IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колеги, вчера имаше обявление за днешното изкупуване! От Агрия си обявяват, че поръчката е подадена към посредника. Да повторя - още вчера! Какви глупости говорите, че било уговорена сделка? Като не следите новините, поне не се излагайте с тези писания.

А аукцион, който се очаква, си е за мен най-честния начин, защото всички участват на равни начала. Ако се купува от мажо без да се знае и се оповестява след това е по-непрозрачно.

Ето ви съобщението от вчера:

26-09-2022 16:09

УВЕДОМЛЕНИЕ

Правно основание: чл.17, пар. 1 от Регламент 596/2014 и чл.111, ал.6 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа

Относно: Предстоящо обратно изкупуване на собствени акции

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Предвид взето на 23.09.2022 г. решение на Съвета на директорите на „Агрия Груп Холдинг“ АД и във връзка с прието на редовно Общо събрание на акционерите, проведено на 28 юни 2022 г. решение за извършване на обратно изкупуване на собствени акции на дружеството, Ви уведомяваме, че „Агрия Груп Холдинг“ АД възнамерява да изкупи до 50 000 (петдесет хиляди) броя обикновени собствени акции на регулиран пазар.

Началната дата на обратното изкупуване е 27.09.2022 г. Поръчката за изкупуване е дадена на Инвестиционен посредник „ЕЛАНА ТРЕЙДИНГ” АД.

С уважение:

Емил Райков – Изп.директор на „Агрия Груп Холдинг“ АД

http://x3news.com/download/?id=563152
    Last edited by pana; 27.09.2022, 15:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Т.е. нямаш идея как да стане по умно.. не си гледал и търговията.. не си много наясно и с нормативната уредба в тези случаи..

"Не знам как, ама тъй не е!"

Вярвам че си способен на самокритичност и няма да добавя повече.
      Успех!
      Не, далеч съм да обвинявам някого просто за спорта. Факт е че не видях аукциона в началото. Просто от видяното като минала сделка беше 50К и ми заприлича на уговорена сделка. И да прави сте че като има предлагане над изкупуванта бройка просто се случва . Самокритичен съм да има много сценарии, които е можело да се случи и просто се е случил точно този и така...
      Просто изказах мнение не съм спорил но е хубаво да видя другите гледни точки, виждам че има и за и против в конкретната ситуация.
      От една страна обратното изкупуване се вижда като добър сигнал, от друга когато е изпълнено точно в 10:10 остава въпроси за публиката. Не се опитвам да направя някой тъп или да го накарам да размишлява твърде много над моите думи, защото не мисля, че съм на някаква висота тук.

Коментар

• Аз се бях залостил на отваряне, ако мога да закача нещо, ама видях, че моментът е добър за хора, имащи акции, които искат да продадат. За купуващи нямаше условия. Явно има натиск от продаващи, който не мога да си обясня с рационални мотиви.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Според мен Вероятно ще и а нова придобивка от мажо и му трябват акции малко и няма да видим повече изкупувания.... а доколкото съм чувал има доста по честен начин, не претендирам че разбирам -прави се наддаване търг на обратно и които даде най ниска цена акциите му се изкупуват... но тук видимо мотива беше друг не да се изкупят акции на възможно най изгодна за акционерите евтина цена...а и туй за скорост нали се сещаш че терминала на Елана винаги ще е по бърз и осведомен от останалите индивидуални... здраве да е и наздраве!
          Гласуваното на ОСА обратно изкупуване е в размер на 204 000 бр. разпределени в неограничен брой процедури и в диапазон 28 - 33 лв/бр. по решение на СД. с крайна дата 30.06.2023 г. - ще поживеем - ще видим !
          мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

И какво щеше да промени това? Пак един автобус спекуланти щеше да се надпреварва да не изтърве "промоцията", пък и кой е казал че следващите дни изкупуването няма да продължи?
            Според мен Вероятно ще и а нова придобивка от мажо и му трябват акции малко и няма да видим повече изкупувания.... а доколкото съм чувал има доста по честен начин, не претендирам че разбирам -прави се наддаване търг на обратно и които даде най ниска цена акциите му се изкупуват... но тук видимо мотива беше друг не да се изкупят акции на възможно най изгодна за акционерите евтина цена...а и туй за скорост нали се сещаш че терминала на Елана винаги ще е по бърз и осведомен от останалите индивидуални... здраве да е и наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
              ...
              Въпроса ми е - защо казваш, че няма друг начин???
              Имах в предвид, че това е начина за изпълнение на поръчка купува 50 000 бр. * 28 лв. Разбира се тя можеше да е друга, както казваш можеше да е за 10 000, можеше да се почне, по-рано и т.н., но това не касае начина на изпълнение на текущото нареждане на клиента Агрия.

Коментар

• Тряше да му пишете имейл на Маджо

Коментар

И какво щеше да промени това? Пак един автобус спекуланти щеше да се надпреварва да не изтърве "промоцията", пък и кой е казал че следващите дни изкупуването няма да продължи?
                  Съгласна съм с Q35, че от гледна точка на Мажо най-удобно е наведнъж да се изкупи цялото количество наведнъж, още повече че има възможност да се изкупи всичко на минимална цена.

Въпроса ми е - защо казваш, че няма друг начин???

Коментар

• Аз се чудя,хем акцията била много добра и т.н. глупости,защо всички искат да продават хахаха и са недоволни,че не са хванали влака

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Разбира се, че имаше и друг начин!!!

Моите уважения, но...
                      ... що се правите двамата с Батя на... дръж ми шапката???

Можеше 5 дена да изкупуват по 10 к акции, и пак да си въведат офертите на 28 лв. И не задължително да купуват наведнъж всичко на откриващия аукцион!!!

Коментар

• Всеки решава какво е станало през собствения си интерес - ами ако целта на агрия е да прибере максимален брой акции на ниската цена фиксирана от ОСА какво трябва да направи - естествено ,че ще пусне цялото количество купува наведнъж на исканата цена - пък кой има да продава - продава.Отделен е въпроса ,че обратно изкупуване не се прави за да се поддържа цена на акции ,а обикновенно се пристъпва към такова когато дружеството/управляващите / реши ,че цената на собствените им акции е ниска и виждат възможност за реализация на доходност в придобиването им-било то като ги продадат по късно или като платят сделка с тях.Съществува и друг вариант - намаляване на капитала чрез обезсилване на придобитите акции / в случая това е най малко вероятната хипотеза според мен /. Каквато и да е целта- тя е изпълнена / от гледна точка на дружеството и част от спекулантите продали на аукциона /. Затова я уважавам борсата - всички участници в сделките са доволни - иначе не участват.
                        мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

Подкрепям Батя - нямаше как по друг начин да стане освен оферта на пазар при положени че си задължен от ОС да я въведеш най-малко на 28 лв.. Когато има предлагане тъй става, а защо го има е друг въпрос.
                          Разбира се, че имаше и друг начин!!!

Моите уважения, но...
                          ... що се правите двамата с Батя на... дръж ми шапката???

Можеше 5 дена да изкупуват по 10 к акции, и пак да си въведат офертите на 28 лв. И не задължително да купуват наведнъж всичко на откриващия аукцион!!!

Коментар

• Подкрепям Батя - нямаше как по друг начин да стане освен оферта на пазар при положени че си задължен от ОС да я въведеш най-малко на 28 лв.. Когато има предлагане тъй става, а защо го има е друг въпрос.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
                              Пазарно- да уважи и дясната част на екрана и да не ползва великите трейдъри от Елана с нагласени сделки
                              Подозирам, че няма ИП без нагласени сделки и не мисля, че има по-прозрачен начин от аукциона
                              елана не са ми любимци

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
                                Пазарно- да уважи и дясната част на екрана и да не ползва великите трейдъри от Елана с нагласени сделки
                                Мда, и вие нямате идея но пък давате акъл

Беше пазарно! Имаше аукцион и станаха 29 сделки. Силното предлагне свъли равновесната цена от 28 на 27,80 лв.
                                Другия път бъдете пред екрана в 10,10 ч. за да не ставате като Вуте

Коментар

Working...
                                X