IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компенсаторни инструменти-достойно изплащане

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
    По мои сметки днес само за 1 ден броя на поименните компенсационни бонове е намалял с 22 370 такива бонове. Да живеят балъците - препоръка е.
    Здравей, как правиш изчисленията?

Коментар

• http://www.investor.bg/bylgariia/5/a...bonove,139749/
      МЗХ проверява всички имоти, предложени за продажба срещу бонове

Коментар

По мои сметки днес само за 1 ден броя на поименните компенсационни бонове е намалял с 22 370 такива бонове. Да живеят балъците - препоръка е.
        Може ли да обясниш наистина, че и на мен не мие ясно

Коментар

Би ли обяснил като как е намалял?

Коментар

• По мои сметки днес само за 1 ден броя на поименните компенсационни бонове е намалял с 22 370 такива бонове. Да живеят балъците - препоръка е.

Коментар

• Председателят на асоциацията наистина защитава интереса на правоимащите, но какво може да направи той сам?

Истината е, че без него щеше да е по-лошо

Коментар

• Държавата трябва да продава земята си, за да не се въртят схеми около наемите, но не и по този начин

Коментар

• Това с ПКБ е една грозна история
                  1000 души без никакви знания, + 10 наши момчета,тарикати са били запознати

Ужас

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
                    Спекулант, прочети внимателно какво е написал Оги и си помисли, дали на него изобщо му пука за някого, освен за него самия?!? И в доста негови постове съм чел, че трябва да се плаща членския внос, ако изобщо иска някой да получава инфо или помощ от организацията им?!?
                    Става въпрос за едни пари и господина да си получава възнаграждението, че има претенциите да защитава нечии други интереси! Но единствените, които защитава са неговите!
                    Виждал съм хора, които правят чудеса от слава, за да помогнат на някого и то абсолютно безвъзмездно, без да им е нужна някаква измислена организация, но тук нямаме такъв случай, което си личи от много неща, ако малко поне го чете човек!

Между другото, той може и да е един от тези 1000 души, които знаят предварително за търговете, защото така може да са му купили спокойствието и мълчанието!
                    А да напишеш писмо на министъра да изплати ПКБ-тата по номинал е най-голямата простотия, която е чиста имитация на дейност!
                    Подкрепям напълно, няма да се учудя, ако господинът е бил сред запознатите и се е възползвал по един или друг начин от информацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от oginvest Разгледай мнение
                      Според наредба №16 условие за това участие е притежаването на ПКБ. Аз си закупих ПКБ и извадих депозитарна разписка, копие от което ще представя заедно с другите документи за търга.
                      Мой познат също ще участва в този търг, но ми даде съвет да направя като него а именно Купува си той ПКБ , изважда си депозитарна разписка за тях. В едномесечния срок предхождащ търга той продава същите ПКБ и за участие в търга той ще представи депозитарната разписка за тях, но те фактически вече не са по неговата сметка в Централния депозитар и фактически той ще участва в търга без да има ПКБ. Ако спечели търга същият ще закупи нови ПКБ с които да плати! Възможно ли това?

Проверява ли комисията по търга дали се плаща с боновете отговарящи на Депозитарната разписка/ДП/ представена за участие в търга?

На това запитване експерт Димитрова от ОблДирЗемеделие Пловдив ми отговори тази сутрин, че плащане на спечелена на търг земя трябва да се плати с ПКБ отговарящи на представената за участие в търга ДР. Ако някои тарикати за си закупили преди търга ПКБ, извадили са Депозитарна разписка /ДР/, но са ги продали преди търга няма да могат да платят спечелена земя с нови ПКБ!
                      Спекулант, прочети внимателно какво е написал Оги и си помисли, дали на него изобщо му пука за някого, освен за него самия?!? И в доста негови постове съм чел, че трябва да се плаща членския внос, ако изобщо иска някой да получава инфо или помощ от организацията им?!?
                      Става въпрос за едни пари и господина да си получава възнаграждението, че има претенциите да защитава нечии други интереси! Но единствените, които защитава са неговите!
                      Виждал съм хора, които правят чудеса от слава, за да помогнат на някого и то абсолютно безвъзмездно, без да им е нужна някаква измислена организация, но тук нямаме такъв случай, което си личи от много неща, ако малко поне го чете човек!

Между другото, той може и да е един от тези 1000 души, които знаят предварително за търговете, защото така може да са му купили спокойствието и мълчанието!
                      А да напишеш писмо на министъра да изплати ПКБ-тата по номинал е най-голямата простотия, която е чиста имитация на дейност!
                      Last edited by THE TRADER; 05.09.2012, 16:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от oginvest
                        Върни се назад във форума и виж че относно номинала на който да продават правоимащите съм писал още от 2005-та!

И когато станете наши членове-тогава може да ни критикувате! Елате да се борим заедно, а не грачете кресливо като гларуса Спекулант от Бургас!
                        Огиии, дръж малко нервата. Много сваляш нивото!
                        Няколко забележки и неудобни въпроса ти писах и взе да издивяваш

Оги, спекулантите са благодат за всеки един пазар. Благодарение на тях пазарите са по-ликвидни, по-дълбоки и по-ефективни. Но кво ли ти обяснявам на теб, ти си чадо на друго време, не можеш да ги проумееш тия еретични теории за полезния частник
                        Добрият, стар Батя

Коментар

• и аз бих искал Държавата да плати ПКБ по номинал НО

И когато станете наши членове-тогава може да ни критикувате! Елате да се борим заедно, а не грачете кресливо като гларуса Спекулант от Бургас!
                          Трудно бих станал ваш член щом използвате изрази като "грачете кресливо " за нещо съвсем коректно казано !!!
                          Впрочем аз без да съм организиран съм давал помощ и съвети на доста познати и роднини -'компенсирани'! Вярно от София са и са по грамотни, но доста възрастни! На някои им помогнах(само от солидарност!) и да си получат /и отново че си бяха затрили разписките/ боновете!
                          Иначе и аз естествено бих искал Държавата да плати по номинал ПКБ-тата, но това не е реалистично, особено при това правителство - вижте само с каква злоба ББ нееднократно е говорил за "реститутите"!!!!
                          А и не виждам как на власт ще дойде правителство, което ще има друго отношение!!! Червените ченгета завладяха медиите и за повечето облъчени избора е между различните червено ченгенски отбори - БСП , НДСВ, Герб, Атака, РЗС..... а Червените и ченгета мразят "реститутите".
                          Така че за съжаление за МЕН реалностите са такива -на когото са му останали ПКБ ( не е успял да ги продаде при далаверата на Шулева с БТК) сега да се възползва от далаверата на М Найденов/ но да се държат солидарно, и да не свалят много цената/! Ясно е че хората на М Найденов, (както навремето тези на Шулева) ще се нагушат, но поне и компенсираните ще получат нещо повече за своите бонове - не е ясно дали скоро управляващите ще направят трета далавера!
                          А и почти всички инв. посредници са с Червено-ченгенски генезис!

Категорично Не е препоръка, !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от oginvest Разгледай мнение
                            За сведение на Инвестор.бг
                            Долното писмо изпратих на

до: minister@mzh.government.bg
                            дата: 04 септември 2012, 11:39
                            тема: Съвет
                            изпратено от: spki.org

Инвестор, моля проверете за отговор!

Уважаеми г-н Министър Найденов,

като координатор на СПКИ напоследък приемам много обаждания от Димитровград, Симеоновград на възрасни притежателки на ПКБ които ме питат как и къде да продадат наличните им земеделски бонове!
                            Аз им обяснявам, че трябва да намерят инвестиционен посредник, а жената го повтаряше няколко пъти на чуващото се внуче/най-вероятно/ за запомни тази чуждица!
                            Не унижавайте повече бившите земевладелци г-н Министър, а изплатете на притежатели над 70 години компенсаторките им по номинал!

Поздрави и уважение

Огнян Дюкенджиев
                            Координатор на СПКИ-Сдружение на притежателите на компенсаторни инструменти
                            Пловдив ул. Прогрес №5
                            0888347011, 032 241517
                            Тъжна картинката сте, вместо да го раздавате пиари на Найденов, защо не напишеш едно писмо до медиите и до министъра, че вашите членове бяха излъгани като им изкупиха боновете за 30-40 стотинки, търгувайки с вътрешна информация. А сега, когато и до последната баба на село стигна информация за боновете и всички карате хората да продават, къде е цената - вече с 20 стотинки под цените, които бяха достигнати преди търгът да бъде обявен

Коментар

• Поздрави Огняне!!!

това е едно много добро предложение!!!

п.с. в колко хищен свят живеем

Първоначално изпратено от oginvest Разгледай мнение
                              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• на едни даваше "по равно" а на други " по- малко равно!"

Кво хубаво си беше тогава - само държавата купува и продава ... и на всеки по равно дава
                                само дето на едни даваше "по равно" а на други " по- малко равно!"

а щом Огнян Дюкенджиев е Координатор на СПКИ- да се размърда и сам да предложи адреси на инвестиционни посредници на възрастните хора., да организира срещи,,,,
                                а преди това да беше инструктирал всички от СПКИ да НЕ СИ ПРОДАВАТ КНИЖАТА НА БЕЗЦЕНИЦА!
                                аз на всичките си познати казвах : "в никакъв случай не продавайте под 50%!!" все ще се вдигнат!!" и който ме послуша спечели!
                                ПП и аз имах и чак сега ги дадох на 80 ! е може да не е максимума, може и до номинал да се вдигнат но така реших! казах и на роднини, но докато се организират успяха но на 74!!

Коментар

Working...
                                X