IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компенсаторни инструменти-достойно изплащане

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Edita
    netware5 и ograben!
    Вие две в едно ли сте или от клуба на анонимните мърморковци?Шапка трябва да сваляте на хората от СПКИ, дори само за това ,което се случи преди три години.Такава реализация на КИ на левовия пазар -110-113% никой не е мечтал ,а едва ли ще се изчисли точно колко над това ниво направиха онези, които ги превърнаха в златни акции от БТК? Ако съм на мястото на Валентин Христов ще те съдя до дупка за клеветите /ало, модераторите/. Но такъв сладур като теб ще се скрие в хралупата си. Иначе бой по манерката с хартийките до отказ да пишеш щуротии по форумите безнаказано. Ясно ли е?
    Брей-й-й и ти се регистрира само за да ми кажеш тези интересни неща.....? Дреме ми на дедовия кой ще ме съди. ВАЛЕНТИН ХРИСТОВ Е МОШЕНИК! Точка по въпроса! Хайде сега ходи да му докладваш и да идва да ме съди. Всъщност като ти гледам изказа, може и ти да си въпросното лице..... Само не знам защо се регистрира с женски ник, това ми навява некои допълнителни мисли....
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• netware5 и ograben!
      Вие две в едно ли сте или от клуба на анонимните мърморковци?Шапка трябва да сваляте на хората от СПКИ, дори само за това ,което се случи преди три години.Такава реализация на КИ на левовия пазар -110-113% никой не е мечтал ,а едва ли ще се изчисли точно колко над това ниво направиха онези, които ги превърнаха в златни акции от БТК? Ако съм на мястото на Валентин Христов ще те съдя до дупка за клеветите /ало, модераторите/. Но такъв сладур като теб ще се скрие в хралупата си. Иначе бой по манерката с хартийките до отказ да пишеш щуротии по форумите безнаказано. Ясно ли е?

Коментар

• Лошото е, че си вярваме, че БТК беше златната кокошка. Като смятам какво са ни взели преди 60 години и каво ние взехме преди 3 години ми се струва, че сме много далече дори от обикновенната кокошка...

Евала им правя на унгарците...[/quote]

Радваме се на трохите подхвърлени ни от властимащите овчари, защото ние, българите сме свикнали цял живот да ядем дървото, да си мълчим и да търпим............

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
          Именно защото не съм "професор" а съвсем обикновен човек, си позволявам тези твърдения..... На българина това му е проблема - че все някой друг му е виновен....
          Лошото е, че си вярваме, че БТК беше златната кокошка. Като смятам какво са ни взели преди 60 години и каво ние взехме преди 3 години ми се струва, че сме много далече дори от обикновенната кокошка...

Евала им правя на унгарците...

Коментар

• На българина това му е проблема - че все някой друг му е виновен....[/quote]

Това си е така. Но нека и сгрешилите имат 2-ри шанс. Нищо лично. Просто си обсъждам темата. Поздрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Добри1200
              Всеки сам си знае дали ги е усвоил или не, и по какъв начин. Не ви прави чест да плюете по ''глупавите'', ''тъпите'', ''алчните'' и т.н., (както се изразихте)които не са толкова напред с материала като Вас ПРОФЕСОРЕ.
              Именно защото не съм "професор" а съвсем обикновен човек, си позволявам тези твърдения..... На българина това му е проблема - че все някой друг му е виновен....

Коментар

Първоначално изпратено от Добри1200
                Първоначално изпратено от netware5
                Хора, опомнете се! Този Валентин Христов е МОШЕНИК! Трябва да сте луди да му се доверявате!

P.S. Нищо лично, ама трябва да имате много извинителна причина за да притежавате все още КЗ. Къде бляхте, когато хората правеха пари от тях?
                Извинете Господине, но бихте ли казали, кои са тези, които са правили пари от КЗ(като изключим вечно облажилите се парламентаристи, техните родственици и една много малка част от простосмъртните). А може би трябва да имат извинителна причина тези, които не са продали КЗ( имам в предвид най-вече наистина ограбените, не прекупвачите), след като част от единственото стойностно предприятие което бе пуснато срещу НС-(БТК) имаше възможността да усвои една минимална част от издадените хартийки. Според мен, след като Вие сте успели да усвоите КЗ по най-добрият начин, не означава,че другите собственици кучета ги яли.
                Усвоих ги, защото имах 1) акъл в главата, 2) здрав разум и 3) послушах брокера си.... Ако Вие не сте ги усвоили, това е заради а) тъпота, б) алчност, в) дебелоглавие

Птичето каца веднъж на рамото, и ако не използваш твоя шанс, недей да прехвърляш вината за това на някой друг....
                Всеки сам си знае дали ги е усвоил или не, и по какъв начин. Не ви прави чест да плюете по ''глупавите'', ''тъпите'', ''алчните'' и т.н., (както се изразихте)които не са толкова напред с материала като Вас ПРОФЕСОРЕ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Добри1200
                  Първоначално изпратено от netware5
                  Хора, опомнете се! Този Валентин Христов е МОШЕНИК! Трябва да сте луди да му се доверявате!

P.S. Нищо лично, ама трябва да имате много извинителна причина за да притежавате все още КЗ. Къде бляхте, когато хората правеха пари от тях?
                  Извинете Господине, но бихте ли казали, кои са тези, които са правили пари от КЗ(като изключим вечно облажилите се парламентаристи, техните родственици и една много малка част от простосмъртните). А може би трябва да имат извинителна причина тези, които не са продали КЗ( имам в предвид най-вече наистина ограбените, не прекупвачите), след като част от единственото стойностно предприятие което бе пуснато срещу НС-(БТК) имаше възможността да усвои една минимална част от издадените хартийки. Според мен, след като Вие сте успели да усвоите КЗ по най-добрият начин, не означава,че другите собственици кучета ги яли.
                  Усвоих ги, защото имах 1) акъл в главата, 2) здрав разум и 3) послушах брокера си.... Ако Вие не сте ги усвоили, това е заради а) тъпота, б) алчност, в) дебелоглавие

Птичето каца веднъж на рамото, и ако не използваш твоя шанс, недей да прехвърляш вината за това на някой друг....

Коментар

Коментар

• Тази тема отворих за да информираме притежателите на компенсаторни инструменти.
                      Онзи ден министър Димитров заяви в 24 часа, че е подписал презложение " всички миноритарни дялове под 10% да се пускат срещу компенсаторки".
                      Това изявление породи едно недоумение и е проява на неуважение към отритнатите притежатели на компенсаторни инструменти!
                      Познайте кое е недоумението и кое предизвика неуважение?

Коментар

• Хора, опомнете се! Този Валентин Христов е МОШЕНИК! Трябва да сте луди да му се доверявате!

Коментар

• Ще кажа, така:
                          Имам една от първите сделки на фондовата борса 1998г горе доло по това време на годината. Когато номинала се купуваше над 100% аз не продадох, а участвах и както знаят някои хора във форума, максималния процента печалба бе над 200%. От тогава съм си купувал акции с компове три пъти.
                          Същите тези хора много добре помнят как този вожд прецака част от записите да са с отрязани права в сравнение с другите компове и как се изказваше против тяхното качване на борсата и приравняване с другите подобни инструменти-това е Факт!
                          А относно битката-предлагам да дойда и да те оправя на площада, за да може, който и да мине да даде акъл и така да се получи максимален ефект за всички........

Коментар

• СПКИ! Защо скрихте проектописмото с искане до СТАНАШЕФ, уплашихте ли се или що? Мен не е страх от ченгеджии-комуняги-грабитизатори и съсухрени от 65-те години мародери, напротив обнадеждавам се от такива искания. Затова ще го припомня, за да го прочетат повече ХОРА и те да се обнадеждят:
                            ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
                            МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ
                            НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

И С К А Н Е

от СДРУЖЕНИЕТО НА СОБСТВЕНИЦИТЕ
                            НА КОМПЕНСАТОРНИ ИНСТРУМЕНТИ

чрез председателя
                            ВАЛЕНТИН ХРИСТОВ
                            СОФИЯ, ж.к. „Младост 2”, бл. 237, вх.1, ет. 7, ап. 18

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Една година измина от влизането ни в Европейския съюз и България още не е изпълнила задълженията, произтичащи от приетите международни документи на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа.
                            Резолюция 1096 (точка 10-та) приета през 1996 година, към която България се е присъединила изисква собствеността, „незаконно или несправедливо заграбена от държавата, национализирана, конфискувана или по друг начин експроприирана по време на властта на комунистическо тоталитарната система да бъде по принцип реституирана на своите първоначални собственици ИЗЦЯЛО”.”В случаите, когато това не е възможно, следва ДА СЕ ДАДЕ САМО ПАРИЧНА КОМПЕНСАЦИЯ”.
                            В нарушение на този принцип за парично обезщетяване, реституционните закони - Закона за обезщетяване на собственици на одържавени имоти (ЗОСОИ) и Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ) постановяват обезщетяване не в пари, а в компенсаторни инструменти - безпарични платежни средства.Очевидно е противоречието на реституционните закони с международен акт (резолюция 1096 на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа), а съгласно чл. 5, ал. 2 от АДМИНИСТРАТИВНОПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС когато закон противоречи на международен договор, прилага се международния договор.
                            Формулата за определяне размера на дължимото обезщетение по Закона за обезщетяване на собственици на одържавени имоти съдържа като елемент средното трудово възнаграждение през тримесечието, което предхожда определянето на обезщетението. Като се вземе предвид обстоятелството, че решенията (административните актове) за признаване правото на обезщетяване издавани от съответните областни управители продължава от 1997 година до сега непрекъснато и през този период размера на средното трудово възнаграждение се промени значително, получателите на обезщетение с компенсаторни записи са неравнопоставени, в нарушение на конституционния принцип за равенство на гражданите пред закона.
                            Явява се необходимостта от окончателно правителствено решение за равнопоставеност на всички първоначални собственици на компенсаторни записи чрез актуализирането им към дата на окончателното изплащане.
                            Що се отнася до поименните компенсационни бонове, издадени по Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ), те следва да бъдат изплатени заедно със законната лихва, считано от датата на съответното решение на Поземлената комисия (Общинска служба земеделие и гори), с което са определени като начин на обезщетяване, до датата на изплащането им.
                            С оглед на изложеното, МОЛЯ на основание чл 75 ал. 2 от Административнопроцесуалния кодекс, Министерският съвет да издаде НОРМАТИВЕН АДМИНИСТРАТИВЕН АКТ по приложението на Закона за обезщетяване на собственици на одържавени имоти, по силата на който да се актуализира разрешеното обезщетение с компенсаторни записи на първоначалните собственици, съобразно средната работна заплата към тримесечието, предхождащо изплащането им.
                            МОЛЯ, Поименните компенсационни бонове, издадени по Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ) да бъдат изплатени заедно със законната лихва от датата на съответното решение на Поземлената комисия (Общинска служба земеделие и гори), с което са определени като начин на обезщетяване, до датата на изплащането им.

С уважение:
                            Валентин Христов

Коментар

• Киро левия, престани да манипулираш хората!Аз не съм толкова сдържана ,колкото г-н Христов и г-н Велков, а направо ще започна с ляв и десен прав,после пак ляв-десен.И така докато посинееш от яд.Бегай при твойте леви/е-гейски/поддръжници-имам черен колан по инвестиции. Когато г-н Христов се бореше КИ да се търгуват на пода на БФБ-София преди 6-7 г. ,ти ходеше по разни безобразни места и не знаеше за какво иде реч.Когато цените на комповете стигнаха до 110-113% от номинала преди 3 години, ти духаше супата.Колкото до появите на Председателя на СПКИ по различни телевизии, такива като теб само могат да мечтаят.Киро- левия само може да пелтечи пред огледалото вкъщи и сънува "звездния си миг"- да пише глупости в Инвестора.

Коментар

• СПКИ ! Внесохте ли ? искането до СТАНАШЕФ или си го прибрахте, защото от парламентарния мухъл измъкнаха ЗОГОИДО на команданте Костов, за бъде самодоволно отхвърлен на 17.І.2008 от смърдящата измет в т.н. парламент. Вонята се носи не от Суходол, а от коптора с надпис : Съединението прави силата - съединили са се и демонстрират сила срещу кого ? срещу хорицата, ограбени до девето коляно, от техните прародители - първото деветосептемврийско котило КОМУНЯГИ - МАРОДЕРИ

Коментар

Working...
                                X