Това че гру гру се е появил тук е бичи сигнал. Искрено пожелавам успех на всеки, който кибичи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
последните 2 години имаше нагоре-надолу и някои фермери може да фалират купили скъпи торове и др. и продаващи на загуба.(което ще е добре за останалите, които искат да си увеличат земята) Мисля вече се нормализираха цените както на консумативи така и на продукция?
Държавата само пречи - когато пазарите бяха на върха тя забрани/пречеше на износът, след което като тръгнаха цените надолу предполагам много фермири са задържали продукция в очакване пак да се вдигнат. После държавата забрани вносът от Украйна на слънчоглед, което удари преработвателите, и те почнаха да спират работа. Сега държавата пита Украйна защо не ни дава слънчоглед ... абе малоумна работаLast edited by petyob; 07.02.2024, 11:34.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
ами нека да направим някакъв извод/съждение - рентите у нас са високи -> печалбите от земята са високи (да имаме впредвид, че зърнарите изнасят на световните пазари). Причините за печалбите са много, но кои са няма значение. -> цената на зямята трябва да е висока. Тя все още е в долната граниза на ЕС -> ще се вдига още
И сега имаш перфектната буря, но с обратен знак - високи цени на торове, ужасяващо високи цени на рентите и земята, слаби реколти и удивително ниски цени на продукцията, особено на идващата от Русия и Украйна. Ерго, или пак ще реват на държавата да ги спасява, срещу което аз съм крайно против, защото те имат предостатъчно тлъстинки от 2022, или ще фалират. Предполагам, даже съм почти сигурен, че пак ще им дадат пари, щото тук е така.
Тъпото е, че това не е устойчив модел и при подобни цени на земята/рентите и крайната продукция, единственият им вараинт да не фалират в лонг търм, е или да реват за още субсидии всяка година, или да се надяват на чудодейни реколти. Е, може и да гръмне балонът на земята/рентите, което всъщност е единственият нормален(пазарен) вариант за изход от кризата, но всички знаем, че България не е нормална държава, затова ще ядем лайна на много високи цени и като следствие ще мрем рано...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеМного тихо тук бре - всички ли сте на барикадите у ВарненскоВинаги съм се чудил дали ромците или зАрнарите са по-нагли в исканията си, после се сетих, че имаше една ромска фамилия Зрънковците или нещо от сорта. Ма нищо, чакаме етанолът да направи разликата - все пак, как беше, земя не се произвежда вече, а алкохолът е свещен у нас
П.С. И като се замисля как някои продадоха на 2 лева в брефчето, за да влязат тук на 25 кинта, но всеки си носи глава на раменето и си преценЯ
П.П.С. А какъв балоняк са нещата в агросектора у нас, може да се види спокойно дори и от Евростат
Last edited by petyob; 07.02.2024, 10:12.
- 1 like
Коментар
-
Много тихо тук бре - всички ли сте на барикадите у ВарненскоВинаги съм се чудил дали ромците или зАрнарите са по-нагли в исканията си, после се сетих, че имаше една ромска фамилия Зрънковците или нещо от сорта. Ма нищо, чакаме етанолът да направи разликата - все пак, как беше, земя не се произвежда вече, а алкохолът е свещен у нас
П.С. И като се замисля как някои продадоха на 2 лева в брефчето, за да влязат тук на 25 кинта, но всеки си носи глава на раменето и си преценЯ
П.П.С. А какъв балоняк са нещата в агросектора у нас, може да се види спокойно дори и от Евростат
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение-"И все пак Тя се Върти";
"АГРИЯ ГРУП ХОЛДИНГ" АД 05,02,2024г. Фрий Флоут. 1451506 Бр. акционери 751
С пожелания ,- да е устойчив ръста на акционерите миноритари!!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Щото гради нов имидж
под вънкашност чужда и име ново
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
Що спря да пускаш графики?
под вънкашност чужда и име ново
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнениеТук съм ол-ин ,под 21 средна.
Очаквам да тръгне към 23.30 и оттам да скъса синджира за 28.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнениеТук съм ол-ин ,под 21 средна.
Очаквам да тръгне към 23.30 и оттам да скъса синджира за 28.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Цензурата пак заработи ! Не било по темата, пълни глупости ! Пак да напиша, крайно време е компании с лоша репутация и със снето доверие от инвеститорите да се махнат от индекса и на тяхно място да влезнат други ! Не знам има ли индекс по света, в който да има компания, която се търгува под номинал !
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнениеДнес погледнах броя акционери - вече сме 748. Остават двама до Март и би трябвало да сме в Софикс. Не че това ще помогне бизнеса, но за цялата борса би било добре според мен.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
Коментар