IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
    ...
    дори всичко на Агрия да е чернозем, пак няма начин да е по 2900
    ....
    Панда, тия 2900 лв./дка не съм си ги измислил, а ги знам от хора, които имат щастието редовно да имат възможността да купуват земеделски земи. Сделки буквално в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Ако всички мислехме еднакво нямаше да има пазар. Аз просто споделям начина си на мислене. И то това не е само за Агрия а и за всички други инвестиции които правя. Иначе ако питаш мен и за първолак трябва да е ясно че например квадрата на магазините на Витошка вървят в пъти на квадрата на магазините в Младост, защото наема на квадрат също има разлика в пъти. Щом имаш роднини земеделци трябва да си наясно. Аз имам инвестиции в земеделски земи в различни райони на страната и съм изградил за себе си някаква що-годе прилична представа за цените и как се определят. на някои места ми предлагат 3 бона а на други не мога да взема и 500 и то само за обработваемата част. Там където имам необработваеми също им вземам рента, нищо че не се работят и така нататък. Нямам контрол върху това, как останалите хора възприемат това че споделям моят начин на мислене. Дали като хвалене, дали като манипулация, дали като его. Но по този въпрос по принцип смятам че всеки възприема по начина по който би искал да бъде възприет. Дълга тема
      дълга тема си е като цяло за имотите, а ситуацията на пазара е много динамична. например апартаментът в който живея, го взех за 650 евро на м2 в края на 2018 като продавачът ми обясняваше как не можел да го продаде с месеци, тази година в съседния вход един мина на над 1200 на м2 и то изкъртен до шпакловка и замазка
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение

Поздравления за работата, която вършиш на международните акции. Не се мкного хората в БГ, които имат познанията да правят анализи, особено на американски акции.
        За разлика от международните пазари обаче тук имаме преимуществото да имаме повече информация от общо достъпната. Като пример ще ти дам, че Агрия са имали оферта да продадат земята си на цена от 3000 лв/дка, но са я отхвърлили. Мисля, че това отговаря и на въпроса за стойността на земята на Агрия.
        внимавай с тaкова инфо във форума, че се е случвало кфн да глобява. гледам и при алтерко някой дава уж вътрешно инфо за някакъв голям клиент

https://www.investor.bg/a/5-balgariy...sova-kompaniya
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

чак пък 3 пъти... знам, че всеки на БФБ си хвали стоката, но при доста позиции се прекалява. е при неохим разни хора виждат 100 милиона печалба за годината, което няма начин как да се случи. както и да е, уважавам те като инвеститор и ценя мнението ти, но мисля че трябва да имаш по-консервативни оценки на активите.

"това са си мои сметки и разсъждения, които в никакъв случай не означава че са верни"

оценявам скромността ти, затова ще добавя следното - не е препоръка, имам малко акции и правя повече пари от писане за акции, отколкото инвестиране в акции. не ми слушайте брътвежите, прав съм само 6/10 от случаите

https://www.tipranks.com/experts/bloggers/gold-panda
          Ако всички мислехме еднакво нямаше да има пазар. Аз просто споделям начина си на мислене. И то това не е само за Агрия а и за всички други инвестиции които правя. Иначе ако питаш мен и за първолак трябва да е ясно че например квадрата на магазините на Витошка вървят в пъти на квадрата на магазините в Младост, защото наема на квадрат също има разлика в пъти. Щом имаш роднини земеделци трябва да си наясно. Аз имам инвестиции в земеделски земи в различни райони на страната и съм изградил за себе си някаква що-годе прилична представа за цените и как се определят. на някои места ми предлагат 3 бона а на други не мога да взема и 500 и то само за обработваемата част. Там където имам необработваеми също им вземам рента, нищо че не се работят и така нататък. Нямам контрол върху това, как останалите хора възприемат това че споделям моят начин на мислене. Дали като хвалене, дали като манипулация, дали като его. Но по този въпрос по принцип смятам че всеки възприема по начина по който би искал да бъде възприет. Дълга тема
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

чак пък 3 пъти... знам, че всеки на БФБ си хвали стоката, но при доста позиции се прекалява. е при неохим разни хора виждат 100 милиона печалба за годината, което няма начин как да се случи. както и да е, уважавам те като инвеститор и ценя мнението ти, но мисля че трябва да имаш по-консервативни оценки на активите.

"това са си мои сметки и разсъждения, които в никакъв случай не означава че са верни"

оценявам скромността ти, затова ще добавя следното - не е препоръка, имам малко акции и правя повече пари от писане за акции, отколкото инвестиране в акции. не ми слушайте брътвежите, прав съм само 6/10 от случаите

Поздравления за работата, която вършиш на международните акции. Не се мкного хората в БГ, които имат познанията да правят анализи, особено на американски акции.
            За разлика от международните пазари обаче тук имаме преимуществото да имаме повече информация от общо достъпната. Като пример ще ти дам, че Агрия са имали оферта да продадат земята си на цена от 3000 лв/дка, но са я отхвърлили. Мисля, че това отговаря и на въпроса за стойността на земята на Агрия.

Коментар

Ами аз си казах логиката. За мен земята на Агрия носи най-малко три пъти повече доход на година и съответно трябва да струва най-малко три пъти повече от земята на Атера. Но това са си мои сметки и разсъждения, които в никакъв случай не означава че са верни

Коментар

супер, айде направо "консервативната" оценка да я закръглим на 3000 на декар, а защо не 5000 заради комасацията?

за мажовците, Атера не заслужава ли по-ниска оценка след като миналата година световната банка престана да е акционер?

"Ако разгледаш и вникнеш в оферите за земя в специализираните сайтове, предполагам че ще придобиеш реална представа за цените на земята в България"

не ми е нужно, имам роднини земеделци
                Ами аз си казах логиката. За мен земята на Агрия носи най-малко три пъти повече доход на година и съответно трябва да струва най-малко три пъти повече от земята на Атера. Но това са си мои сметки и разсъждения, които в никакъв случай не означава че са верни

Коментар

Значи на Атера земята излиза по 1250 лева на декар, некомасирана и с немалък процент необработваема и с немалък процент в слаби райони. Ако разгледаш и вникнеш в оферите за земя в специализираните сайтове, предполагам че ще придобиеш реална представа за цените на земята в България. Все пак има доста специфики в този бизнес с които не знам дали си наясно.Да не говорим че земята на Агрия е и немалък процент поливна. За мен ключа е в дохода. Всяко нещо / включително и земедеделската земя/ трябва да струва годишният си доход умножен по колкото на кой както му излиза сметката
                  супер, айде направо "консервативната" оценка да я закръглим на 3000 на декар, а защо не 5000 заради комасацията?

за мажовците, Атера не заслужава ли по-ниска оценка след като миналата година световната банка престана да е акционер?

"Ако разгледаш и вникнеш в оферите за земя в специализираните сайтове, предполагам че ще придобиеш реална представа за цените на земята в България"

не ми е нужно, имам роднини земеделци

Коментар

Струва ми се твърде много 2600лв, Адванс Терафонд имат 186к декара и 20 милиона в кеш, а струват 252 милиона. Въпреки това, вчера удвоих позицията тук
                    Значи на Атера земята излиза по 1250 лева на декар, некомасирана и с немалък процент необработваема и с немалък процент в слаби райони. Ако разгледаш и вникнеш в оферите за земя в специализираните сайтове, предполагам че ще придобиеш реална представа за цените на земята в България. Все пак има доста специфики в този бизнес с които не знам дали си наясно.Да не говорим че земята на Агрия е и немалък процент поливна. За мен ключа е в дохода. Всяко нещо / включително и земедеделската земя/ трябва да струва годишният си доход умножен по колкото на кой както му излиза сметката

Коментар

слайд 13, към 70% от земята е на добри места
                      https://advanceterrafund.bg/uploads/...st_2022_BG.ppt

https://agri.bg/novini/tendentsiya-r...ok-prez-2021-g

На челна позиция е Добричка област, в която черноземът се е плащал средно по 2068 лв./дка. На второ място в страната по цена на земеделската земя следват област Монтана с 1547 лв./дка, а на трето Силистренска област с 1530 лв./дка.

Следват областите Плевен с 1404 лв./дка, Русе - с 1302 лв., Враца - с 1278 лв. и Разград - с 1257 лв. на декар. Най-ниска е цената на земята в област Перник - 120 лв. на декар.
                      Без да имам претенции да познавам в детайли пазара на земеделска земя бих искал да се има впредвид следното:
                      1.Изключително трудно би било да се купи такова количество земя в момента - 85 000 дка .Не събират за година или две -да не говорим ,че е немислимо да е окрупнена около базите на купувача.От тук произтича извода ,че за цена на покупката не си струва да се коментира - тя ще е такава каквато ще осигури такова количество,качество и местоположение.
                      2.От друга страна не ми се мисли за цената ако такова количество земя трябва да се продава бързо поради някаква причина .
                      3.За мен да се ползват някакви осреднени стойности от статистиката на сделките по региони не работи и би изкривила представата за стойността на земите притежавани от дружеството.
                      4.Важните неща според мен е какво дава на дружеството обработката на собствени земи / надали имат идея да продават- по скоро добавят нови земи/
                      5.Коментари /вкл. и от мен/ на хора встрани от пазара са абсолютно излишни - ще станат релевантни ако коментиращия придобива в момента на коментара земеделски земи във въпросните землища в размери поне 10-15 % от притежаваните от Агрия .Само тогава този който плаща реално зем. земя ще има ясна и точна представа каква е средната му цена на придобиване.
                      мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Ха хаа, удвоил си казваш,- ти явно си не само "фигурист" в/у леда, а и крилата панда..., тук там опираш носейки се в атмосверата;-
                        08.11.2022 24.800 24.500 25.000 25.000 0.100 0.40 % 225 5 568
                        07.11.2022 24.700 24.500 24.900 24.900 0.200 0.81 % 719бр.акц.
                        тук цената на земята е с дабъл приход, а и с още няколко кръга на обороция през няколко дейности,- не мислиш ли???
                        не е нужно да смяташ, купих 179 бройки.

разбира се, че има други дейности и тн, но нали идеята ти беше колко струва тази земя по пазарни цени? определено не е 2600 на декар, това не е никак консервативно. а не е като рентата в другите области да не е яко нагоре тази година, жената взе към 40% повече за нивите в ямболско

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Качество на земята? Отдаденост под аренда? Величина на рентата?
                          Работена земя в централна България - 2900 лв., рента 60-80 лв.
                          слайд 13, към 70% от земята е на добри места
                          https://advanceterrafund.bg/uploads/...st_2022_BG.ppt

https://agri.bg/novini/tendentsiya-r...ok-prez-2021-g

На челна позиция е Добричка област, в която черноземът се е плащал средно по 2068 лв./дка. На второ място в страната по цена на земеделската земя следват област Монтана с 1547 лв./дка, а на трето Силистренска област с 1530 лв./дка.

Следват областите Плевен с 1404 лв./дка, Русе - с 1302 лв., Враца - с 1278 лв. и Разград - с 1257 лв. на декар. Най-ниска е цената на земята в област Перник - 120 лв. на декар.

Коментар

Струва ми се твърде много 2600лв, Адванс Терафонд имат 186к декара и 20 милиона в кеш, а струват 252 милиона. Въпреки това, вчера удвоих позицията тук
                            Качество на земята? Отдаденост под аренда? Величина на рентата?
                            Работена земя в централна България - 2900 лв., рента 60-80 лв.

Коментар

Ха хаа, удвоил си казваш,- ти явно си не само "фигурист" в/у леда, а и крилата панда..., тук там опираш носейки се в атмосверата;-
                              08.11.2022 24.800 24.500 25.000 25.000 0.100 0.40 % 225 5 568
                              07.11.2022 24.700 24.500 24.900 24.900 0.200 0.81 % 719бр.акц.
                              тук цената на земята е с дабъл приход, а и с още няколко кръга на обороция през няколко дейности,- не мислиш ли???
                              Last edited by inta53; 08.11.2022, 23:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                ЛОГИЧНО; а и на практика Да повдигнем Темата;- за изкривените пазарни оценки

85 000дка
                                (окрупнена и съобразена с природните дадености в различни райони,- от хора знаещи, познаващи материята и продукта, предвид над 15 годишното и набиране, подбиране в процес на експлоатация на същата)*по средни аналогични пазарни цени от над 2 600лв./дка. дава оценка от над 220 мил. лв. , а пазара е оценил в момента на скромните 168мил. лв. без всичко останало и придобито
                                Може би проблемът е в доверието към мажо! Последния отчет, който гледах на Химимпорт показваше активи за около 10 млрд., а капитализацията...

Коментар

Working...
                                X