IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
    Информация относно приходите, разпределени по отделните категории дейности
    2022 г. 2023 г.
    Агробизнес 62 000 хил. лв. 63 200 хил.лв
    Преработвателна промишленост (съхранение и преработка на зърно) 98 200 хил.лв. 381 400 хил.лв
    Търговска/експортна дейност и услуги 971 000 хил.лв. 682 400 хил.лв
    Информация за средния добив през 2023 година от реколтираните от дружества от холдинга зърнени култури
    2022 г. 2023 г.
    Ечемик 6 432 т. 8 229 т.
    Пщеница 46 427 т. 50 698 т.
    Слънчоглед 16 782 т. 14 503 т.
    Царевица 24 426 т. 15 599 т.
    Информация за средния добив на дка от съответните зърнени култури. (кг/дка)
    2022 г. 2023 г.
    Агрия България % Агрия България %
    Ечемик 698 498 140% 694 543 128%
    Пщеница 695 525 132% 699 529 132%
    Слънчоглед 290 225 129% 216 189 114%
    Царевица 579 476 122% 509 421 121%
    Поливна царевица 1274

ТОВА СИ Е ЗА ТРИБУНАТА!!! - надъм се да не си против!
    Който има очи да гледа поне, ако не може да смята...

Коментар

• Информация относно приходите, разпределени по отделните категории дейности
      2022 г. 2023 г.
      Агробизнес 62 000 хил. лв. 63 200 хил.лв
      Преработвателна промишленост (съхранение и преработка на зърно) 98 200 хил.лв. 381 400 хил.лв
      Търговска/експортна дейност и услуги 971 000 хил.лв. 682 400 хил.лв

Информация за средния добив през 2023 година от реколтираните от дружества от холдинга зърнени култури
      2022 г. 2023 г.
      Ечемик 6 432 т. 8 229 т.
      Пщеница 46 427 т. 50 698 т.
      Слънчоглед 16 782 т. 14 503 т.
      Царевица 24 426 т. 15 599 т.

Информация за средния добив на дка от съответните зърнени култури. (кг/дка)
      2022 г. 2023 г.
      Агрия България % Агрия България %
      Ечемик 698 498 140% 694 543 128%
      Пщеница 695 525 132% 699 529 132%
      Слънчоглед 290 225 129% 216 189 114%
      Царевица 579 476 122% 509 421 121%
      Поливна царевица 1274

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
        Дъното е близо.

ЕС обмисля мита до 50% върху вноса на зърно от русия,главен виновник за ниските цени.

https://www.theguardian.com/world/20...mports-ukraine

https://tinyurl.com/2p4eufpz
        Първосигналната радост от тъпата брюкСЕЛСКА политика, която временно ще отлепи цените от дъното не е хубаво нещо.
        БРИКС+ знаеш ли какво обмислят по този повод?
        ЕС ще си направи харакири с този си ход, ама ще минат няколко годинки докато го разбере.
        Очаквай в близко бъдеще нова зърнена желязна завеса - два зърнени лагера с отделно ценообразуване.
        Ако това стане, пазарите на зърно на юг от нас ще са затворени за нас.
        Не много найс, а?
        Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
          Дъното е близо.
          ...
          Груйката май не е съгласен

Коментар

• Дъното е близо.

ЕС обмисля мита до 50% върху вноса на зърно от русия,главен виновник за ниските цени.

https://www.theguardian.com/world/20...mports-ukraine

https://tinyurl.com/2p4eufpz
            Last edited by danetha; 27.03.2024, 15:24.

Коментар

• Сега погледнах по диагонал индивидулания отчет - баси ръстчето на кредитите Алмагест заприходен за почти 48 милиона - ухааа, а за капак, кредитчетата са на 5-7% лихва. Да напомням ли на едни други колко е
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• RIF ще решат бързо нещата, корабите ще тръгнат с някаква собственост все пак. За март се чака експорт на 5 млн. тона руска пшеница, което е доста.

Коментар

• [QUOTE=Грую Груев;n4169122]И все пак ==.......
                  Колкото до самата Агрия - тук залогът е много голям, защото са се захванали с принадена стойност и е малко или много сериозен хазарт. Интересно ми е дали родителите на главния аграр тук са бивши висши членове на БКП/БЗНС и/или председатели на поземлени комисии в района? Дано ви се получи, но като се замислиш как можеха да вложат огромните кинти от уникалната 2022 в нещо смиселно, а не в солари, пущинаци и спирт....

................

И все пак ;- да бе се замислил г-н Груев през УНИКАЛНАТА 2022Г.- какво ли би пожънал сегиЗ ???
                  Но Г-н Груев себе си не гледа,- тол сал знае кусур да намира и поствременно да заклина и ридае!
                  Земи се запри бре недоогледко!
                  Мен щом из търпило извади, земи се огледай;- с братвежи по чужди паланки не става...не не ми е смешно!
                  за жалост е

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение

Груев е запалянко. Може да напусне стадиона, но стадионът не го напуска.
                    Има нужда да вика срещу някого. Чорбари, аграри ...

По темата със зърното – RIF имат сериозни проблеми, блокирани са всичките им кораби. Канибализъм по руски.
                    Тцъ, просто съм перфекционист и винаги искам да се случи по възможно най-добрия начин, т.е. да извадим кривиците, както е казал Левски, за да може да се върви напред. И като видя някъде проблем и/или далавера, гледам да сиганлизирам. Не че някой ми обръща внимание (примерно имам поне 50 сигнала до Столичен инспекторат, принципно), но аз си продължавам, те така, на ползу роду. А тук път напред не виждам, за земята и рентите пък хептен не виждам. Всъщност и за повечето неща у нас съм силно скептичен, включително, но не само за офис пазара (там пък какво ще стане, като свърши войната и ако още има живи украинци, всичкото офис планктон се закрие и всякакви дейта и кол центрове отидат в Украйна, направо не ми се мисли), затова и залагам на закриването в рамките на 5 години, иначе не бих държал. Е, ако излъжат за 5-те години, ще стане тегаво, но темата не е за тук
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Вижте сега Груйката иска да захлеби ефтинко ЗЗ.
                      Груев е запалянко. Може да напусне стадиона, но стадионът не го напуска.
                      Има нужда да вика срещу някого. Чорбари, аграри ...

По темата със зърното – RIF имат сериозни проблеми, блокирани са всичките им кораби. Канибализъм по руски.

Коментар

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
                        Не лош боб ядохме с Атерата. И ще продължаваме със същия.

Атера

Цена акция 25. 03.2019 - 1.95 лв
                        Цена акция 25. 03 2024 - 3.34 лв
                        разпределен дивидент за период 2019 - 2024 - 1.2 лв.

За разочарованите държачи на БРЕФ разочарованията тепърва предстоят...
                        как беше - минали резултати не са гаранция за бъдещи такива. Мога да вържа бас с когото си пожелае, че в следващите 5 години е aбсолютно невъзможно да се постигне отново подобна доходност от 130%, докато бреф ще даде и повече за същия период. Но, както е казал мъдрецът - никой няма власт над оная глава, която сама е решила да изяде някъде дървото

Купонът при зърнарите свърши - или ще се преориентират към зеленчукопроизводство (за което нямат нито техника, нито хора по селата, нито мелиорация, нито достатъчно преработващи предприятия и пазари), или ще фалират. Но пък то не пречи да се привиждат цени и от 10 000 лева, айде 5000 евро по новата директива, за декар, колко му е Лично мнение, разбира се, всеки сам си преценЯ

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          И все пак никой не отговори на основния въпрос - на каква цена на пшеницата и среден добив ще излязат на печалба? при сегашната ситуация? Защото за мен се задават поредни години на постоянна загуба и ще има само и единствено рев за помощи от държавата. Свърши ерата на "ори-мели-яж" в Бг, вече ще трябва да се потрудят, а това аграрните мозАци трудно могат да го осмислят - просто сметките не излизат при техния зърнарски начин!

Колкото до самата Агрия - тук залогът е много голям, защото са се захванали с принадена стойност и е малко или много сериозен хазарт. Интересно ми е дали родителите на главния аграр тук са бивши висши членове на БКП/БЗНС и/или председатели на поземлени комисии в района? Дано ви се получи, но като се замислиш как можеха да вложат огромните кинти от уникалната 2022 в нещо смиселно, а не в солари, пущинаци и спирт....

Колкто до това да искам да купя евтино - не, не искам, вече си имах и продадох. Можеш да питаш някои колеги как се наиграха, като продаваха брефчето на 2 лева, за да влязат тук на 25 - всеки със стратегията си. Още веднъж - успех, акцията има потенциал, за разлика от Атера, къде наистина ще видите как кон яде боб, но си е доволно рискова. Аз лично съм доволен от инвестицята си тук, само ме е яд, че не ми казаха как аграрно ще я закарат на 30 лева за 10 дни, та продадох на 21-22, но въпреки това съм доволен!
                          Не лош боб ядохме с Атерата. И ще продължаваме със същия.

Атера

Цена акция 25. 03.2019 - 1.95 лв
                          Цена акция 25. 03 2024 - 3.34 лв
                          разпределен дивидент за период 2019 - 2024 - 1.2 лв.

За разочарованите държачи на БРЕФ разочарованията тепърва предстоят...

Коментар

• И все пак никой не отговори на основния въпрос - на каква цена на пшеницата и среден добив ще излязат на печалба? при сегашната ситуация? Защото за мен се задават поредни години на постоянна загуба и ще има само и единствено рев за помощи от държавата. Свърши ерата на "ори-мели-яж" в Бг, вече ще трябва да се потрудят, а това аграрните мозАци трудно могат да го осмислят - просто сметките не излизат при техния зърнарски начин!

Колкто до това да искам да купя евтино - не, не искам, вече си имах и продадох. Можеш да питаш някои колеги как се наиграха, като продаваха брефчето на 2 лева, за да влязат тук на 25 - всеки със стратегията си. Още веднъж - успех, акцията има потенциал, за разлика от Атера, къде наистина ще видите как кон яде боб, но си е доволно рискова. Аз лично съм доволен от инвестицята си тук, само ме е яд, че не ми казаха как аграрно ще я закарат на 30 лева за 10 дни, та продадох на 21-22, но въпреки това съм доволен!

Коментар

• Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение

Сигурно се шегуваш, че цента на земята ще падне. Много трудна работа при целия този кеш, който се лее здравата от известно време.
                              Вижте сега Груйката иска да захлеби ефтинко ЗЗ. Аз пък ще му кажа - гледай си Брефчетата, че там хич не е розово.
                              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

зърнарите са много, ама много тъпи парчета с претенциЙ, щото им се наляха едни луди пари и те се помислиха за Господ в тъпотата си, а пък уникалния късмет в последните години го помислиха са нещо стандартно, което оттук нататък само ще е нагоре и нагоре. Все пак говорим основно за диви селяндури, които в повечето случаи са синове и дъщери на някой шеф на поземлена комисия, окрал земята на съселяните си, и/или някакви номенклатури, пишещи се сега за първи демократи. Бързите сметки показват, че при себестойност от около 200 лева на декар и цена около 200 евро на тон пшеница (среден добив 500 килограма), то печалбата идва от евросубсудиите, които следва да покрият и рентата. Колко е евросубсидията и колко е рентата, за да са на печалба? Или колко пък следва да е цената на пшеницата, за да излязат на печалба? Елементарни сметки дори за аграр, но те си знаят, че е по-лесно да реват за още и още субсидии, докато убиват народа с лъйната, които предлагат, пробутвайки фуражна пшеница за хлебна....
                                Отдавам земята си за обработване на 5 различни арендатори. Познавам ги лично. Образовани и интелигентни хора, с които е удоволствие да общувам не само по селскостопански теми.

Коментар

Working...
                                X