IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компенсаторни инструменти-достойно изплащане

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чудеса се случват не само по Коледа...

Играчи без ПКБ-та класирани първи и втори по инструкции на министерството!

http://www.capital.bg/biznes/kompani...rata_v_poleto/

Коментар

• още 20% за 1 седмица
      Убаво нещо това БФБ-то.

Само да не бе оня мискинин Дянков

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
        И аз мисля че е много рано. За нов търг си мисля че поне 6 мес. ще трябват.
        А като разбрах на колко хора са им артисали ПКБ-тата и може да тръгнат да ги продават. Отделно от тия 220 млн. номинал дето ги водят неактивни, последния търг със сигурност ще събуди няколко млн. и ще се появяват преодично на пазара.
        Та аз мисля да погледна към ПКБ-тата след НГ най-рано.
        А бе артисали ама определено има глад как мислиш дали ще стане една врътка от 30-40 %

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
          А като разбрах на колко хора са им артисали ПКБ-тата и може да тръгнат да ги продават. Отделно от тия 220 млн. номинал дето ги водят неактивни, последния търг със сигурност ще събуди няколко млн. и ще се появяват преодично на пазара.
          Има нещо вярно ама да не дотикат до 60 стинки цената че това са близо едни 50%

Коментар

• Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнение
            да бе четох го и си направих изводи ама много рано започнаха да тварят или пак искат да напълнят каруцата и започват от далече за да не набалончат цената е.а ли му майката?????????
            Добрият, стар Батя

Коментар

• абе какво става с тези шибани компесаторки бе компесаторните записи и тях ги подпукаха, знаете ли те в какъв търг могат да участват?

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
                Виж мнението под твоето...
                да бе четох го и си направих изводи ама много рано започнаха да тварят или пак искат да напълнят каруцата и започват от далече за да не набалончат цената е.а ли му майката?????????

Коментар

• Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнение
                  Опаааааааааа тук най-важният показател на БФБ (цената) показва нещо, някой може ли да сподели нещо което не знам
                  Виж мнението под твоето...

Коментар

• Опаааааааааа тук най-важният показател на БФБ (цената) показва нещо, някой може ли да сподели нещо което не знам

Коментар

• [Тази статия е част от съдържанието на вестник Капитал Daily] 3 15 окт 2012, 19:15, 463 прочитания
                      Нов търг, този път публично огласен
                      Земеделското министерство ще предложи срещу компенсаторки непродадени сега терени и други с изтичащи договори за аренда

След обобщаване на резултатите от настоящите търгове за продажба на земеделски земи от държавния поземлен фонд срещу компенсационни бонове ще бъдат организирани нови продажби в цялата страна. За идеята съобщи земеделският министър Мирослав Найденов в интервю за в. "24 часа". В понеделник от пресцентъра на агроведомството съобщиха, че все още не е ясно кога ще стартират процедурите, нито какви площи предстои да бъдат обявени. Сигурно е само, че процедурата ще е преди изборите.

Ранно оповестяване

Септемврийският мегатърг на земеделското министерство се проведе при липса на каквато и да било ранна и подробна информация към пазара - рекордното количество държавна земя беше анонсирано през август, когато няколко компании вече се бяха сдобили с големи количества компенсаторни книжа. Това роди съмнения сред участниците на капиталовия пазар за предварително изтичане на информация за търговете към шепа фирми. Явно за да избегне подобна ситуация, а и признавайки си, че предния път информацията не е била явна и публична, сега земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че предстои втори кръг на търговете. В интервю за в. "24 часа" той казва, че "това няма да е единственият и последен търг".

"Всъщност 1/3 от площите ги извадихме от търговете и имаше хора, които останаха разочаровани в очакванията си. За да не се почувстват излъгани, ще пуснем втори търг с непродадените земи от първия и ще се търсят пасища и ливади извън "Натура", каза още той, допълвайки: "Затова го казвам още отсега, за да не кажат после пак, че някой е имал информация предварително. Очаквам анализът да се направи и ще има втори търг. Който иска, да си купува компенсаторни записи." Изказването идва на фона на няколкомесечните съмнения дали е имало изтичане на информация заради няколкото големи сделки с компенсаторки на фондовата борса, сключени месеци преди търговете. Тогава от агроминистерството на няколко пъти отричаха, че има предварително "изтичане на информация". После обяснението беше, че стотици хора са знаели месеци по-рано.

В понеделник от земеделското министерство съобщиха, че все още не е ясно кога ще бъдат обявени новите търгове. "Вторият кръг" обаче ще бъде преди края на мандата на правителството, като на него ще се предложат земи, които не са били продадени на настоящия, както и такива, чиито договори за аренда изтичат. На този етап няма информация каква е общата площ на парцелите, които ще бъдат обявени за продажба, като от пресцентъра на агроминистерството уточниха, че предстои да се направят анализи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Макар едва половината от протоколите да са налице до редакционното приключване на броя, т.е. в 12 от общо 26 области, от тях се набива на очи фактът, че най-много земи са спечелени от една интригуваща седморка. А още по-точно - една лидерска четворка с неотлъчно подгласяща й тройка от дружества.

.
                        На бас, че лидерската четворка доброволно ще се откаже на места в полза на тройката

Коментар

• Вестник Капитал

"Твърде много съвпадения"

Търговете за държавна земеделска земя срещу компенсаторки приключиха и резултатите от половината вече са видими: парцелите не отиват в хиляди ощетени преди време бивши собственици, нито пък при множество инвеститори в компенсационни бонове или земеделски стопани. Напротив, а почти всичката земя е спечелена от седем повтарящи се компании. Косвени връзки показват, че четири от тях са свързани със собствениците на "Винпром Пещера". Точно както посочиха три независими източника на "Капитал" още в средата на август, преди дори да е станало публично ясно, че ще има търгове.

А протоколите от тях вече показват, че от земите са имали интерес определен кръг компании, които най-вероятно са имали информация за готвения търг доста преди обществеността, подготвили са се добре, като са натрупали компенсаторки, и сега обират плодовете на труда си.

Макар едва половината от протоколите да са налице до редакционното приключване на броя, т.е. в 12 от общо 26 области, от тях се набива на очи фактът, че най-много земи са спечелени от една интригуваща седморка. А още по-точно - една лидерска четворка с неотлъчно подгласяща й тройка от дружества.

Шампионската четворка, т.е. компаниите, които са били класирани от тръжните комисии на първо място, имат корпоративна история. Това са "Агроленд консулт", "Биопродукти България", "Лукс ауто" и "Полет 2000". Преглед на наличните протоколи показва, че тези четири дружества печелят 25 хил. декара в половината ясни търгове. Това на практика е почти всичко. Земеделското министерство предостави за продажба общо 100 хил. дка. Първоначално то предложи 154 хил. дка, но след намеса на природозащитни организации се наложи все пак да извади включените защитени територии, които по закон не могат да се продават, и територии, попадащи в мрежата "Натура".

Коментар

• НЕ Е ОТ ФОРУМА- ЛИЧНО МИЛНИСТЪРА ЗАЯВИ НЯКОЛКО ПЪТИ, ЧЕ ЦЕНИТЕ ЩЕ СТИГНАТ НОМИНАЛ И ЩЕ СЕ СВЪРШАТ ПКБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Прехвалените търгове се провалиха- собствениците на ПКБ отново са измамени
                              Да бяха продавали, докато ПКБ се търгуваха за над 70 ст. Ама тогава някои от форума се надъхваха и за цени над номинал.

Коментар

• Точно. Как беше израза - "Навързани като свински черва"?
                                Или ако предпочитаме "Обичайните заподозрени"

http://www.capital.bg/politika_i_iko...p=0#storystart
                                |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                                |___________||__|___|)
                                (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

Working...
                                X