IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компенсаторни инструменти-достойно изплащане

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Да не забравяме, освен това, че обезщетението е по някакви измислени и силно занижени оценки на откраднатите имоти и без никаква компенсация за изминалото непритежание. Например в моя случай, т.е. на моите прабаба и прадядо, компенсацията за едноетажна къща с двор в разширения център на средноголям наш град се състоеше от 14 000 компенсаторки.
    If you're not sure - google it!

    Коментар


    • Re: Компенсаторни инструменти-достойно изплащане

      От Сдружението на притежателите на компенсаторни инструменти с председател Валентин Христов умоляваме номинални притежатели на компенсаторни инструменти да пратят електронно писмо на адрес ogivel@mail.bg с препоръки за решаване на проблема с изплащането на компенсаторните инструменти. Моля пращайте и данни за обратна връзка. Вашите препоръки /ако са разумни/ ще бъдат представени на вниманието на правителството.

      Предполагам, че под номинални притежатели на КИ се разбира граждани със заграбена от комунягите през 1947 г. тяхна собственост и о(без)щетени с хартиен амбалаж, гръмогласно наричан от властитутките-трето котило комуняги, компенсаторни инструменти. Вместо да заплатят в пари полагащото се обещетение, както това е сторено в (източна)Германия, Полша, Чехия, Румъния те хвърлят тази стръв на дребния дивеч, намигайки на хищниците-лешояди да ги изхрускат за 10-15 стотинки. Така последните натърбушиха стотици милиони за жълти стотинки и грабитизираха българската индустрия. В момента обстановката е барикадна. От едната страна са о(без)щетените, вместо както се полага с пари {подсещане: Луканов, обезщетен с 100000$, десетки граждани, мнозинството цигани, всеки обезщетен с 5000-10000$, след осъждане на българското правителство в Международния съд по правата на човека в Страсбург, "горките жертви" на реституцията, обезщетени парично в пълен размер на техните КИ и прочие и прочие} с хартиен амбалаж, от другата страна са глутницата прекупвачи, оплячкосали на бали КИ по 10-15 стотинки. Ха кажете сега, как ще стане: хем вълците (пре)сити, хем агнетата цели?????????????????

      Коментар


      • http://www.pari.bg/article.aspx?article_id=306217

        Липсва информация за обема на компенсаторните инструменти
        Може да пуснат за приватизация Техноимпортстрой

        година 2007, брой 187, от 01.10.2007 г.

        Симеон Мандажиев


        От месеци Централният депозитар не пуска никаква информация за това, колко са компенсаторните инструменти в обращение, каза за в. Пари Валентин Христов, председател на Сдружението на притежателите на компенсаторни инструменти. Той миналата седмица се срещна с Анна Янева, зам.- министър на икономиката и енергетиката. Трябва да се спре издаването на компенсаторни инструменти, защото държавата трябва да знае колко активи трябва да покрие, уточни Христов. Според него не трябва непрекъснато да се бълват нови и нови компенсаторки. Сдружението също така подкрепя искането да мине на второ четене законът за спиране издаването на компенсаторни инструменти. В бъдеще с компенсаторки ще може да се участва в сделката за ТЕЦ Бобов дол и евентуално Топлофикация Шумен, напомни той. Има вероятност Министерството на регионалното развитие и благоустройството да приватизира с компенсаторки Техноимпортстрой, но не се знае размерът на пакета, допълни Христов.


        [photo]

        Искаме догодина да бъдат предвидени минимум 100 млн. компенсаторки за плащане на търгове на агенцията за приватизация. Държим освен лихвите по ЗУНК с компенсаторки да се плаща и главницата, каза Валентин Христов

        Коментар


        • http://standartnews.com/bg/article.php?d=2007-10-01&arti

          Записи за 550 млн. са на пазара

          каза за "Стандарт" председателят на Сдружението на собствениците на компенсаторни инструменти Валентин Христов. Той поиска да спре издаването на нови компенсаторки на среща със зам.-министъра на икономиката и енергетиката Анна Янева в края на миналата седмица. Според Христов, за да има на борсата по-справедлива цена за собствениците на записи и бонове, трябва срещу тях да се пуснат за приватизация по-апетитни предприятия. При изваждане на дружество от забранителния списък за приватизация поне 20-30% от цената да може да се плати с компенсаторки, настоява Христов. В петък записите поскъпнаха с 0,28% на борсата до 50% от номинала им. Боновете поскъпнаха с 0,06% до 47,04% от номинала.

          Коментар


          • Прави ли ви впечатление,че 116-ЦКБ-то явно е инструктиран от Йордан Цонев да подържа ликвидност при PKB-тата и така да създава впечатление, че няма проблем с реализацията им .
            Топлата връзка между ЦКБ и Йордан Цонев е отдавна известна , нали и на двамата седалището е във вилаета на ДПС- Варна

            Коментар


            • Не съм чел вестник Пари,но в днешния Стандарт има статия на Валентин Христов които настоява поне 30 %от цената на дружествата които ще бъдат изкарани от забранителния списък да се плащат с Компенсаторни инструменти.

              Коментар


              • Във вестник Пари има интервю с Валентин Христов -председател на Сдружението на притежателите на компенсаторни инструменти, някой чел ли го е?
                И може ли да даде линк защото не успях да купя весника .

                Коментар


                • http://money.ibox.bg/news/id_1342251498

                  Май мътните води се раздвижиха преди срещата ни в МИЕ за справедливо изплащане на КИ. Министър Димитров изпреварва срещата с новина-видите ли ние не работим под натиск на СПКИ.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от oginvest
                    Ветеране-утре означава 27 септември в 12 часа. Предложението ти е разумно. Ще настояваме номиналните собственици да се възмездят на 1,4 лв а останалите мин 80 ст.
                    сега виждам какво мислите да предложите,моля те не хабете хартията...пари държавата НИКОГА няма да извади,по-добре акцентирайте върху замените срещу държавни акции,второ сделките с компенсаторки да са НЕОБЛАГАЕМИ,не стига,че цените кретат ми КИ-итата не стават и за инвестиции т.к. са с данъчни тежести, по-правилното е обратното да се приеме плащане на данъците да става с компенсаторки!
                    ;-)
                    Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

                    Коментар


                    • Оги,

                      когато един формален "началник" (държавата) иска да тушира проблеми около себе си (на подчинените си) им казва дайте ми предложенията си в писмен вид ;-) така хем малките мишлета се успокояват,хем началника е "решил" проблемите,но всъщност НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ!

                      Предоставям ВСИЧКИТЕ си идеи свободно,без претенции за авторство, който иска да пише,аз в случая ще пиша само тук
                      Попитайте длъжностните лица,кога мислят да си ходят:-) и повече да четат...investor.bg?
                      ;-)
                      Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

                      Коментар


                      • http://www.bse.hu/onlinesz/10004878....tock_id=KARPOT

                        Влезнах в Унгарската фондова борса, и бях учуден от видяното. Наистина компенсаторките не са се търгували под номинала!
                        Кода на унгарските компенсаторки е КАRPOT

                        Коментар


                        • Ветеране оформи си предложението в писмен вид и го подпиши. Ако го донесеш утре пред Министерството на икономиката в 11:50 ще го предадем на министрите.
                          Моля и други които имат предложения за достойно изплащане на компенсаторките да ми ги изпратят , или да ги донесат утре в горепосочения час и място подписани с трите имена и адрес.
                          За сведение ви казвам ,че Унгарските компенсаторки от една година насам при номинал от 1000 форинта не са падали под 1100 !

                          Предложения може да изпращате и на :
                          Skype ogiplam
                          e-mail: ogivel@mail.bg

                          Коментар


                          • Ветеране-утре означава 27 септември в 12 часа. Предложението ти е разумно. Ще настояваме номиналните собственици да се възмездят на 1,4 лв а останалите мин 80 ст.

                            Коментар


                            • :-)
                              Оги,
                              кога е т'ва утре ;-) в МИЕ...и да знаеш,че кво е разумно решават те...
                              Иначе най-простичкото Разумно разрешаване е от ВСИЧКИ останали за приватизация държавни предприятия 30% да се предлагат срещу компенсаторки!
                              Дялове от Държавни предприятия срещу дялове от държавни Задължения (компенсаторките)!
                              Например 45% от БФБ за приватизация следователно 13,5% срещу компенсаторки ! ;-)
                              :-)
                              Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

                              Коментар


                              • Re: Компенсаторни инструменти-достойно изплащане

                                [quote="oginvest"][quote="oginvest"]От Сдружението на притежателите на компенсаторни инструменти с председател Валентин Христов
                                умоляваме номинални притежатели на компенсаторни инструменти да пратят електронно писмо на адрес ogivel@mail.bg с препоръки за решаване на проблема с изплащането на компенсаторните инструменти. Моля пращайте и данни за обратна връзка. Вашите препоръки /ако са разумни/ ще бъдат представени на вниманието на правителството утре на среща в МИЕ.
                                Огнян Велков-координатор на СПКИ за Пловдив
                                Пловдив,

                                Коментар

                                Working...
                                X