Първоначално изпратено от Yori
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнениеНа ОСА кометрира ли се строежът на пристанището за зърно в Белославското езеро?!?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение
Две предложения за обратно изкупуване
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеМного неща бяха и като се сетя други пак ще пиша.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеИначе за земята в техните землища, казаха че 4000 лева е преувеличено а по-скоро 3200 - 3500, но проблема им е че предлагането на земя е близко до нула в момента. Тоест не е въпроса в цената а че няма реална възможност да изхарчат поне част от кеша за земя. Отделно че от новата реколта ще продължат да пълнят сметките и аз лично не виждам къде могат да инвестират, при положение че те също са притеснени от инфлацията и покачващите се цени на всичко. Така че тези инвестиции в солари и логистични паркове са по-скоро с цел защита от инфлация и липса на алтернативи в техният сектор. Много неща се говориха. Събранието продължи доста дълго и почти цялото като свободен разговор. Нямат желание да отписват компанията, а да развиват отношение на лоялност и доверие с акционерите си. Смятат да дават 10% от печалбите си като дивидент, което за догодина ще е около лев. Тоест държат на това компанията да не е дивидентна а основно развиваща се. Много неща бяха и като се сетя други пак ще пиша.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Иначе за земята в техните землища, казаха че 4000 лева е преувеличено а по-скоро 3200 - 3500, но проблема им е че предлагането на земя е близко до нула в момента. Тоест не е въпроса в цената а че няма реална възможност да изхарчат поне част от кеша за земя. Отделно че от новата реколта ще продължат да пълнят сметките и аз лично не виждам къде могат да инвестират, при положение че те също са притеснени от инфлацията и покачващите се цени на всичко. Така че тези инвестиции в солари и логистични паркове са по-скоро с цел защита от инфлация и липса на алтернативи в техният сектор. Много неща се говориха. Събранието продължи доста дълго и почти цялото като свободен разговор. Нямат желание да отписват компанията, а да развиват отношение на лоялност и доверие с акционерите си. Смятат да дават 10% от печалбите си като дивидент, което за догодина ще е около лев. Тоест държат на това компанията да не е дивидентна а основно развиваща се. Много неща бяха и като се сетя други пак ще пиша.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеМерси за инфото, Алонсо, успех тук, акцията е много читава, както винаги съм казвалХора влюбени в заниманието си и в това да създават и развиват. То си личи от пръв поглед. От пръв поглед си личи и болката им от това че са неразбрани от инвестиционната общност в България, въпреки че то тази болка си я има у почти всеки успял по честен начин човек в тази държава. Все пак една от основните потребности на всеки човек е да бъде разбран. Но иначе общо взето основните противоречия идват от там, че за тях компанията е по-важна от акционерите, включително и от тях самите като мажоритари. За тях тази компания е като рожба, а когато имаш дете не гледаш да ти е добре на теб а да създадеш нещо читаво. Дребните акционери пък все мрънкаме за дивиденти и така всеки път, но то и това си е нормално...
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеРазходи се някой път за ОСА, съчетано с моренце. Няма да съжаляваш. Не знам каква е точно дефиницията ти за "прост", но това че Райков е умен човек е ясно. Няма глупав човек, способен да създаде империя от нищото, каквото направи той. Не това обаче е впечатлителното в него. Умни хора под път и над път, но този човек е изключително мъдър а такива хора се срещат доста рядко. Осъзнавам че е доста над моето ниво и вероятно не съм разбрал и половината от нещата които говори и въпреки това съм доста впечатлен. Отделно от това, няма търговец в техния бранш, който да не знае, че Агрия е възможно най-коректния играч в техния бизнес. Имаше предложение на ОСА да се раздадат безплтни акции на служителите с цел влизане в софикс и беше обяснено, че ръководството няма желание да влияе по какъвто и да било начин на пазара, което за мен значи много. Другото за мен, важно, което не са писали колегите е че за сега плановете за листване и увеличение на капитала на западна борса се отлагат, поради липса на възможности за нови инвестиции. Дори сега имат обратния проблем с празните складове и пълните сметки
Всичко е така! Позволи ми да добавя още една нотка, в момента в който поисках подробност ;-
без грам притеснение,
-дори със задоволството с което ни отговориха, разменяйки си одобрителни погледи с Райков... !!!
Дано да продължим и за напред така!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЗасега акцията расте, а май само аз твърдя, че мажото е прост аграр, така че всичко е точно.
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнениеОграбени надежди: Родната реколта застрашена от безмитен внос на зърно
Тирове със слънчогледово семе от Украйна и Молдова се трупат в километрични опашки пред предприятие в Добрич, борсовите цени падат
https://agri.bg/novini/ograbeni-nade...o-zrno-dobrichLast edited by Black and white cat-foot; 30.06.2022, 12:10.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар