Първоначално изпратено от Три без коз
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Паника на БФБ !!!
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Ти тотално превъртя.... акциите на БФБ тепърва ще скачат и то доста. Продалите като теб на дъното, изгърмялите репаджии и трвперещите ръчички ще гледат само и ше си гризат ноктите
Мажи ските, момченце!
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнениеГолямото реване тепърва предстои!
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнениеМажете ските и си лягайте!
Като ви гледам, колко аматьорски гледате на нещата и ми става смешно.
Борсата не е за ъпърчета с розови очила.
Чудите се, на кой да пробутате набалончените артии, но балъците свършиха. Вие бяхте последните.
Посоката е яко надолу!
- 3 Харесвания
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Остави ме мене.
Кажи нещо за себе си. Кой си, какъв го дириш на борсата, набълбукан ли си, като другите две футболистчета във форума - Хари и Марадончо ( нали си Ван Бастен ).
И чак тогава проявявай такова любопитство и се прави на изповедник.
И да не бъркаме футбола с борсата все пак.
Инвестирам от доста време и гледам да преценявам фундамента на компаниите, и да не се влияя от сантимента на пазара, т.е. разчитам, че една добра компания рано или късно ще бъде оценена. Поради тази причина и спада покрай короната го отчитам като форсмажор и колкото и да е неприятно да си гледам минусите за тази година, не се шашкам и най-важното не си променям стратегията (в крайна сметка, това е важното - да се придържаш към стратегията си, а не да вземаш панически решения). Разчитам, че след като драмите с вируса приключат, цените на акциите ще се върнат където бяха преди кризата, поради което не съм разпродавал акции - даже напротив - допълних по няколко позиции, когато видях, че са на цени доста по-ниски от тези, които смятам че струват.... Ако позная - естествено ще съм доволен. Ако не се случат така нещата - няма да умра, стойността на портфейла ми в момента може да е по-ниска от края на 2019 г., но е по-висока от тази за предните години, така че не съм максималист.
А за бъркането на футбола с борсата, дори не знам как да ти отговоря - дали постовете ми щяха да ти вдъхват повече доверие, ако nick-name-а ми беше не "Van Basten", a "Warren Buffet" ?
Ето, аз нямам проблем да съм откровен. В крайна сметка тук обменяме мнения и според мен можем само да си помогнем. Дано намериш нещо полезно в изложения от мен подход за инвестиране и преценката ми случилото се през последните 2-3 месеца. Естествено, предвид, че форума е открит, се надявам някой друг колега също да намери нещо полезно за себе си.
Сега се надявам ти също да си коректен и откровен и също да споделиш подхода за инвестиране и как и защо промени оценката си на акциите и пазара като цяло толкова рязко ? За мен ще бъде полезно, предполагам и за другите колеги също.
Благодаря предварително.
- 2 Харесвания
Напиши коментар:
-
Мажете ските и си лягайте!
Като ви гледам, колко аматьорски гледате на нещата и ми става смешно.
Борсата не е за ъпърчета с розови очила.
Чудите се, на кой да пробутате набалончените артии, но балъците свършиха. Вие бяхте последните.
Посоката е яко надолу!
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Не мога да споря, възможно е да си прав....
Самата ти прогноза е достатъчно ясна, както беше и тази бруталното рали нагоре... така, че наистина и тази за реването, ще ми остане в главата със сигурност.
Мисълта ми беше по-скоро, как точно претърпя тази катарзис? Лично за мен 90 % от инвеститорите са да кажем "уравновесени" с блансирани и реалистични очаквания за пазара, като да кажем има по едни 5 % хипе-оптимисти и 5 % хипер-апокалиптици.
Някак си ми се струва странно (дори да си призная незвъзможно) някой от едните 5 % да мине в другите за дни, без да "извърви" пътя на уравновесените/балансирани в очакванията си инвеститори.
Питам те наистина съвсем колегиално, защото ми е интересно да осмисля, как функционира логиката на инвестиращите.
В смисъл - дали просто анализираш дадени финансови показатели и изведнъж ги оцени като мега лоши (вместо мега добри), или просто психологичеки те уплаши срива на борсите ? (от това, което казват колегите, естествено НЕ ЗНАМ ДАЛИ Е ВЯРНО.... явно си продал на дъното)?
- 5 Харесвания
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнениеГолямото реване тепърва предстои!
- 2 Харесвания
Напиши коментар:
-
Кога ще започне спускането, че немам търпение вече.... Козел, Шпек дайте повече инфо на непросветените???
- 2 Харесвания
Напиши коментар:
-
Изтърка ми се сланината да ги мажа тия ски ,до кога да чакам шуса
- 1 like
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Хаха, провери колко са се качили акциите дето съм купил.... Всичко съм обявил... Портфейла ми е на голям +, и от 8 позиции само 1 ми е малко на загуба
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Не мога да споря, възможно е да си прав....
Самата ти прогноза е достатъчно ясна, както беше и тази бруталното рали нагоре... така, че наистина и тази за реването, ще ми остане в главата със сигурност.
Мисълта ми беше по-скоро, как точно претърпя тази катарзис? Лично за мен 90 % от инвеститорите са да кажем "уравновесени" с блансирани и реалистични очаквания за пазара, като да кажем има по едни 5 % хипе-оптимисти и 5 % хипер-апокалиптици.
Някак си ми се струва странно (дори да си призная незвъзможно) някой от едните 5 % да мине в другите за дни, без да "извърви" пътя на уравновесените/балансирани в очакванията си инвеститори.
Питам те наистина съвсем колегиално, защото ми е интересно да осмисля, как функционира логиката на инвестиращите.
В смисъл - дали просто анализираш дадени финансови показатели и изведнъж ги оцени като мега лоши (вместо мега добри), или просто психологичеки те уплаши срива на борсите ? (от това, което казват колегите, естествено НЕ ЗНАМ ДАЛИ Е ВЯРНО.... явно си продал на дъното)?
Кажи нещо за себе си. Кой си, какъв го дириш на борсата, набълбукан ли си, като другите две футболистчета във форума - Хари и Марадончо ( нали си Ван Бастен ).
И чак тогава проявявай такова любопитство и се прави на изповедник.
И да не бъркаме футбола с борсата все пак.
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Хубаво си ме запомнил, а сега още по-хубаво ще ме запомниш с това, че:
Голямото реване тепърва предстои!
Напиши коментар:
Напиши коментар: