If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
това май е трета вълна за агресивни покупки (по-български)на Софарма, а бе аз ли не разбирам, но някой вкарва доста пари за покупки на тази толкова рискова акция. Браво на таквиз смели инвеститори,но да споделят защо?
Това с данъците и данъчните преференции в BG, при търговия с ценни книжа, може би трябва да го отделим в една съвсем различна тема и да обсъдим абсолютните безмислици в БГ законодателство. Защото възможностите за далавери са огромни, а такива галфони като мен дето се пънат да търгуват на международни пазари са прецакани отвсякъде. Какво имам предвид:
Огромната разлика за данъчни цели при:
1. Фирма търгуваща с акции в БГ.
2. Фирма търгуваща с акции в US.
3. Физ.лице търгуващо с акции в БГ.
4. Физ.лице търгуващо с акции в US.
5. Чужда Фирма търгуваща с акции в БГ.
6. Чужда Фирма търгуваща с акции в US.
7. Чуждестранно Физ.лице търгуващо с акции в БГ.
8. Чуждестранно Физ.лице търгуващо с акции в US.
Та тази тъпа данъчна реформа позволява на лицето по т. 1 да прави огромни далавери и от друга страна лице като мен по т. 4, за това че е загубило 1000 долара да плати данък от 5000 долара.
Интересното е, че тоя процент подлежи на disclosure. Ще чакаме да видим кой на кого, но едва ли има значение - ще е някой "Еламаритни Овърсийз Ко." с дискретни собственици, според мен.
Естествено, че предната сделка си беше грешка)) И аз винаги греша 1 със 6, така че нормално е. Едно въпросче чуждестранните лица освободени ли са от капиталова печалба? И още едно въпросче - Дружеството с т.нар Процесинг чуждестранно ли е? И още едно въпросче, дружеството купувач и продавач на 29 и 6 има ли нещо общо с процесиращото дружество??? Може ли някой да ме осветли по тези въпросчета? Ако отговорчетата са ДА, тогава да са живи и здрави данъчните!!! И в България и в СССР и в Кипър.
Абе това за ДКЦК и да е вярно - полза няма. `Що правят мускули, а не се занимават с нещо по-полезно - да творят адекватни наредби и закони. Сигурно пак ще глобят някого /ФАР?/ и пазара ще повярва, че всичко е ОК. Честно, не виждам защо трябва да е черен посредник, който прави ликвидност по една позиция. Вместо да се радваме ...... Ами то, аджеба, нямахме си маркетмейкъри и ето - нишата е запълнена.
Мислете позитивно! ))
Отговора е днешната сделка на 6 лв, явно искат да покажат, че пазара е тук. Може би пак някой пряговаря за милион акции като използва рехавия спот пазар
Хей, купувачите не са малко. Ако броя правилно това са 18 посредника с над 60 поръчки. От другата страна са 12 посредника и малко повече от 20 ордера. При това положение можем да очакваме сериозна търговия на нива над 5 лева.
А иначе не мисля, че ФАР имат интерес да държат цената на 4 лв. Който и да е клиента им, той едва ли би приел с лека ръка да загуби няколко хиляди само от бързане. Друг е въпроса дали наистина не бърза да продава. Онзи ден прояви нетърпение и изсипа на пазарна. Но, според мен, ако изчака седмица - две маже да си продаде пакетчето с близа лев повече на акция. Кой знае!
Радо, блока изглежда редовен /предвид обема и цената / и знаеш, че се очакваше. Аз се удължавам
Споко бе човек, не си само ти този, който е гледал на тези нива. Между впрочем, аз пусках ордери обаче не знам защо, все се разминавах със стотинка две.
не че аз съм невероятния БГ спекулант, само се опитвам да мисля )) - нали има Т+3, което прави вторник?
и аз като рибок, вместо да кеширам, само зяпах на 9-10.
че ако са ме хванали онзи ден при изсипването на 4, а от по-преди също имам едни взети пак на толкова, що сега да не ги продам на 5.20?
не мисля обаче че на някого сериозно му пука за цената, по-скоро я въртят та белким мирясат дребните рибоци, може и да се лъжа...
Може би страха, че Фар иска цената да е 4 лв, поради някаква причина, а те могат да натискат цената (по-точно клиента) ще накара купувачите да са предпазливи и да бягат от смели покупки?
Проблема е, че купувачите са малко това е...
Коментар