IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Паника на БФБ !!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът
    1. Химко е най-големият избушляк на светът, а днес оглави "биковете".
    2. М+С извади финансови резултати със солиден ръст на печалбата, цената му падна.
    3. Медика извади отчет с почти четворно увеличение на печалбата, в първите часове поне на сесията, цената и падаше.
    4. Добри новини покрай Софарма излизат едва ли не ежеседмично, цената и пада.

5. Това ме сети за един филм, който може би сме гледали всичките - "Милионите на Брустър" - забавният нигър, дето трябваше да профука 30 000 000 кинта за 30 дни, за да спечели 300 000 000... и който побесняваше от яд, когато печели и бе щастлив, когато губи.

6. Явно Монти Брустър е излязъл от филмът, клонирал се е и е избрал за "бойно поле" БФБ, ако не - на борсата "търгуват" индивиди, чийто място в нормалните страни е в специални болнични заведения с меки стени... или финансови мазохисти.

7. Това не е нито "мечи", нито "бичи" пазар. Вече дори не е "заешки". Това е "БРУСТЪРОВ" ПАЗАР.

8. БАСИ !!!!
    Ваше ИВ, погледнете тук:

http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=9299&r=32

На фона на тия простотии, пазарните аномалии, които Ви тревожат са бял кахър....
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
      1. Химко е най-големият избушляк на светът, а днес оглави "биковете".
      2. М+С извади финансови резултати със солиден ръст на печалбата, цената му падна.
      3. Медика извади отчет с почти четворно увеличение на печалбата, в първите часове поне на сесията, цената и падаше.

5. Това ме сети за един филм, който може би сме гледали всичките - "Милионите на Брустър" - забавният нигър, дето трябваше да профука 30 000 000 кинта за 30 дни, за да спечели 300 000 000... и който побесняваше от яд, когато печели и бе щастлив, когато губи.

6. Явно Монти Брустър е излязъл от филмът, клонирал се е и е избрал за "бойно поле" БФБ, ако не - на борсата "търгуват" индивиди, чийто място в нормалните страни е в специални болнични заведения с меки стени... или финансови мазохисти.

7. Това не е нито "мечи", нито "бичи" пазар. Вече дори не е "заешки". Това е "БРУСТЪРОВ" ПАЗАР.

8. БАСИ !!!!
      9. Много добър отчет на Еврохолда, цената - без промяна!
      "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• 1. Химко е най-големият избушляк на светът, а днес оглави "биковете".

8. БАСИ !!!!
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Вие наистна ли вярвате, че тая тема може да бутне пазара надолу ?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
            Първоначално изпратено от ОК
            Първоначално изпратено от profix
            Още ли се пише по тая тема!?
            Паниката умря
            Жалко за феновете на паниката.
            Веднъж седмично през последния месец някой призовава за закриване на темата. След като тя избуява пак с пълна сила
            Прав си, че избуява с пълна сила, но как става номера - след като изпадне в миманса, платените драскачи я издърпат с някое провокативно мнение готово!

аз спирам да пиша тук - нека оставим платените драскачи да си общуват на воля!
            кифладжия, ти си на кеш нали

Коментар

• Радвам се Kristo ,че участващ във форума Паника на БФБ , като знам с какво уважение те приветстват в Златни пясъци ! Край с паниката .........!

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                Паниката умря
                Веднъж седмично през последния месец някой призовава за закриване на темата. След като тя избуява пак с пълна сила
                Прав си, че избуява с пълна сила, но как става номера - след като изпадне в миманса, платените драскачи я издърпат с някое провокативно мнение готово!

аз спирам да пиша тук - нека оставим платените драскачи да си общуват на воля!
                Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Дружества без код (OTHERS) източник: ipo.bg 23 Ноември 2007 09:15

Апостолов: Писането по форумите не е определящо за пазара
                  Ина Цветкова

Корекцията на БФБ, която се наблюдава от няколко седмици, била нормална

Не може интернет форум да е определящ за пазара, заяви Апостол Апостолов, председател на Комисия за финансов надзор, по време на днешната дискусия Прегрява ли фондовата борса, организирана от Клуба на журналистите ААА. Липсват навици за четенето на закони, по думите на председателя на надзора.

Корекцията, която се наблюдава на БФБ от няколко седмици, е нормална и дори здравословна, според Апостолов и останалите участници в дискусията, като Николай Ялъмов, представител на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници и Виктор Папазов, председател на СД на БФБ.

След продължилия няколко години възходящ тренд, сега е нормално той да пада, каза Николай Ялъмов. По думите му от друга страна нашата борса не е особено голяма и търсенето надвишава в пъти предлагането, което допълнително покачва цените. В следващите една-две години очаквам трендът да е възходящ, въпреки корекцията, заяви Ялъмов.

Много хора решиха да инвестират на борсата, съблазнени от успеха на първите IPO-та на Каолин, ПИБ, КТБ и Девин. Презаписванията са толкова големи, защото никой не вярва, че хората играят по правилата, заяви Виктор Папазов по втората тема на дискусията Как да се промени провеждането на IPO.

Коментар

• При нормална борса - да,това е така!
                    Но аз лично за себе си съм се убедил, че на БФБ все по-често роля играят слухове,паника,манипулации и прочие тактики... За много от компаниите и техните консолидирани отчети (да речем Монбат) се знае горе-долу какви ще са резултатите и те до някаква степен именно бяха отразени до преди седмици в цената на акцията...Е, после какво се промени?! Изведнъж се очаква баш накрая Монбат рязко да се влошат като бизнес ли? Напротив,месечните отчети навяват само позитивни очаквания,но...

Първоначално изпратено от meche_cveti93
                    Много са важни консолидираните отчети и тогава
                    ще преценяваме !

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                      Паниката умря
                      Темата ще се закрие съгласно природните закони, нито по-рано нито по-късно.

Коментар

• Първоначално изпратено от profix
                        Паниката умря

Коментар

• Първоначално изпратено от k.arni
                          още -20% е несериозно това значи 1300 пункта тоз балон съвсем ще се сгърчуляса и въздух няма да остане))
                          ще се върнем миналата година ДФ могат да си зачеркнат бизнеса следващите 1-2 години
                          аз не виждам никакви фундаментални причини за такова нещо освен ако някой не си го постави за цел това
                          никой няма да спечели но знам ли в България нищо няма да ме учуди
                          При дълбока корекция 62% на покачването сме към 1500 пункта...
                          по-надолу силно се съмнявам
                          Ще се съсипе и бизнеса на компаниите, които планират Ипо и на тези които планират увеличение на капитала, защото вече са решили какви инвестиции ще правят и разчитат на борсата за парите, а Ипо-тата ще се провалят.
                          Така че, всеки трябва да се замисли дали трябва да се чака още и един човек да решава кога да се подкрепи. Ами, ако той сгреши момента и колата се е преобърнала вече?
                          Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Паниката още е жива в главите на някои.

Коментар

• Мечо Памукчиев написа:
                              За паниката не знам, но индексите не са направили дъната си.
                              Стига сте се самонадъхвали.
                              В понеделник , може индексите още да са надолу , но не се ли покачат обемите ......................... можем да кажем и какво от това ! Днеска нямаше някой основни продавачи...................!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivannov
                                И аз мисля ,че не сме стигнали дъното...Според мои изчисления още към 15-20% ще има надолу от тези стойности ,които ще бъдат достигнати докъм 15-20декември.След което ще има нагоре бавно и мъчително...и чак когато цъфнат розите ,ще се върнат тези високи нива....Лично мнение ,не е препоръка...
                                бравос за изчисленията...
                                методиката по която изчисляваш ти ли си си я разработил... ... щото тук ще се пръснем от любопитство как така "изчисли" 15-20% надолу ... а не например 30-40% ... или 60-80% ... и на каква база ... спрямо днес или спрямо септември...
                                ... не, че неможе да стане ... но, меже и да задържи... или да рипне, пък после да падне... и така докато свят светува...

препоръка е!

Коментар

Working...
                                X