IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Билборд АД (BBRD / BOARD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Консолидирания за 1-ото тримесечие излезе:

http://bull.investor.bg/bull/upload/005178.xls

На пръв поглед: niiiiice, very nice

Коментар

• V. НАСТОЯЩИ ТЕНДЕНЦИИ И ВЕРОЯТНО БЪДЕЩО РАЗВИТИЕ НА ДРУЖЕСТВОТО

Ръководството на “БИЛБОРД” АД счита, че увеличаването на обема произвеждана продукция с над 40% годишно ще се запази поне за следващата една година поради следните тенденции на пазара оказващи значителен ефект:
      • Изместването на ситопечатните технологии от дигиталните в частта външна и интериорна реклама
      • Увеличаване на площите в страната, използвани за външна реклама (Билбордове, Мегабордове, Калкани и др).
      • Увеличаването на търговските площи в страната и съответно необходимостта от повече материали за POS реклама.
      • Нарастване на броя и мащаба на специализирани изложения и увеличаване на необходимите материали за представяне на изложителите.
      • Увеличението на броя на фирмените автомобили в страната води до нарастване на площите за автомобилна реклама.
      • Увеличаването на износа на продукция за съседните страни и страните от Европейския Съюз.

Очакванията са цените на продукцията, които към настоящия момент са значително по-ниски в новоприетите страни – членки на Европейския съюз в сравнение с тези в старите страни – членки, постепенно да се изравнят в посока увеличение. От друга страна очакванията за себестойността в частта основни материали са същата да спада в резултат на тенденция на задържане и дори лек спад в цените на материалите. Основен фактор за подобна тенденция би бил процеса на заместване на стари материали с нови, по-евтини такива, както и намаляване на нивото на брак в резултат на нови технологични решения. Същевременно, може да се предположи, че разходите за труд ще нарастват, следвайки тенденцията в България, а относителният им дял в себестойността ще се определя от степента на постигната автоматизация – следствие от инвестиционния избор по отношение закупуваните машини и технологии.

За България през последните 3 години се наблюдава значително увеличение както на стандартните, така и на нестандартните визуални рекламни материали, но със значителен прогрес на нестандартните. Реализираните от компанията продукти следват тази тенденция като очакванията са за следващите 3 години тази тенденция да се запази.

“Билборд” АД придоби имоти в района на гр. Костинброд, като в ход процедура по окрупняване на парцела и обособяване в производствена площадка.
      Непосредствена задача през 2008 г. е изготвянето на пълна проектна и техническа документация и начало на изграждане на необходимата инфраструктура. Целта на дружеството е да консолидира земя с площ около 50дка, където да изгради нова печатна база с разгъната застроена площ около 28,000 кв.м., включително производствено-печатни халета, административен корпус, складове за химикали, материали, палети, готова продукция, самостоятелна работилница, паркинг за камиони и т.н.

Коментар

• Падайки от мостове и пътища...
        * think positive * think simple * think big *
        * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Тук някои мишоци се опитват да се бъзикат с хубавата акцийка. Но много скоро ще бъдат сурово наказани!
          * think positive * think simple * think big *
          * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
            Първоначално изпратено от ghettoff
            Какво ме интересува дали ми вярваш...
            Абе важното е, че ти поне си вярваш :-)))))

Къде си бе ИНВЕСТИТОР??? При ХДПАТ те чакаме всички да се изкажеш...Не съм злорад, но как беше? ХАХАХАХАХАХАХА )))))

Коментар

• какви са тези нули отдясно
              ааа оправи се, жалко

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff
                Какво ме интересува дали ми вярваш...
                Абе важното е, че ти поне си вярваш :-)))))
                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Какво ме интересува дали ми вярваш...

Коментар

Първоначално изпратено от INSIDER-A
                    В никакъв случай няма да купя Билборд при тази ситуация на пазара на тези цени..Много пари се правят от подценени, а не от надценени компании..
                    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА :-))))))))))))))

Ще ме разсипеш от смях :-))))

Погледни графиката на ХДПАТката през последните 6 месеца и тази на БОАРД :-) Вероятно ще останеш доста изненадан как се правят пари и как не :-))))
                    Аз от Борда направих пари когато трябваше. Купих на 8.25 в първия ден от търговията, после купих на 8.34 при един спад и продадох всичко на 10.80..Можеше и още 50 ст. да изкарам, ама не трябва да алчнеем.. 25 % е моят редовен таргет при падащ пазар. После за ХДПАТ..По-долу обясних как работя по позицията..Така, че как се правят пари от борсата на мен не ми обяснявай.. Какво сега, да оставя една подценена компания за да инвестирам в една надценена, на която предстои корекция??
                    Добре, че не каза, че си купил на 7,30 и продал на 11,65 щото замалко да ти повярвам :-))))) хахахахаха
                    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

В никакъв случай няма да купя Билборд при тази ситуация на пазара на тези цени..Много пари се правят от подценени, а не от надценени компании..

Погледни графиката на ХДПАТката през последните 6 месеца и тази на БОАРД :-) Вероятно ще останеш доста изненадан как се правят пари и как не :-))))
                      Аз от Борда направих пари когато трябваше. Купих на 8.25 в първия ден от търговията, после купих на 8.34 при един спад и продадох всичко на 10.80..Можеше и още 50 ст. да изкарам, ама не трябва да алчнеем.. 25 % е моят редовен таргет при падащ пазар. После за ХДПАТ..По-долу обясних как работя по позицията..Така, че как се правят пари от борсата на мен не ми обяснявай.. Какво сега, да оставя една подценена компания за да инвестирам в една надценена, на която предстои корекция??

Коментар

Коментар

е, Билборда мани да е надценен

нямам акции

Коментар

• В никакъв случай няма да купя Билборд при тази ситуация на пазара на тези цени..Много пари се правят от подценени, а не от надценени компании..

Коментар

Първоначално изпратено от INSIDER-A
                              Защо ли не се учудвам, че Билборд затвори по-зле от вчера, въпреки че Софикс с "лошите" ОЦК, ХДПАТ, ФИБ и т.н. вдигна 2 %..Ааа, забравих..Тук мениджмънта е по-хитър, по-добър и по-честен от ВСИЧКИ други..На върха на възходящ тренд те правят ИПО и предлагат компанията си около 2, че според някои и 3 пъти по-евтино от пазарната и цена..Мениджмънта, който по време на най-голямото Hausse в историята на БФБ иска да придобие възможно най-много и най-добре знае какво представлява дружеството??? Наивността човешка край няма..Наивността човешка вярва на отчети..
                              Аааа, моля ти се не слагай ФИБ до ОЦКокошките и хдПАТКИТЕ :-)))))) хахахахаха

Поздравления! Твоята любима позиция хдПатка днес си взе глътка свеж въздух преди следващото потапяне :-)
                              Благодаря И аз направих малко парички от това...
                              Браво! Сега вземи малкото парички и си купи БОАРД, че да направиш много парички :-))))) хахахаха

не е препоръка да купуваш :-))))

Коментар

Защо ли не се учудвам, че Билборд затвори по-зле от вчера, въпреки че Софикс с "лошите" ОЦК, ХДПАТ, ФИБ и т.н. вдигна 2 %..Ааа, забравих..Тук мениджмънта е по-хитър, по-добър и по-честен от ВСИЧКИ други..На върха на възходящ тренд те правят ИПО и предлагат компанията си около 2, че според някои и 3 пъти по-евтино от пазарната и цена..Мениджмънта, който по време на най-голямото Hausse в историята на БФБ иска да придобие възможно най-много и най-добре знае какво представлява дружеството??? Наивността човешка край няма..Наивността човешка вярва на отчети..
                                Аааа, моля ти се не слагай ФИБ до ОЦКокошките и хдПАТКИТЕ :-)))))) хахахахаха

Поздравления! Твоята любима позиция хдПатка днес си взе глътка свеж въздух преди следващото потапяне :-)
                                Благодаря И аз направих малко парички от това...

Коментар

Working...
                                X