Първоначално изпратено от bebson
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
Ами това може би е добра идея за адвокатски кантори. В САЩ се съдят, като за световно. Не знам тук става ли, ама защо не?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеДълбок въпрос и точно в десятката! Кой е луд? Който изяжда зелника ли? А кога пенсионните фондове ще влязат в естествената си роля да си търсят интересите от компаниите в които са инвестирали и да се грижат за хората, които са им поверили парите си? Защо ако някой мажоритар в другите държави сгази лука, на същият ден има заведни десетки и стотици дела от големи акционери и фондове а нашите не си правят труда дори да минат на едно ОСА?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЗащо ако някой мажоритар в другите държави сгази лука, на същият ден има заведни десетки и стотици дела от големи акционери и фондове а нашите не си правят труда дори да минат на едно ОСА?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеДълбок въпрос и точно в десятката! Кой е луд? Който изяжда зелника ли? А кога пенсионните фондове ще влязат в естествената си роля да си търсят интересите от компаниите в които са инвестирали и да се грижат за хората, които са им поверили парите си? Защо ако някой мажоритар в другите държави сгази лука, на същият ден има заведни десетки и стотици дела от големи акционери и фондове а нашите не си правят труда дори да минат на едно ОСА?
П.С. Само сьомгата плува срещу течението и то само заради възпроизводството си. И после умира. Та такаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
На това мнение бухнах лайк и аз*. Да, грешката с фрий флоута си е грешка, аз затова я бях изрязал от коментара ти в моята реплика. Тя малко не е и по темата.
Освен това съм съгласен и с казаното от теб, че политиката на някои ПФ е да кешират там, където пазарът може да поеме нещичко. Обаче къде беше пазарът, преди цитирания акционер НН да реши, че може да кешира тук? Къде бяхме ние всички 2020 г. по това време, когато компанията беше наистина безобразно евтина?
И в крайна сметка институционалните не са малки инвеститори. Значи тезата е, че тези печалби и този ръст, които компанията е реализирала през последните години, за да се докара до форуърд P/E 1, не се полагат на никого, освен на мажоритаря, така ли? Колко да чакат НН или който и да било друг инвеститор, за да им върне доходност инвестицията? Колко години нямаше дивидент? Питано е на всяко едно събрание. И какво като са НН, или ПОК Доверие? Да го духат с техните пакети... Той кешът си се се трупа, земите, активите. Докато не реши мажоритарят, левче няма да излезе през портата. Това не е ОК.
Всъщност не реагирам на тъпотиите на институционалните, а по-скоро негодувам, че когато ветропоказателят се обърне, почваме да си говорим бесни глупости (като това, че последният консолидаран е причина за ръста) и да се лъжем един друг откровено. Факт е, че споделяш много опит и знания с мненията си, но и ми прави впечатление, че винаги си свръх позитивен за нашия пазар и търкалящите се пет компании на него. На мен това ми се вижда необективна позиция, но това са си мои чувства и емоции.
Не е ОК пазарът ни да работи така. Радвам се, че има мърша от време на време за лешоядите в ритейла, но не е хубаво, че институционалните не могат реално да встъпят в естествената си роля и компаниите на БФБ да се бият за тяхното финансиране, вместо да им плюят в лицето, какъвто е случаят с Агрия.
* Едит: Забравих да се извиня, ако съм причината да влизаш в обяснителен режим. И аз загубих доста време днес с форума и без да заемам позата на просветител, хвърлих моите 20-ина стотинки по сюжета.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Не е ОК пазарът ни да работи така. Радвам се, че има мърша от време на време за лешоядите в ритейла, но не е хубаво, че институционалните не могат реално да встъпят в естествената си роля и компаниите на БФБ да се бият за тяхното финансиране, вместо да им плюят в лицето, какъвто е случаят с Агрия.
.
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 11 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение...Само показах ясна логическа грешка на г-н Груев, който твърдеше, че продажби на акционер с над пет процента от капитала водят до понижаване на фрифлоута...
Освен това съм съгласен и с казаното от теб, че политиката на някои ПФ е да кешират там, където пазарът може да поеме нещичко. Обаче къде беше пазарът, преди цитирания акционер НН да реши, че може да кешира тук? Къде бяхме ние всички 2020 г. по това време, когато компанията беше наистина безобразно евтина?
И в крайна сметка институционалните не са малки инвеститори. Значи тезата е, че тези печалби и този ръст, които компанията е реализирала през последните години, за да се докара до форуърд P/E 1, не се полагат на никого, освен на мажоритаря, така ли? Колко да чакат НН или който и да било друг инвеститор, за да им върне доходност инвестицията? Колко години нямаше дивидент? Питано е на всяко едно събрание. И какво като са НН, или ПОК Доверие? Да го духат с техните пакети... Той кешът си се се трупа, земите, активите. Докато не реши мажоритарят, левче няма да излезе през портата. Това не е ОК.
Всъщност не реагирам на тъпотиите на институционалните, а по-скоро негодувам, че когато ветропоказателят се обърне, почваме да си говорим бесни глупости (като това, че последният консолидаран е причина за ръста) и да се лъжем един друг откровено. Факт е, че споделяш много опит и знания с мненията си, но и ми прави впечатление, че винаги си свръх позитивен за нашия пазар и търкалящите се пет компании на него. На мен това ми се вижда необективна позиция, но това са си мои чувства и емоции.
* Едит: Забравих да се извиня, ако съм причината да влизаш в обяснителен режим. И аз загубих доста време днес с форума и без да заемам позата на просветител, хвърлих моите 20-ина стотинки по сюжета.Last edited by unsworth; 14.12.2021, 15:09.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
Та .....за книгите.....може би не те разбрах как книгите написани от други извличат от нас ....поясни, ако обичаш......на мен книгите само са ми помогнали.....говоря за техническата литература, която съм изчел и която много ми е помогнала в професията да стинга до ниво..... дай да го давам по-скромно и смирено.....просто ще кажа, че съм удовлетворен от себе си и се старая постоянно да се усъвършенствам в това , с което се занимавам в професионален план и на БФБ......Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kilimandjaro Разгледай мнение
Това го знаем още когато алтерко мина 10 лв.
Тука сме в темата за Агрия. Или и тук ще купиш като стане 10 лв?
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
напротив, даже ще ви подкрепя, ще купя! Много харесвам Алтерко .... ама като стане под 10 цената
Тука сме в темата за Агрия. Или и тук ще купиш като стане 10 лв?
Коментар
-
Не, просто мисля, че е истина, Засега нямам друга причина да го казвам.
Няма как да се чувстваме застрашени от човек, който няма акциите, които му се иска да има !
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
това, да объркаш темата не значи невежа .... дали не го казваш от злоба ?
Няма как да се чувстваме застрашени от човек, който няма акциите, които му се иска да има !
Коментар
-
тука няма чипове, има чипсове...толкова си невеж, че си объркал темата с алтерко !!!
Няма ли кой да ти даде акции да ги скъсяваш с два клика като юнак !
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyobТук ли съм го чел - че тези имали достатъчно запаси на склад, чипове и т.н. за да произвеждат 1 година напред. това беше преди няколко месеце ... да, ама и това се оказа невярно
П.С. Но когато има зрънце позитивно инфо, то трябва да се отчита. И аз се старая да го отчитам, дори и когато някой ползва елементарни лафчета, защото толкова му е капацитетът!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар