IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
    Този завод за олио в Попово сега ли се появи в прогнозите на Агрия за инвестиции 23-та или е от преди?
    Ново направление е

Коментар

• Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
      На ОСА кометрира ли се строежът на пристанището за зърно в Белославското езеро?!?
      Да, надяват се до края на годината да имат всички разрешения за строеж

Коментар

• На ОСА кометрира ли се строежът на пристанището за зърно в Белославското езеро?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение

Две предложения за обратно изкупуване
          Да, група акционери предложихме горната граница да се покачи на 40 лв. Мажо ни изслуша и прие че имаме известно основание, но аргументира добре и своето предложение, което в крайна сметка беше прието с неговите гласове и на част от миноритарите. Конфронтация нямаше, просто две различни гледни точки.. има шанс догодина да възприеме нашата

Коментар

• Този завод за олио в Попово сега ли се появи в прогнозите на Агрия за инвестиции 23-та или е от преди?

Коментар

•  

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                Много неща бяха и като се сетя други пак ще пиша.
                Две предложения за обратно изкупуване

Коментар

Иначе за земята в техните землища, казаха че 4000 лева е преувеличено а по-скоро 3200 - 3500, но проблема им е че предлагането на земя е близко до нула в момента. Тоест не е въпроса в цената а че няма реална възможност да изхарчат поне част от кеша за земя. Отделно че от новата реколта ще продължат да пълнят сметките и аз лично не виждам къде могат да инвестират, при положение че те също са притеснени от инфлацията и покачващите се цени на всичко. Така че тези инвестиции в солари и логистични паркове са по-скоро с цел защита от инфлация и липса на алтернативи в техният сектор. Много неща се говориха. Събранието продължи доста дълго и почти цялото като свободен разговор. Нямат желание да отписват компанията, а да развиват отношение на лоялност и доверие с акционерите си. Смятат да дават 10% от печалбите си като дивидент, което за догодина ще е около лев. Тоест държат на това компанията да не е дивидентна а основно развиваща се. Много неща бяха и като се сетя други пак ще пиша.
                  Благодаря ти много за инфото. То и с тези растящи лихви май е по-добре да ползват кеша да намалят малко заемите
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Иначе за земята в техните землища, казаха че 4000 лева е преувеличено а по-скоро 3200 - 3500, но проблема им е че предлагането на земя е близко до нула в момента. Тоест не е въпроса в цената а че няма реална възможност да изхарчат поне част от кеша за земя. Отделно че от новата реколта ще продължат да пълнят сметките и аз лично не виждам къде могат да инвестират, при положение че те също са притеснени от инфлацията и покачващите се цени на всичко. Така че тези инвестиции в солари и логистични паркове са по-скоро с цел защита от инфлация и липса на алтернативи в техният сектор. Много неща се говориха. Събранието продължи доста дълго и почти цялото като свободен разговор. Нямат желание да отписват компанията, а да развиват отношение на лоялност и доверие с акционерите си. Смятат да дават 10% от печалбите си като дивидент, което за догодина ще е около лев. Тоест държат на това компанията да не е дивидентна а основно развиваща се. Много неща бяха и като се сетя други пак ще пиша.
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      Мерси за инфото, Алонсо, успех тук, акцията е много читава, както винаги съм казвал
                      Оооо за акцията въобще не знам дали е читава. Дали е читава завси от много фактори, които пък не зависят от менижмънта на компанията. И те така казаха. Цени на зърна, торове, горива, инфлация, земя и т.н. Дали акцията е читава зависи от тези фактори. За хората там обаче съм убеден че са изключително читави хора, на които си струва да отделиш ден от времето си. Нещо като безплатен обяд с Бъфет Хора влюбени в заниманието си и в това да създават и развиват. То си личи от пръв поглед. От пръв поглед си личи и болката им от това че са неразбрани от инвестиционната общност в България, въпреки че то тази болка си я има у почти всеки успял по честен начин човек в тази държава. Все пак една от основните потребности на всеки човек е да бъде разбран. Но иначе общо взето основните противоречия идват от там, че за тях компанията е по-важна от акционерите, включително и от тях самите като мажоритари. За тях тази компания е като рожба, а когато имаш дете не гледаш да ти е добре на теб а да създадеш нещо читаво. Дребните акционери пък все мрънкаме за дивиденти и така всеки път, но то и това си е нормално...

Коментар

• Мерси за инфото, Алонсо, успех тук, акцията е много читава, както винаги съм казвал
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Разходи се някой път за ОСА, съчетано с моренце. Няма да съжаляваш. Не знам каква е точно дефиницията ти за "прост", но това че Райков е умен човек е ясно. Няма глупав човек, способен да създаде империя от нищото, каквото направи той. Не това обаче е впечатлителното в него. Умни хора под път и над път, но този човек е изключително мъдър а такива хора се срещат доста рядко. Осъзнавам че е доста над моето ниво и вероятно не съм разбрал и половината от нещата които говори и въпреки това съм доста впечатлен. Отделно от това, няма търговец в техния бранш, който да не знае, че Агрия е възможно най-коректния играч в техния бизнес. Имаше предложение на ОСА да се раздадат безплтни акции на служителите с цел влизане в софикс и беше обяснено, че ръководството няма желание да влияе по какъвто и да било начин на пазара, което за мен значи много. Другото за мен, важно, което не са писали колегите е че за сега плановете за листване и увеличение на капитала на западна борса се отлагат, поради липса на възможности за нови инвестиции. Дори сега имат обратния проблем с празните складове и пълните сметки

Всичко е така! Позволи ми да добавя още една нотка, в момента в който поисках подробност ;-
                          без грам притеснение,
                          -дори със задоволството с което ни отговориха, разменяйки си одобрителни погледи с Райков... !!!
                          Дано да продължим и за напред така!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            Засега акцията расте, а май само аз твърдя, че мажото е прост аграр, така че всичко е точно.
                            Разходи се някой път за ОСА, съчетано с моренце. Няма да съжаляваш. Не знам каква е точно дефиницията ти за "прост", но това че Райков е умен човек е ясно. Няма глупав човек, способен да създаде империя от нищото, каквото направи той. Не това обаче е впечатлителното в него. Умни хора под път и над път, но този човек е изключително мъдър а такива хора се срещат доста рядко. Осъзнавам че е доста над моето ниво и вероятно не съм разбрал и половината от нещата които говори и въпреки това съм доста впечатлен. Отделно от това, няма търговец в техния бранш, който да не знае, че Агрия е възможно най-коректния играч в техния бизнес. Имаше предложение на ОСА да се раздадат безплтни акции на служителите с цел влизане в софикс и беше обяснено, че ръководството няма желание да влияе по какъвто и да било начин на пазара, което за мен значи много. Другото за мен, важно, което не са писали колегите е че за сега плановете за листване и увеличение на капитала на западна борса се отлагат, поради липса на възможности за нови инвестиции. Дори сега имат обратния проблем с празните складове и пълните сметки

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                              Ограбени надежди: Родната реколта застрашена от безмитен внос на зърно

Тирове със слънчогледово семе от Украйна и Молдова се трупат в километрични опашки пред предприятие в Добрич, борсовите цени падат

https://agri.bg/novini/ograbeni-nade...o-zrno-dobrich
                              Кехлибар върви над 6 лв за литър, това украиското може да им подобри маржовете
                              Last edited by Black and white cat-foot; 30.06.2022, 12:10.
                              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Успех, Батя, когато си коректен и информативен, цена нямаш. Ама рядко си такъв
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X