш, че си излязъл, докато цацата пак е кълвала обещания за светло бъдеще
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Явно пак ще одрусаме крушата.. Няма лошо, профилактика

Коментар

• Първите резултати от жътвата в Пловдивско показват спад в реколтата от около 45%

agri.bg
                      Зърнопроизводител: Очакванията за рентите са големи | Agri.BG

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                        Абе някой може ли да ми обясни ако цената на олиото е надолу с 50%, как така в кварталното фантастико още има лимит от 3 бутилки на човек и цената не пада под 5 лв на литър?

https://tradingeconomics.com/commodity/sunflower-oil
                        В кварталното Фантастико, Шефът се опитва да създаде паралелна реалност...
                        моделира и визуализира недостиг на конкретни стоки... мизерия... промоцийки...

Ти си този, който трябва да намери други доставчици на стоки и услуги... и със силата на ума си да промениш твоята реалност

Коментар

Абе някой може ли да ми обясни ако цената на олиото е надолу с 50%, как така в кварталното фантастико още има лимит от 3 бутилки на човек и цената не пада под 5 лв на литър?

Ами пазарът дава тази цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение

След като са се запасили на стари цени, нормално е да създават илюзии, че има дефицит
                            За Бога, братя, не купувайте!“
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• [QUOTE=Black and white cat-foot;n3942636]Абе някой може ли да ми обясни ако цената на олиото е надолу с 50%, как така в кварталното фантастико още има лимит от 3 бутилки на човек и цената не пада под 5 лв на литър?
                              /QUOTE]

Сложно нещо е търговията, нужен е подход и тънко познаване на потребителската психика:
                              Един дядо на пазара продава дини. Сложил табела "1 диня - 3 лева, 3 дини - 10 лева".
                              Минал Моше, погледнал, купил диня за 3 лева, после още една за 3 лева и накрая, още една за 3 лева. Доволен от покупката казал назидателно на дядото:
                              - Е, на, купих си три дини и ти платих само 9 лева! Не става търговец от теб!
                              - И ти си като всички - купуват си по 3 дини вместо една, пък после ме учат на търговия.

След като са се запасили на стари цени, нормално е да създават илюзии, че има дефицит

Коментар

И други питанки има, как цената на зърното слиза а тука се гласят за гладомор и свръхпечалби в ситуацията. Дори да е така, ще е еднократен ефект но се отчита като свърхфундамент

Коментар

Working...
                                X