IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Паника на БФБ !!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БФБ вечно нагори

БФБ нема как да се срива по средните причини:

1. Сички инвеститори, за разлика от щатите са си много убразовани и никога не биха сгрешили в приценката си.
    2. Сички собственици на фирми са намерили можещи и знаищи хора – менажери, които умело да оправляват фирмите
    3. Собствениците на фирмите не са свързани с ДС и ЦРУ и ФБР, и са от много поколения в бизнеса. Ирудирани, начетени, хора с морал и цености. Те много разбират и от акций и от облигаций и други неща – безмитен внос на мерцедеси и други хубави екстри
    4. Менажерите са повечето CFA, CGA, MBA. За разлика от менажерите на запад, които явно са некви връзкари и доведоха до кризата 2000-2002г.
    5. Държавата бди щото сичко на бизнеса да му е наред, да има дългосрочну конкорентно предимству пред западнити фирми
    6. Държавата се грижи сички граждани да са богати, да разполагат с излишен ресурс за инвестмънти в акций, облигаций, варантй, опций и т.н. и др.
    7. Всички имат ТАКСУН, или ще си копуват, защоту се иска на испита по CFA
    8. Има форум, този туканка, откъдету може да се научи всичко необходимо за инвестмънтите

И последно на БФБ няма балони, защото мечу пух ги отнесе да празнуват руждения ден на прасчо и йорий

Ел. подпис: 0084 (007 с Данак Дубавенъ Стойност)

Коментар

• Чичко Уорън, адресирай си критиките към Григори (=Пепи). Повечето тук отдавна забелязаха, че той не разбира нищо от финансов анализ. Радвам се, че и ти го проумя.

Ето този квалифициран източник:

Първоначално изпратено от Grigorius
      ...... Средното П/Е за БГ40 е 43, а излиза 185, защото се смята и П/Е на ZAHZA. което е 5000.

Коментар

• Първоначално изпратено от VS
        ...
        Докато надценеността при акциите е факт. Ето няколко общодостъпни цифри:

П/Е на ЗАХЗА е 5000
        П/Е на БГ40 е 186
        П/Е на МОСТС е 518
        Явно не са съвсем общодостъпни ... провери си сметките за ZAHZA и не се излагай! Жокер - гледай консолидираните отчети и имай предвид сплита.
        Не, че е цвете за мирисане, но гравитира около 100

Коментар

• така си е)))

Коментар

• Бе аре сега - НИ... Имоти и акции - тава съвсем различен тип инвестиции. Става дума и за чена на брой (няма имот да струва 18 кинта) и за ликвидност и за много други работи... не правете кухи сравения.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• VS, като гледам последното ти мение си се кротнал и гледаш реалистично

да ти кажа мисля, че оназ тема за П/Е-то на НИ май са я отворили специално заради теб Беше се развихрил да възвеличаваш разни П/Е-та

Ама сега и те ще се кротнат май

Коментар

• Нетуер - нещо не си ми проследил участието тук днес От самото начало твърдях защо е тъпо да прилагаме измислено П/Е при имотите... После вече се бъзиках.

А екземпляри като Пепи (=Grigorius) дори изтърсиха, че П/Е при имотите ни било над 50 и можело 100 кв. апартамент да се даде под наем за 200 евро

Франки, честно ли да ти кажа? Ами, аз съм старо куче и отдавна не се блазня от риска. Защото съм виждал и падащ пазар.... Моите П/Е обикновено са ниски, но съм влизал и на високи, когато съм разполагал с вътрешна информация или по друг начин съм си обосновавал. Особеното при мен е, че познавам ключови хора от пазара, както и по-специално от няколко емитента.... Имай предвид обаче, че поне 1/3 от портфейла ми е свръх дългосрочен и съм купил на смешни цени преди години.

Отново ако трябва да бъда откровен - сериозно - ще призная правото на всеки да търгува на каквото си иска П/Е, стига да му понася риска.

Така че моята история не мога да я препоръчам. Не препоръчвам нищо и сега, освен едно - младите да си отварят очите на четири и да не забравят да потискат емоциите си.

Коментар

• VS, ti na kakvo PE se turguvash?

Коментар

..........
                    За софийските апартаменти П/Е е макс 20. Като се отчете, че офертните цени са надути - около 15...............
                    Колега, в голяма грешка си. Както вече казах в една друга тема - посочи ми конкретен имот, който може да се купи, и нека на него да му видим P/E-то. Щото като ми пуснете статистическите данни от imoti.net или друг подобен сайт, направо се разсмивам..... Дай конкретен имот моля, и без офертите на разни "известни" АНИ, които са известни точно с фалшивите си оферти..... Пак ти казвам - две години търся магазин (книжарница) в София от 20 до 50 кв.м. и не можах да намеря с по-малко от 25 P/E!!!!!! За апартаментите сигурно е подобна ситуацията. Моят например е с P/E=20-21 и то без да са сметнати разходите (данъци, поддръжка и т.н.)
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• По скоро 25, и именно защото П/Е не означава много като отделен индикатор, е важно как ще растат цените на имотите и наемите по принцип. Доходите от имоти в България в момента са по-малки от тези в ДЦК. На всичкото отгоре инвестицията е доста по-малко ликвидна и доста по-несигурна от тази в ДЦК (за амортизации не ми се говори, че ще ме почнете).

Както и да е, не мисля, че има истинска конкуренция за парите на инвеститорите. Просто профила им е различен, а и за момента на БФБ не и трябва толкова свеж ресурс! Има момент на насищане към който точно “рисковите инвеститори” на капиталовите пазари са доста по чувствителни от “инвеститорите” в недвижими имоти

Коментар

• Пепи, пак не си в час. И за акциите и за имотите.

За софийските апартаменти П/Е е макс 20. Като се отчете, че офертните цени са надути - около 15.

Докато надценеността при акциите е факт. Ето няколко общодостъпни цифри:

П/Е на ЗАХЗА е 5000
                        П/Е на БГ40 е 186
                        П/Е на МОСТС е 518

Коментар

Че защо да не инвестираме в балони, ако се печели? Който има пари, знае за какво става въпрос...

Впечатляваща надцененост, но пък се изкарват кинти:

Ето например, П/Е на ЗАХЗА е 5000
                          П/Е на БГ40 е 186
                          П/Е на МОСТС е 518

Аз поне съм от 10 г на БФБ и още толкова - на имотния пазар. Желая ви успех!!!
                          малии, такива цифри и Камен Калчев не ги е приказвал.

А пък П/Е-то на всеки апартамент е > 50 - лесно са проверка число. За доста повече хора, от тези запознати с акциите

Коментар

• Че защо да не инвестираме в балони, ако се печели? Който има пари, знае за какво става въпрос...

Впечатляваща надцененост, но пък се изкарват кинти:

П/Е на БГ40 е 186
                            П/Е на МОСТС е 518

Аз поне съм от 10 г на БФБ и още толкова - на имотния пазар. Желая ви успех!!!

Коментар

Пепи - голям балон тази БФБ бе?!! Къде по-сигурни и евтини остават имотите.

П/Е на БГ40 е 186
                              П/Е на МОСТС е 518

Това ако не е надцененост!
                              ти, разбрал недоразбрал, пак продължаваш

Коментар

Пепи - голям балон тази БФБ бе?!! Къде по-сигурни и евтини остават имотите.

П/Е на БГ40 е 186
                                П/Е на МОСТС е 518

Това ако не е надцененост!
                                ами не инвестирай на бфб тогава, какъв ти е проблемът ?

Коментар

Working...
                                X