If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Поздравляния за усета , цената прескочи 6 лв и ме изненадва този устрем за покупки - защото, излезе "инфо", че няма да изкупуват ( а според мен това движи основно цената нагоре, а не очакванията за дивидент). Дано продължи тренда, може би наистина върви към 10
Странна работа bid-ask на SFARM е 5,90-6,10. Не ме учудва, че не купуват, а че няма продавачи. Никока не може да ме учуди липсата на търговия с бг акции, но днес да няма нито една сделка, при положение, че в последните дни минимум 2000-3000?!
Обикновено като няма сделки - следва падане?
Хората около СОфарма трябва да получат специална награда от борсата (погрижиха се да има комисионки) за песента " Ще купувам, няма да купувам"...да живее ликвидността дошла от слухове (
Ами според моите елементарни юридически познания си абсолютно прав. Между другото, това е и причината, мен пък да ме интересува какво ще стане с казуса "Полимери" макар и да нямам грам позиция там. С тази разлика, че Д&Д се правят на по-големи непукиси и от Коко Банев - лихвите!!!.
Дано бъда лош пророк, но подобно развитие може да се очаква и покрай SLB.
Аман от номера...
Не би следвало да ме интересува какво се случва със SFARM, защото нямам позиция там, обаче според мен в случая когато Софарма е съдлъжник на Елфарма по банков кредит, който отлично се знае че е отишъл за закупуване на акции от Софарма имаме случай приравнен на обратно изкупуване на акции по ТЗ и докато това е така Елфарма не може да гласува с тези акции на ОСА. Как мислите, дали съм прав?
Коментар
imported_Мариян Йорданов
SFARM, NEFT
Ако Дойче телеком купи БТК (о! чудо) и приложи схемата Елфарма-Софарма-чужди лихви, то печалбата на БТК ще отива за лихви по 65 млрд. доларов дълг на Дойче телеком. И тогава сбогом големи данъкоплатци, както казва Незнайко. Ако данъчните отворят тази врата в бюджета нищо дбро не ни чака. Тъй като всички телекоми са задлъжняли всеки купувач на БТК ще приложи тази схема за собствения си дълг (не дори като Елфарма-Софарма за дълга по повод покупката на приватизираното дружество
Ако номера с платените лихви на Елфарма мине и пред данъчните, ще се убедя окончателно, че в тая държава можеш да си правиш каквото ти скимне. Утре и купувача на БТК ще си прехвърли лихвите и бай-бай голям данъкоплатец.
Коментар
драг
SFARM, NEFT
Хип. Огнян Донев направи грешка и сега може да посети затвора.
Коментар
Hapcho
SFARM, NEFT
Видяхте ли думите на Донев-нашите акционери може да не чакат толкова дълго,всичко ще се реши на общото събрание.Това е нещо за което писах преди доста време.Спекуланти -на ход.
Коментар
Юником Консулт
SFARM, NEFT
Огнян Донев - Нашите акционери може да не чакат толкова дълго за дивидент.
Пред наш репортер г-н Огнян Донев - изпълнителен директор на Софарма заяви: "При встъпването ми в длъжност като изпълнителен директор казах че е логично три години след приватизацията да няма дивидент. Изглежда живота ще ме обори и нашите акционери може да не трябва да чакат толкова дълго. Решението за дивидент ще се вземе на общото събрание но първо трябва да се анализират други фактори като технологическа изостаналост и необходимост от ускорена модернизация." Тези негови думи силно увеличават шанса за раздаване на дивидент през тази година.
Юником Консулт 10/4/2002
Коментар
акционера
SFARM, NEFT
Не съм казвал, че имам някакво участие в тази сделка.
Коментар