Първоначално изпратено от the prophet
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Last edited by спекуланта; 22.05.2024, 23:28.
-
Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение10 ст. Голям смях
Коментар
-
г-н Райков беше обещал да разпределя 10% от печалбата като дивидент и сътветно получаваме 8%.
Ясно е, че тази година основната печалба идва от преоценки и реално няма много за разпределяне...надявам се следващите седмици и месеци да последват позитивни новини за стратегическото развитие на компанията, защото този бизнес модел +22M /2021/ , +78M /2022/ , +8M /2023/, не е устойчив...
Оставам оптимист и убеден, че тази компния ще е сред най-поскъпващите на БФБ в средносрочен план.
Коментар
-
Т.3. Приемане на решение за разпределение на част от реализираната печалба на Дружеството за 2023 г.
Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема решение част от реализираната нетна печалба на Дружеството за 2023 г., възлизаща в общ размер на 8 839 343.03 лв. да бъде разпределена като паричен дивидент на акционерите, като сумата на дивидента е 680 000.00 лв. Право да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централния регистър на ценни книжа, като такива с право на дивидент към 14-тия ден след датата на Общото събрание, на което е приет годишният финансов отчет и е прието решението за разпределение на печалбата. Общото събрание на акционерите овластява Съветът на директорите на дружеството да предприеме всички необходими фактически и правни действия относно изплащането на дивидента, включително избор на обслужваща банка, начален и краен срок за изплащане на дивидента.
https://www.x3news.com/?page=News&uniqid=664e30fec72b9
Коментар
-
Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнениеВреме е за нова атака на 24 кинта.... и следващ таргет 28
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мечкан_Бикоядов Разгледай мнение
Близо 6% днес.700-710 следва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мечкан_Бикоядов Разгледай мнениеТа тоя ретест е булиш за мен. И пшеницата е булиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеСпоред мен проблема при Агрия не е големия дълг, а лихвите по дълга при сегашната пазарна конюнктура.
При благоприятно развитие на зърнения пазар ситуация коренно се променя ;-)
Проблемите в Русия в тази връзка предполагат по -добри ценови равнища на зърното.
https://agri.bg/novini/prognozite-za...t-da-se-svivat
Добра ще е т.г за Агрия, мисля..
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мечкан_Бикоядов Разгледай мнение
Точно затова цената на акцията следва тази на пшеницата.
А там имаме пробив на 2 годишен мечи тренд.
Не след дълго и Агрия проби 2г мечи тренд.
Случаеност ?
А какво следва след 2 годишен мечи тренд? Още спад? Не мисляМнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
Колега,
Дружеството купува годишно земеделска земя в порядъка на 2-4 млн лв в последните над 10 г.
И ще продължи да купува и да окрупнява.
И много добре прави.
И дори да е ползвало заемен ресурс, добре че го е ползвало...
- 1 like
Коментар
Коментар